Dlouhodobé zahlenění kojence, nález dle MUDr v pořádku

zuzousinek
8. čer 2018

Krásný den všem, 9měsíční dcerka od narození nejprve chytala rýmy od starší dcerky. Ale teď od začátku jara dost kašle. Nejprve jen v noci - vlhký kašel, postupně ale i přes den. Občas se to trochu zlepšilo, nyní je to fakt moc. Tedy podle mě... Je skoro plně kojená, protože začala bojkotovat i příkrmy. Ale nepohrdne trochou polévky, občas ocucává nějaké ovoce či zeleninu. Jinak semkne rty, nic nechce. Kojím jak v šestinedělí... U mudr jsme byly už 4x,pokaždé nález dobrý s nějakým doporučením jako vlhký vzduch, zvýšená hlava... Pak uklidnění, že to může být alergická reakce na pyly. Nyní doporučení, že mám vysadit ze svého jídelníčku mléko, cukry... Je to pro mě tedy těžké, kafe nechutná, denně se 2 malými holkami, jsem trochu na odpis... Energetický výdej ve dne v noci víc, než snesu, a ani zahřešit si nemůžu... Njn. Zkouším perilu, to se asi taky hned neprojeví. Ale ze zoufalství už píšu sem. Máte někdo zkušenosti s podobnou situací? Mám si třeba vyžádat nějaké konkrétní vyšetření? Nebo jak pomoci? Děkuji všem za reakce.

lucie11111
Autor odpověď smazal
Zobraz
sviva
8. čer 2018

osobně se teď už od vánoc trápím se zahleněním a dutinama a můžu potvrdit, že vysazení mléka a cukru se vyplatí (bohužel to většinou taky moc dlouho nevydržím, ale jak zařadím, vždycky mám pocit, že se to výrazně zhorší...v mém případě cukry vedou před mléčnými výrobky). jinak u nás doma si pomáháme babskými obklady, na dutiny nahřátý tvaroh s česnekem a na vlhký kašel zase cibuli s fenyklem a anýzem

zuzousinek
autor
8. čer 2018

@lucie11111
@sviva
Holky, diky moc. Za jak dlouho se tak projevi, ze to bylo mlekem a cukry? Treba 14 dni? Jako ono mi to neuškodí 😉 Jen abych třeba začala včas řešit možnou jinou příčinu. Myslíte, že ty bylinky si mám dávat já, nebo dát čaj i malé?

priefi
8. čer 2018

@zuzousinek zkus tinkturu z lichorerisnice. Nakapej cca 7kapek do vlazne vody (cca 0,5 az 1dcl), nech odlezet 30 min, aby vyprchal alkohol a davej rano a vecer. Jeste bych doporucila solnou jeskyni, avsak prvni navsteva bude takova, ze se to zacne uvolnovat a bude to vypadat, ze se to horsi, cca od 3.navstevy by to melo byt pry ok. My jsme byli jednou, zhorseni docela dost, ale za 3 dny byl syn jako rybicka

calvac
8. čer 2018

@zuzousinek Tak kaslem nam zacala alergie,pak astma. S kaslem jsme skoncili az ve spitale,kasel byl fakt hrozny. Urcite bych s holcickou zasla na alergologii. Nam jako prvni nasadili sirup Aerius,ten berou prave alergici. Myslim,ze mala by ho take mohla. Jinak kasel u alergiku a astmatiku je rano vlhky,jak se pres noc nahromadi hlen, a pak pres den spise kasel suchy.

zmrzlinka
8. čer 2018

Vytery krk, nos, laryng Vam dělala? Na ORL Vás poslala?

lucie11111
8. čer 2018

@zuzousinek tak ten týden, kdyby se to do té doby nezlepšilo, tak bych řešila s dr.

zuzousinek
autor
8. čer 2018

@zmrzlinka Ne ☹ poslechla, koukla do krku prohmatala...

zuzousinek
autor
8. čer 2018

@priefi
Diky, to me nenapadlo, snad to mimi muze...

