Ekzém vyrážka. Co by to mohlo být?

klar16
16. říj 2020

Dobrý den, nevedl by někdo co by to mohlo být za vyrazku mám syna 7 měsíců má to už 14 dní s tím že když jsem byla u doktorky řekla že je to alergie na nějaké jídlo dáváme už příkrm jinak na UM Sunar. Předepsala nám kapky a krém fenistil ale má to pořád na alergii z jídla mi to přijde už dlouho.
Děkuji

radulka57
16. říj 2020

@klar16 je to obyč vyrážka (kopřivka) , alergie to může být taky. Nehrotila bych to. Nemokvá to, je to suchý, není to nic hroznýho. A 14dní je celkem krátká doba, my bojovali s vyrážkama i měsíce. Než se to vše dostane z těla ven formou tohodle výsevu pupínků.

slunea
16. říj 2020

Taky bych nejdřív hledala příčinu v jídle. Co měl před těmi 14 dny nového?

klar16
autor
17. říj 2020

@radulka57 děkuji a čím bych měla mazat? Nebo prostě zkoušet o sedne? Po mastnejsim krému se mi zdá že se to zhorší zkoušela jsem pudr a taky nic moc.
Děkuji

klar16
autor
17. říj 2020

@radulka57 myslím si že by to mohlo být po jahodach měl minimum ale nevěděla jsem že to může trvat tak dlouho

slunea
17. říj 2020

@klar16 hm, mozna spis neco, co mel od te doby vickrat. Nejake jine ovoce? Jablka, broskve, citrusy...?
Nemazala bych buď nicim (mazani problem nevyresi), nebo kremem se zinkem (sudocrem, mesickova weleda, zinkova mast...)

klar16
autor
17. říj 2020

@slunea citrus vůbec nedávám zatím a jablka ji docela často domácí ze zahrádky tak třeba to ( teď těch 14 dní je neměl) ? Teď nám dr řekla jen banán nebo mrkev.

slunea
17. říj 2020

14 dní mi přijde jako dost dlouha doba na to, aby vyrážka zmizela. Podle mě dráždí něco z toho, co teď jedl. I mrkev je alergen, banán taky, ale asi méně častý. To UM už má asi déle, že? Nejčastějším alergenem je mléko, ale to by se projevilo nejpozději při nasazení UM.

klar16
autor
17. říj 2020

@slunea ano to má od narození taky jsem se dozvěděla že to může dělat banán tak jsem vysadila taky a pomalu zas budu zkoušet bastil už všechno hezky v pondělí jdu ještě radši k doktorce. Moc děkuji

slunickovm
17. říj 2020

@klar16 nebyli jste na ockovani? A co nove mydlo,kosmetika, práci prášek? Jinak kdyz de hledá jidlo musi se vyřadit vse nové a ideálně i potraviny bezne alergeny a po zahojeni zkoušet znova. U alergiku se testuje nova potravina 14dni.

klar16
autor
17. říj 2020

@slunickovm nene máme už po očkování delší dobu a právě že prášek nic neměním a 14 dní nejí nic než Sunar mrkev a banán na doporučení dr. Snad to bude jen alergie a na něco a přijde se na co spíš mě zarazilo že to trvá tak dlouho tak aby to nebyl atopický exem nebo tak něco.

slunea
17. říj 2020

U atopického ekzému je postup stejný - je třeba najít alergeny.
Pokud teď jí jen mrkev a banán, tak bych ty potraviny obměnila a dala nějakou jinou zeleninu, ideálně zelenou, třeba kedlubnu, brokolici... nebo klidně brambor.
Můj osobní tip je, že vadí ta mrkev.

klar16
autor
17. říj 2020

@slunea zkusila jsem to taky dnes a dala jsem bramboru tak budu doufat

slunickovm
17. říj 2020

@klar16 nam treba vadi mrkev a banan ☹ . U ekzému se prave hledá pricina a je to obtizne. Ted tomu nepomáhá ani počasí. U nas docela pomohlo i koupani v Linole a ne často.

jaanicce
17. říj 2020

@klar16 Jak často koupele a v čem perete? Malá to měla z častého koupání, byla jakoby opruzela. Koupala jsem ji jednou občas ještě k tomu bez mýdla, ale přidávala jsem olejicek s lanolinem. Nevím přesně jak se to jmenuje. Všechno jsem prala v marseilleskem mýdle a místo aviváže jablečný ocet. Během chvíle problémy zmizely. Měla to přesně takhle, taky na zádech, myslela jsem, že to bylo od toho jak se poti, ale byla to podrážděná - vysušená a podrážděná pokožka.

radulka57
17. říj 2020

já bych to nemazala, pokud nepláče že by to svědělo. Já ale veškerý vyrážky "koupala" v černým čaji, pusobí protizánětlivě. Vždy sem si uvařila hrníček čaje rano a luhovala co nejdyl a pak sem to měla u přebalováku a pokaždý sem vyrážku poťupala žinkou. Dr. mě to doporučil a skutečně to bledlo!

jaanicce
19. říj 2020

@radulka57 Pravda a nebo řapík