Dlouhodobé horečky u dítěte. Kdy vyhledat lékaře?
Dobrý den,
Dcera má od minulého pondělí vysoké horečky (nikdy na teploty natož horečky netrpěla ,celkově nebyla nikdy nemocná až na záněty stř ucha) vždy jí to srazim po dobu účinku léku. Nic nechce jíst ,pije jen když ji nutim, nepotí se i když ma horečku 39,5 a víc. U pediatra jsme byli děalali jí CRP hodnota naměřená byla 1 , včera neměla konečně teplotu skoro celý den , a v noci už zase 39,4.Nic ji nebolí ,nemal kašel ,smrká jen průhlednou vodu. Jsem z toho zoufalá nemá o nic sni zájem dnes ji manžel kouoil hračku kterou si moc přála ani se na ni nepodívala šla hned zase spát.
V lekarne lze zakoupit antigen na chripku A i B a covid,k domacimu testovani, stetickou se nemusi ani nos vytirat nejak hluboko. Zkusila bych to🙏 at aspon vite na cem jste. A co dychani, neni nekdy zrychlene? Obcas se vyskytuji atypicke zapaly plic a ty se tezko poznavaji
Takhle už dvakrát začal dceři zápal plic. Nejdřív 4 dny horeček i přes 40, únava , bez kašle i rýmy a potom na kontrole u doktorky už bylo poznat zápal plic.
Poznala jsem to podruhé i já, protože ve spánku divně dýchala a jakoby jí při nádechu vždycky něco " luplo" na hrudníku.
taky tipuji chřipku, syn měl podobný průběh před týdnem.
U nás to byla chřipka B.
Dcera to měla podobný průběh v prosinci. Týden nesnědla ani sousto a byla jen na obyčejné vodě. U doktorky odebráno jen CRP. Bylo to virového původu, takže nezbývalo než vydržet. Žádný jiný test nedělala.
Diky moc 🙂 chtěla jsem s ní jet na pohotovost. Nechalm to na zítra k pediatrovi kdyžtak. Je mi divný že před hodinou měla 38,9 teplotu a teď má 37,7 a to jsem ji nedala žádný prášek, i tak jako blouzní a povídá nesmysly chápu že to je při horečce normalní ale ikdyž ji nemá?
Zkusila bych CRP opakovat... Test na mononukleozu ji dr. delala?
Delal se výtěr z krku syn měl horečky a byl strašně unavený a zjistil se strepkokok.
@brychovan Měli jsme teď něco podobného, syn (6 let) je hodně akční, skoro nemocný nebývá. Ale teď skoro 10 dnů horečky přes 39°C. Vždycky už se mi zdálo třeba na den, že už to ustoupí a zase nanovo. Musela jsem mu třeba rozmačkat banán vidličkou a krmit ho, aby něco snědl. Nakonec mu horečka vyskočila na 40.5, jeli jsme na pohotovost, tam nabrali krev a moč - vše vlastně v pořádku, žádné vysoké CRP ani jiné hodnoty. Už na té pohotovosti byl potom lepší, přijeli jsme domů a zázračně měl 36°C a od té doby v pohodě 😃 Držím palce, ať je brzy dobře 🍀

@brychovan může mít chřipku.Jsou u toho teploty i 10 dní.Jestli se Ti nelíbí tak ji nech skontrolovat u pediatra.