zuzousinek
autor
8. čer 2018

@calvac
Mame vlhky celou dobu. Taky jsem dr rikala o alergologii, ale pry se teprve vyviji imunita, vysledek nemusi byt presny ci co... Kazdopadne budu mit v záloze pro pristi navstevu. Kez by uz zadne příště nebylo treba. Kasle i ze spaní, poknourava... Ach jo

calvac
8. čer 2018

@zuzousinek Tak to,aby muj syn v noci nekaslal,resila moje doktorka jako prvni. Pry v noci se dite musi urcite vyspat,kdyz uz teda pres den pokaslava (ne kasle,ale pokaslava). Postupne se to pak pomoci leku reguluje i pres den. Chudacek,je mi ji lito,opravdu se to snazte resit,ona se trapi. Ale opravdu jsme si prosli tim samym. Nebo at alespon napise doktorka ten sirup Aerius,to by ji fakt mohlo pomoct. Muze to predepsat i pediatr. U spousty deti se dlouhodoby kasel takto zpocatku resi.

penelope87
8. čer 2018

@zuzousinek Řeším teď s mladším synem (8 měsíců) to samé. Zdálo se mi, že chrchle moc, tak jsem ho asi 3x za 3 týdny vzala k doktorce. Nejdřív zjistila, že dýchání, uši nic, ale měl trochu zarudlý krk, tak mi doporučila fenistil kapky - a to pomohlo. Pak podruhé to byla rýma a asi nachlazení. Potřetí minulý týden je ten kašel prostě od toho, jak slintá - rostou mu horní jedničky.

radecka1
8. čer 2018

@zuzousinek Můžete zkusit tu dietu, ale z mého pohledu se mi to zdá úplně normální a doufám, že to přejde teď přes léto. Mladší dítě (rok a kus) má to samé již od podzimu. Bohužel má dva starší sourozence, kteří pořád nosí něco ze školky a taky to teď od jara připisuji počasí. Je hodně teplo, tak je lehce oblečená, ale doma je pořád na chladné zemi. Nebo jedeme autem, tam se zpotí a jak ji vyndám ven, foukne studený vítr a už je zase nachlazená. V květnu se 3 týdny vypořádávala s příšernou rýmou a kašlem (nakonec pomohl Sinupret), byla 4 dny zdravá a už má zase přes týden rýmu a kašle. Na kašel dostává Ventolin (chodíme s ní a se staršími na plicní, tak máme předepsáno odtamtud, ale může předepsat i dětská (moc se jim nechce, je to drahý lék)). Aerius a Fenistil měla taky, ale to se mi zdá bez účinku. Myslím, že alergologie má cenu až tak ve 3 letech, do té doby bývá vyšetření neprůkazné.

zuzousinek
autor
11. čer 2018

Holky, diky vam vsem! Pisu aktuální stav. Dcerce se pritizilo, hodne blinka hleny, ale kasle porad. Az se davi... A ma v ocich des:'( Dr dnes na plicich uz neco slysela, poslala nas na RTG. Tam v poradku. Ale ma podezření na cerny kasel... Neockovali jsme zatím , protože od narozeni je co mesic ryma, chyta je od starsi dcerky. Ted jsme tedy vystraseni, bojime se o ni silene. Zítra jdem na další testy (nepříjemné - hadicka nosem dolu). Kez by to bylo neco ne tak závažného. Dekuji každopádně za vaše rady, náměty, zkušenosti a postřehy. Drzte Kate prosim pesti...

calvac
11. čer 2018

@zuzousinek Holky,drzte se,budu na vas myslet. My si taky po spitalech uzili. Zvladnete to. 🙂

priefi
11. čer 2018

@zuzousinek to je mi hrozne lito, myslim na Vas a drzim pesti, at je vse brzy v poradku 😔

radecka1
11. čer 2018

@zuzousinek taky držím palce, ať se hlavně brzy zlepší

calvac
14. čer 2018

@zuzousinek Ahoj,myslim na vas a neda mi to. Jak jste dopadly,holky?

zuzousinek
autor
14. čer 2018

@calvac Ahoj, jsi zlatá, děkujeme za starost. Výsledky ještě nejsou. A kašle stále, i když teď je to díky Mucosolvanu lepší. Určitě pak napíšu!

calvac
14. čer 2018

@zuzousinek No,jak jsem psala,prosli jsme si necim podobnym,tak moooc soucitim. Ok,urcite napis,strasne drzim palce a myslim na vas,holky. Drzte se,posilam kousek zdravicka pro malickou.

