Dlouhodobě zvýšená teplota u 14měsíčního syna. Máte zkušenost?

15. dub 2025

Zdravím všechny maminky,
Setkaly jste se někdy u svých dětí s dlouhodobě zvýšenou teplotou?
Synovi je 14 měsíců a už delší dobu se potýkáme s tím, že večer už kolem 18h začne teplota stoupat na cca 37.5 a večer před spaním naměřím 37.8-37.9 po odečtu.
Trpí na zadní rýmu. Jinak nic.

uzivatelkapetra
15. dub 2025

Proč měříš několikrát za den? Je nemocný, nebo to vypadá, že na něj něco leze?
Večer se teplota může mírně zvedat a nemusí to nic znamenat.

1pomnenka
15. dub 2025

Není to od růstu zubů?

autor
15. dub 2025

Měřím, protože se mi zdá horký.. hlavně večer a kňouravý. A hlavně se to táhne a od tý doby co to bylo častěji tak to hlídám ..

hennrietta
15. dub 2025

Já bych to alespoň po telefonu konzultovala s lékařem.

kamimnichov
15. dub 2025

Nam nas pediatr rikal, ze u malych deticek je bezna zdrava teplota do 37,5… tak bych neresila

autor
15. dub 2025

@1pomnenka
@hennrietta
@kamimnichov tak teď jsem trošku hysterčila, naměřila jsem mu po odečtu 38,7 .. dala čipek a dala jsem ho spinkat… byl unavený. Nevím, jestli ho mám budit. Jsem z toho na nervy !!

uzivatelkapetra
15. dub 2025

Nebuď, jen občas sáhni na čelo. Asi na něj něco leze, anebo ty zuby.

autor
15. dub 2025

@uzivatelkapetra je horký… po zubech takhle vysoký? To nikdy neměl. Má už spodní a vrchní jedničky nahoře. Klubou se dvojky.

kamimnichov
15. dub 2025

Tak to uz je vic. Kdyz jsem to zazivala prvne, taky me to stresovalo. Jenze ono to bude jeste mockrat. At je brzy lip.

dyechampion
15. dub 2025

jo ty zuby muzou fakt zpusobovat vysoke teploty, zejmena stolicky. U nas se to tahlo asi 10 dnu..nicmene bejt tebou tak zajdu pro jistotu k pediatrovi, alespon na pcr aby se vyloucila infekce v tele

hennrietta
16. dub 2025

Nehysterči. Zavolej doktorce a konzultuj stav. Kdyby vás chtěla vidět, tak doporučuji vzít s sebou i moč, když se podaří. A může zkontrolovat hodnotu CRP.
Může to být třeba nějaká vleklá viróza. U dcery, když se zadaří, tak je nachcipaná 2 - 3 týdny. 🤦‍♀️