icon

Dlouhodobé bolesti břicha u dcery. Co dělat?

anastasia8
9. dub 2023

Zdravim, potřebuju radu. Mám dceru (13 let) už zhruba od začátku prosince má bolesti břicha "nahoře" a někdy až do pravé strany, někdy silnější, někdy slabší, zvracela jen 2× a to jsem s ni byla i na pohotovosti protože jsem se bála. Doktor v nemocnici řekl že to viděl spíš na virózu takže nevím jestli bylo zvracení k tomu. Nic méně břicho jí bolí třeba 4 dny tak že už mi pomalu brečí, potom třeba 2-3 dny pauza a potom zase, někdy to bolí fakt hodně a někdy málo.. byly jsme na gastroenterologii, 3× sono, pokaždé v jiné nemocnici (Ústí n.l. Litoměřice, Praha (motol) a vyšetření ještě v Roudnici. U obvodní doktorky jsme byly také hodněkrát. Nikde nic nikdo nevidí a nezjistil. Prý to může být neakutní zánět slepého střeva nebo jen podráždění.. fakt už nevím.. každopádně přece jenom, dost ji to omezuje a je to fakt otravný a bojím se co to je.. přestala kvůli tomu s gymnastikou.. psala jsem i na emimino ale to je hrůza jak se tam chovají.. předem děkuji.😕

te_reza
•
9. dub 2023

A co psychosomatika, tu někdo řešil?

anastasia8
autor
•
9. dub 2023

@te_reza Ano to jsem zapomněla napsat omlouvám se. Ano byly jsme, paní si s ní povídala, dělala ještě jiný "styl" vyšetření ale říkala že to psychikou určitě neni.

zmrzlinka
•
9. dub 2023

@anastasia8 už začala menstruovat?

novamamina
•
9. dub 2023

A nemůže to delst nějaké jídlo? Pálivé, sladké atd...?

amazonkajanik
•
9. dub 2023

@anastasia8 dělala gymnastiku, nemůže to mít od páteře? Někde něco bloklé. Ony se ty problémy se zády rády schovávají za jiné...

gdpr
•
9. dub 2023

Mne dost podobne zacala laktozova intolerancia priblizne v jej veku. Niekedy som mala take krce, ze ledva som vedela chodit. Ja by som zasla este na alergologiu.

normalnimatka
•
9. dub 2023

mě taky napadlo to slepý střevo neakutní, protože...to akutní se asi z vyšetření poznat celkem dá (záleží na fázi), ale neakutní asi blbě...:/ no nevim. je blbý, že na ni nepřišli teda...
možná bych zkusila vyhledat nějakýho fakt dobrýho fyzioterapeuta, nebo jaksi nekonvenčního - "maséra", kterej přes ruce vycejtí, v čem a kde je pravděpodobně problém.
ta intolerance je taky dobrej tip, zkusit si vyžádat žádanku od obvodního na alergo, nebo možná ani není nutný a vzali by vás rovnou.

martt
•
9. dub 2023

@anastasia8 A co jí? Nezkouseli jste vypozorovat jestli ji to nedělá nějaká potravina? Intolerance na potravinu nemusí ukázat ani krev.

jancazao
•
9. dub 2023

Taky mě zajímá, jestli už menstruuje. Dcera od 10 let věčně chodila, že ji bolí břicho. Byla jsem s ní 3 x u pediatričky a na nic nepřišla. Řekla mi, že se jí to chystá na menstruaci. Za rok to dostala.