icon

Dlouhodobě zvýšená teplota u 14měsíčního syna. Máte zkušenost?

15. dub 2025

Zdravím všechny maminky,
Setkaly jste se někdy u svých dětí s dlouhodobě zvýšenou teplotou?
Synovi je 14 měsíců a už delší dobu se potýkáme s tím, že večer už kolem 18h začne teplota stoupat na cca 37.5 a večer před spaním naměřím 37.8-37.9 po odečtu.
Trpí na zadní rýmu. Jinak nic.

uzivatelkapetra
•
15. dub 2025

Proč měříš několikrát za den? Je nemocný, nebo to vypadá, že na něj něco leze?
Večer se teplota může mírně zvedat a nemusí to nic znamenat.

1pomnenka
•
15. dub 2025

Není to od růstu zubů?

autor
•
15. dub 2025

Měřím, protože se mi zdá horký.. hlavně večer a kňouravý. A hlavně se to táhne a od tý doby co to bylo častěji tak to hlídám ..

hennrietta
•
15. dub 2025

Já bych to alespoň po telefonu konzultovala s lékařem.

kamimnichov
•
15. dub 2025

Nam nas pediatr rikal, ze u malych deticek je bezna zdrava teplota do 37,5… tak bych neresila

autor
•
15. dub 2025

@1pomnenka
@hennrietta
@kamimnichov tak teď jsem trošku hysterčila, naměřila jsem mu po odečtu 38,7 .. dala čipek a dala jsem ho spinkat… byl unavený. Nevím, jestli ho mám budit. Jsem z toho na nervy !!

uzivatelkapetra
•
15. dub 2025

Nebuď, jen občas sáhni na čelo. Asi na něj něco leze, anebo ty zuby.

autor
•
15. dub 2025

@uzivatelkapetra je horký… po zubech takhle vysoký? To nikdy neměl. Má už spodní a vrchní jedničky nahoře. Klubou se dvojky.

kamimnichov
•
15. dub 2025

Tak to uz je vic. Kdyz jsem to zazivala prvne, taky me to stresovalo. Jenze ono to bude jeste mockrat. At je brzy lip.

dyechampion
•
15. dub 2025

jo ty zuby muzou fakt zpusobovat vysoke teploty, zejmena stolicky. U nas se to tahlo asi 10 dnu..nicmene bejt tebou tak zajdu pro jistotu k pediatrovi, alespon na pcr aby se vyloucila infekce v tele

hennrietta
•
16. dub 2025

Nehysterči. Zavolej doktorce a konzultuj stav. Kdyby vás chtěla vidět, tak doporučuji vzít s sebou i moč, když se podaří. A může zkontrolovat hodnotu CRP.
Může to být třeba nějaká vleklá viróza. U dcery, když se zadaří, tak je nachcipaná 2 - 3 týdny. 🤦‍♀️