Dobrý dětský gastroenterolog

filija
5. zář 2017

dobrý den, hledam dobreho gastroenterologa, už vice než 1,5 roku má dcera prujmy zacpy a stale dokola týž scénář, a na alerg. ani na gastru nemohou najit duvod obtíží. vyšla jen hraničně ABKM, ale po vys. ml. výrobků beze změn, davali jsme hylak, probiotika duphalac, naposledy eliminační dietu meko modulen. dcerce jsou 3r 2m, děkuji za reakce.

verkaver
5. zář 2017

@filija Co IBD střevní záněty? Celiakie? Dělali kolonoskopii? Krevní testy? Taky docházíme na gastro poradnu s 15-i letým synem...

filija
autor
5. zář 2017

co je to ibd? kam chodite? jen kr. testy delala pediatra , kolonoskopie ne, lepek vysel neg. z krve

slunickova123
5. zář 2017

Na kolono je mala, na ibd taky. Co psychika???? Nechodi do skolky/ jesli??

filija
autor
5. zář 2017

ne, vse je ok, je doma, opecovávaná

belleelle
5. zář 2017

Ibd - idiopaticke strevni zanety. Tedy ulcerozni kolitida a crohnova choroba.
@filija v kterem meste?

sola11
5. zář 2017

v Praze muzu doporučit Iscare, gastro oddělení, doktor Lukáš. Jsou tam všichni fajn, uplne jiný přístup než v nemocnicích. Na první návštěvu j3 dlouha čekací doba, měsíc az 3, ale stoji to za to.

alla007
5. zář 2017

Řešila jsem podobné. Pořád průjmy, gastro, alergo, imunologie, nikde nic. Navic mi bylo řečeno, ze krevní testy nejsou vůbec směrodatné, musela by dcera na biopsii a podobné zakroky. Vysadila jsem mleko, lepek, vejce, (což bylo zvýšené v krev. testech), pozdeji pozorováním i jiné potraviny... Dietu držíme stále,a všechno ustalo. Navíc jsem vypozorovala, že nestačí vysadit pouze mléčné výrobky ale všechno co obsahuje mléčné hydrolyzaty, monohydraty apod. To je téměř ve všech lécích,včetně endiaronu, hylaku, enterolu...i v homeopatii... takže díky tomu jí leky vůbec nezabíraly, spíš naopak... byl to boj, tvralo, než se střívka zotavila ale teď jedou na vybornou. Dávám Neocate Advance, aby měla vitamíny a minerály a na podporu Lactobacilus Acidophiluc ND-jediné laktobacily pro alergii abkm a lepek.

alla007
5. zář 2017

PS: take se trapila cca rok, než jsem takto zakročila. Nyni je ji 3,5.

filija
autor
5. zář 2017

mužu se zeptat na jidelnicek? moc by nam to pomohlo

alla007
5. zář 2017

Ráno: kaše s ovocem (rýžová, jáhlová, kukuřičná,... je jich spoustu),
svačina: toast, ovoce, zelenina, sušenky nebo bábovka(výběr všeho je už dnes veliký)
oběd: polévka, hlavní chod (u nás hlavně maso s přílohou), těstoviny,...
svačina: obdobná viz výše
večeře: od oběda, pudink, krupice nebo párek, nebo zase jiná kaše...
a přidávám ten Neocate.

výběr je obrovský, jde jen o to si zvyknout a nakoupit správné suroviny. Ze začátku jsem dělala hlavně hustší polévky a maso se zeleninou na jakýkoliv způsob. Pak jsem začala pomau péct a zkoušet rostlinná mléka a bezlep. mouky. Teď zvládnu bez mouky mléka a vajec i palačinky nebo bramboráky apod.,kam se vlastně nic jiného nedává 🙂.
Hodně mi pomohla knížka "Vařím s láskou: bez lepku, mléka a vajec", kde si i spoustu receptů upravím podle sebe. A hlavně je tam povídání o tom, jaké mouky jsou na co dobré,... + místo vajec kupuji Vajohit všude se uvádí Psyllium nebo Chia semínka, ale mě se to prostě příčí, je to potom takové gumové...

filija
autor
5. zář 2017

dekuji moc, seberu odvahu, pustim se do toho..

kajina266
5. zář 2017

Ahoj, mrzí mě že má malá takové problémy :( Sama mám ulcerozni kolitidu a prošla jsem si už jako dítě spousty lékaři a nemocnicemi... Moc spokojená jsem byla v nemocnici v Pelhřimově, ale nevím odkud jste. Ja to měla 60 km, ale stálo to za to... Momentálně se lečím v Iscaru, ale myslím si, že je to minimálně od 15 let...ale nejsem si jistá, radši si zjistěte, je to TOP zařízení... Pak jsem jako dítě byla na Karlaku u doktora Szcitanyho...nebo tak nějak se to píše..

alla007
5. zář 2017

Já osobně si myslím, že největší zlo je to mlíko. Alespoň u nás. Ale to tělíčko je tak unavené, že reaguje na spoustu dalších alergenů. Držím pěsti, ať je lépe

alla007
23. říj 2017

@filija ahoj holky, jak jste dopadly a jak dále pokračujete? Doufám, že je malé lépe.