Dráždivý/Dusivý kašel hlavně v noci. Jak pomoci?

nykita
13. pro 2019

Dobrý den. 4 létě dráždivé kašle, hlavně dnes v noci.
Nemáte tip tak pomoct teď přes víkend? V pondělí zajdem k Dr.

jitka_cv
14. pro 2019

Fenistil kapky.

jannym
14. pro 2019

Zvlhcovat vzduch, pokud by jakoby stekal muze mit laryngitydu, pokud prijde zachvat ditko a sebe oblecne a sednete si pred otevrene okno, oplaskne otok a ditko se zklidni pokud byste mela doma ventolin (dychatko pro astmatik bez kortikoidu) muzete mu dat fouknout (nastane podobny efekt jako reakce na chlad)

market1512
Autor odpověď smazal
Zobraz
market1512
14. pro 2019

@nykita V lékárně kupte Levopront a az půjdete k lekari, at vam napíše Dithiaden. Ja bez těchto dvou nemuzu mit lekarnicku. A u nás na laryngitidu pomahaji jen kortikoidy, zadny chlad z mrazaku nic, to jsme museli jezdit v noci na pohotovost. Laryngitida je ale uplne jiny zvuk, jako stekani psa a kokrhani kohouta.

bonavoxa
14. pro 2019

@nykita Levopront nebo Sinecod. Když máte doma, tak se dá použít i ten Fenistil kapky, Dithiaden, ale to jsme byli nucení použít asi jen jednou. zvýšená poloha, zvlhčovat vzduch. My bojujeme s nějakým odporným kašlem už přes měsíc celá rodina. Takový jsem ještě nezažila. Naštěstí jsme kašlali hlavně přes den, protože už jsem i studovala, jak se projevuje Černý kašel (jsme všichni očkovaní), ale dlouho nic nezabíralo.

market1512
14. pro 2019

@bonavoxa nasi oba kaslali 6 tydnu, většinou jen v noci, rano po probuzení. Pak uz zacal kluk i zvracet jak se davil a zacali se oba zhoršovat a kaslat intenzivně i pres den. Pri 5 navsteve, co tyden 1x na poslech jsem s nima chodila a vzdy cisty, rikala doktorka, ze to je vyslovene bakterie (a ukazovala dolu, kde konci zebra) a ze to uz nejde dostat ven sirupama na kasel, jako kdyz je to nahore v krku. U nas maji oba kasel kazdy rok (ale to snad všechny deti), ale vzdy tak po 3-5 tydnech ustane. Ted museli dostat antibiotika, jinak rikala, ze ta bakterie tam byva i pres 2 měsíce a pak časem sama odezni. Manzel to chytil taky a dostal atb o 2 dny driv nez deti. Tak jestli to nemáte taky.

shakira007
14. pro 2019

Můj syn měl podobný problém pomohl mukosolvan

bonavoxa
14. pro 2019

@market1512 U dcery jsme primárně řešili hlavně zvětšenou uzlinu na krku. Začalo to ale tím kašlem. Takže kompletní krevní obraz, alergie, infektologie. Zjistila se nějaká aktivovaná oslabená imunita, prodělaný EBV virus...a zrovna v ten den, co jsme šli na odběry, ji začalo bolet v krku a celkově byla unavená, nemocná, takže ATB...a to je já i doktorka nedáváme rády...ale tu nebylo o čem. Klacid zabral, už chodí do školky, nicméně pokuckává přes den trošku pořád. Odběry se dělaly kompletně ještě jednou plus sono té uzliny a uzlin v břichu, sono břišních uzlin, orgánů jako jater, žlučníku a hlavně sleziny. Jsem trochu klidnější, ale myšlenky byly občas dost vletzlé, když mi to jako zdravotníkovi šrotovalo.
Syn začal kuckat taky, pak se mu to přetransformovalo v rýmu, tu jsme léčili klasicky, Sinecod, spray s mědí, tekutiny, sirupky, měl zvýšenou teplotu, už to vypadalo, že to bude v pohodě po týdnu..a v noci řev, který u něj značí nějakou bolest, očividně se mu nedýchalo moc dobře, ale měla jsem za to, že mu zatéká ta rýma...a ráno u doktorky už poslechově pískal, takže ATB. Včera je dobral a nekašle.
Já jsme přitom neměla čas moc na sebe, ale už téměř nekašlu, ale ze začátku jsem myslela, že se udávím a že si půjdu do lékárny pro nějaké inkontinenční vložky, jaké to byly tlaky. Řádí nějaká potvora bakterie. A to se už z principu vyhýbám davům, obchodním domům, na podzim a v zimě obzvlášť. Dotáhla to dcera ze školky. Manžel přestal kašlat první, ten dospělý organismus se s tím popral lépe.
Začalo to vlhkým kašlem a přecházelo v suchý, což je takové netypické.