zuzousinek
autor
15. čer 2018

@calvac Děkujeme za podporu. Moc si jí vážím. Zatím stále výsledky nejsou 😏

klimsovap
15. čer 2018

Ahoj, nam na velmi zahlenene stavy velmi pomaha Kaloba (kapky - vytazek z nejake rostliny, maji v lekarne) a z okoli vim, ze nejsme jedini. Vse mlecne, bily cukr, bilou mouku (mozna i lepek...chapu, ze to zaboli, uz je tech omezeni dost :( bych take vysadila. Nechala bych vysetrit nosni a krcni mandle - uz jsem slysela o pripadu, ze mandle byla tak vellka, ze drazdila ke kasli (a praktik tam poradne nevidi, nejlepe detske ORL). Co nam jeste pomohlo - jit se synem nechat ho odsat na ORL (maji silnou odsavacku, alespon docasna uleva, doma odsavame tou na vysavac, u vetsich deti dobre, uz se toho nebojime, ale s mimcem to bylo na ORL efektivnejsi, chodili jsme ob den). Muzou to byt opravdu pyly a alergie, dela to stasne huste rymy (to bych driv neverila a ted to vidim u syna - snad z hodiny na hodinu se ucpe, chrci, smrka silene veci a za 14 dni jako kdyz utne.....pak rozkvete dalsi vec a jedeme v tom znovu) a i ten kasel.... A jako nejhorsi varianta...me napada snad uz jen cysticka fibroza...nechte si to vyloucit. Drzim moc palce a pevne nervy. Dve male deti doma je pro maminku masakr ;)

zuzousinek
autor
15. čer 2018

@klimsovap CF ale snad zjisti uz novorozenecky screening...? Ted jste me vydesila. Jak pisu vyse, momentálně čekáme na výsledky testu, dr se obava cerneho kasle. Kez by to byla jen nejaka "blbost"....

calvac
15. čer 2018

@zuzousinek Neboj,CF bys opavdu uz z porodnice vedela. Taky jsem si to u syna myslela a silela z toho. Navic CF znamena taky problemy s travenim,obrovske mnozstvi mastne stolice atd. Neboj. Koukam,ze nase pribehy se lisi v malocem. Jako bychom to psali my.

klimsovap
16. čer 2018

Vubec jsem vas nechtela desit...jen vim, ze doktorycasto plno veci nenapadne a clovek pak patra spis sam.... Ja se jen shodou okolnosti nedavno setkala s tim, ze mi ma prakticka rikala, ze ji prisla maminka s hosikem (vek jsem zapomnela ale urcite nebyl mimco takze cca mezi 3-7)a zjistili mu trd CF (takze nevim jak a kdy se to zjistuje....

zuzousinek
autor
18. čer 2018

@calvac Černý kašel to prý určitě není, tak sláva. Ovšem čekala jsem, že se dozvíme, co to tedy je, prostě příčinu, protože býváme nemocní poslední dobou všichni a často. Nic dalšího prý test neprokazal, proto věřím, že je to fakt jen nějaká blbina, klasická viroza, která čekala 2 měsíce na léčbu Mucosolvanem... No kéž by. Teď už ani nekasle, ale snad to nezakřiknu. CF mi leží v hlavě, za 14 dní jdem na 10mesíční prohlídku, zeptám se... Jestli to do té doby vydržím... Káťa totiž moc nepribira, jeden z příznaků...

calvac
28. čer 2018

@zuzousinek Ahoj,holky,jsem zde opet zpet po nejake dobe. Jak je malicke? My jsme taky meli takove onemocneni. Nekdy jsou virozy hnusne a doktorka si tehdy k sobe napsala "chripka s jinymi priznaky." Cysticke fibroze u vas neverim,je to fakt blbost.

zuzousinek
autor
2. črc 2018

@calvac Ahoj, moc diky za podporu. Mala byla ted 2 tydny ok a od vcera zas kasle. Nechapu,nerozumim.Tentokrat suchy kasel. Ach jo ☹ mela jit na 1.hexu. Zas nic. Zoufalstvi ☹

leneee
2. črc 2018

@zuzousinek hezky den,mame to u syna podobne,vyterem se ted zjistily nejake bakterie v nose i krku a syn dostal zadanku na ORL. Tak uvidim co nam tam reknou... vam vytery delali? Orl nic nezjistili?

vendelinka08
2. črc 2018

@zuzousinek syn byl neustale od narozeni zahleneny...kasel ryma..odsavacku jsem pouzivala stale..nakonec jsme byli na Orl zjistit stav mandle..a jelikoz byly v poradku..tak nas poslali na alergo...a jasny alergik..snad na vse..takze od podzimu do leta to bylo silene..jen same nemoci a nachlazeni...spravuje se to vekem...