Enticon nebo Laktobacílky baby, máte zkušenost?

katkasy
24. črc 2015

Dobrý den maminky,
chtěla jsem se zeptat zda někdo máte zkušenosti s Laktobacílky baby nebo s Enticon. Mám 4 týdenního klučíka nemá vyloženě nějaké velké záchvaty, ale před probuzením se kroutí tlačí červená a trápí ho to .. během dne když je nejhůř tak trubičkujeme.. Doktor mi doporučil výše zmiňované prostředky. Tak jsem se chtěla zeptat na vaše zkušenosti.

jitavrtule
24. črc 2015

@katkasy enticon se po otevreni a naredeni musi do 14 dni spotřebovat, taky jsem na nej koukala a tohle me celkem odradilo. ted mala dostava espumisan a bio gaiu, kapu oboje na lzicku. ta bio gaia je na olejove bazi a stasne rychle kape (bere se 5 kapek), nejsem z ni nadsena. myslela jsem ze to budu kapat maly primo do pusinky jako vigantol a to teda vubec nejde. az bio gaia dojde, koupim laktobacilky. ty jsou v kapslich a rozpousti se na lzicku do trochy odstriknuteho mleka. a stoje ctvrtinu co biogaia.
jestli to pomaha tezko rict, ono chvili trva nez ta probiotika zaberou a strevni mikroflora se vylepsi a u mimin se to beztak casem lepsi samo od sebe jak travici trakt dozraje.

elisc
24. črc 2015

@katkasy Ahoj, za mě můžu enticon jen doporučit. Do té doby jsme zkoušeli Infacol a Babycalm a nic moc, tohle opravdu zabralo. Je sice pravda, že se musí spotřebovat do 14 dní od smíchání, ale nám to vycházelo přesně. Dávala jsem dle dávkování 20 kapek ráno a večer.

reenaataa
22. zář 2015

Osvědčil se mi Enticon. Doporučila nám ho doktorka s tím, že obsahuje jak simetikon tak probiotika.

junkat
25. zář 2015

Ahoj, můžu se zeptat, kolik Enticon stojí? Děkuji

reenaataa
25. zář 2015

Mezi 150-200,-, záleží jak kde. Předpokládám, že v internetových lékárnách bude levnější.

lluucckkaa25
25. říj 2015

Ahojky holky,zítra nám je 8týdnu a neznám u holky nic než řev. když neřve a podaří se jí uspat tak spí a když jí tak se kroutí jak had a nevypije zdaleka to co má. trápí jí nejspíš bolesti bříška a na doporučení lékařky jsem koupila enticon. dáváme od pátku ráno večer hned po jídle. Jak dlouho trvalo než jste pozorovali zlepšení. 3dny u nás a nic příjde mi to už dlouho na to aby zabraly ne?

rolfinecka
14. pro 2015

Ahoj holky, ten enticon je od 1.měsíce věku. Lékařka mi řekla, že ho malému můžu dávat, dle uvedeného dávkování. Dala jsem 20kapek. Můžu mu to dát i do mlíčka? Nebo nakapat do pusinky? Dala jsem mu to do mlíčka...

lluucckkaa25
14. pro 2015

Podle mě je lepší po jídle,já neměla nikdy jistotu že to mlíčko všechno vypije a pak jsem neměla přehled.Tak jsem je dávala po jídle. A mužu za nás jen doporučit,psala jsem tu příspěvek před váma a nám zabrali přesně po 14dnech což o probiotikách říkají a pak nastal zlom. Byla klidnější u jídla a i líp spala a hlavně nebyla tak uřvaná.

rolfinecka
14. pro 2015

@lluucckkaa25 A jak mu to mám dát po jídle? Nakapat tím kapátkem? Je nám 16dní... A dávala jste 20 kapek jednou za den nebo dvakrát?

ewulinecka019
15. pro 2015

My mame ted taky Enticon a teda taky nevim jestly je teda dat malemu po jidle. Mohu je zkombinovat i s espumisanem? 🙂

ewulinecka019
15. pro 2015

Tak kombinujeme. Enticon jsem dala na lzicce po jidle a malej spokojenej 🙂 Asi je dobrej 🙂

lluucckkaa25
16. pro 2015

Já bych holky určotě enticon nekombinovala protože pak nevíte zda vám zaverou ty nebo ony kapky........Já dávala po jídle na lžičku 20kp ale nám už měsíc byl když jsme začli jinak nevím a začla jsem dávat čaj z kmínu.

rolfinecka
16. pro 2015

@lluucckkaa25 A hned po jídle? Já mu to kapu kapátkem do pusiny. Bříško ho bolí pořád... Ale nevím čím to je, dáváme vigantol a nebo zda je to nutrilonem ☹ Naštěstí aspoň kakáme

ewulinecka019
16. pro 2015

No hned po odrihnuti mu to davam. A behem dne mu kapu do flasky espumisan.

ewulinecka019
16. pro 2015

A na lzicce teda 🙂

andousek1
4. únor 2016

Nekombinovala bych, je to stejna účinná látka

gewalaaz
29. srp 2016

@elisc ahoj mohu se zeptat? Také mám doma kapky Enticon a chápu správně, že ten prášek mám vysypat do toho roztoku v lahvičce? Promichat a podávat takto?