icon

Dlouhotrvající horečka u dítěte. Máte zkušenosti?

20. pro 2025

Je tu někdo,kdo má zkušenosti s dlouhotrvající teplotou u dítěte? Dcera 3 roky ma uz 8 den teploty do 38-39 ..Dnes jsme byli opet u lekare,tentokrat na pohotovosti..je to dlouhe, krev i moč pry v normě. Prostě chřipka a vydržet…prošli jsme si tím doma všichni,starší dcera take teploty 5dni… ale Mladsi uz 8 a nějak začínám mít strach jestli se něco nepřehlédlo, uz je na ni videt vycerpani,má někdo zkušenost s takto dlouhotrvající teplotou ? Děkuji

mikawis
20. pro 2025

My měli chřipku v lednu a syn 5 let měl 10 dní teploty okolo 40, takže to tak může být. Hlavně ať pije

autor
20. pro 2025
@mikawis

My měli chřipku v lednu a syn 5 let měl 10 dní teploty okolo 40, takže to tak může být. Hlavně ať pije

@mikawis ty jo jeste tak vysoke ty teploty,to uz bych se uplne zblaznila strachy,trochu jsem se uklidnila,dekuji, snad to brzy prejde…:(

zmrzlinka
20. pro 2025

U chřipky můžou být horečky i 10 dní.Bohuzel.

autor
20. pro 2025
@zmrzlinka

U chřipky můžou být horečky i 10 dní.Bohuzel.

Dekuji za odpoved, snad bude tedy uz brzy konec.:(

squezy
21. pro 2025
@anonym_autor

Dekuji za odpoved, snad bude tedy uz brzy konec.:(

@anonym_autor jj, když je opravdu chřipka,tak ty teploty jsou šílene dlouhe a umorne. My si tim prošly celá rodina v lednu. Ted na podzim jsme nechali děti naockovat, dvojčata skoro 7 let a 9m miminko a jsou opravdu zdraví celý podzim a hlavně teď,co všichni kolem odpadaji. Doporučuji v květnu/cervnu si zavolat doktorce a objednat vakcinu. Detem do 7 let se vakcina na chripku dava nosnim sprejem, žádná injekce. Davaji se dve davky,po měsíci a nas jedna davka stala 800Kc,ale to má každý doktor jinak. Skoro každá pojišťovna prispiva na nepovinne očkování.

me_druhe_ja
21. pro 2025

Kamarádka si tím teď prochází taky celá rodina a syn už má 9.dni horečky v rozmezí 38-40....pod 38 to nejde

drep
21. pro 2025

Ano, je to bohužel normální. Problém je, že většina lidí nikdy nezažila opravdickou chřipku, takže sdělením “mám děsnou chřipku” myslíme tři dny subfebrílii, bolesti kloubů a svalů. Ale chřipka je onemocnění, který ve 20. Století zabilo 50-100 miliónů lidí, který je provázený dlouhýma horečkama (týden je takový minimum a klidně je 40) a totální zničeností. Jsem drsňačka, běžně jsem chodila do práce nemocná, s rouškou, paralenem atd, s chřipkou mi dělalo problémy uvařit si čaj. Onemocněly jsme s dcerou naráz, kdyby nebyly vánoce, musel by si muž vzít očr, já nezvládala ani sebepéču, natož péči o nemocnou třileťačku

alice180
Včera ve 13:57

Taky doporučuji očkování. My chodíme už několik let celá rodina. Dcera do nosu formou kapek, ta se dává od dvou let. Syn ten na ni půjde až příští rok, takže dostal dvě dávky injekci. My s partnerem taky injekční. Pojišťovna přispívá.