icon

Fenistil a Diazepam. Jak dlouho po Fenistilu ho může užít?

ewusssa
29. led 2020

Prosím dala jsem dceři v 8 před spaním 13 kapek fenistil na lepší spánek(má kašel, rýmu a i horečku tu ale včera už neměla)....tet se mi v noci budí a asi má febrilní křeče dala bych ji diazepam jenže si nejsem jistá za jak dlouho ho může po fenistilu uzit

puhelin
•
30. led 2020

S timhle se vola na detske oddeleni nejblizsi nemocnice, ne na modreho konika.

jajulin
•
30. led 2020

@ewusssa tyjo, při febrilkách se volá záchranka. Je to vlastně bezvědomí. Pochybuji, že kdyby dcera měla opravdu febrilky, že bys tady něco psala.

alcar
•
30. led 2020

Tak pokud by to byly febrilni krece, tak to bys tady takhle v klidu urcite nepsala. To by se ti decko dusilo a modralo. Daji se zvladnout doma, bez zachranky, ale musela bys v tom mit “praxi” a diazepam v gelu, ktery se podava per rectum.
Jinak k otazce, Diazepam muzes samozrejme klidne dat, Fenistil je jina ucinna latka a uz s odstupem. Pokud ma dcera horecku, tak klidne dej...davkovani v pribalovem letaku.

hanka_12345
•
30. led 2020

lidi vzpamatujte se 🤦‍♂️

1. Proc to pises sem a nevolas rychlou nebo proste do te nemocnice?
2.pokid je.ma, radsi budes resit.odstup a cekat v klidku na odpovedi? To uz by myslim nakej odstup byl u zadele a lupla bys ji to bez vahani
3.taky si myslim ze pokud by je mela, davno bys.byla jinde nez na MK

jajulin
•
30. led 2020

@alcar u febrilek není vždy dušení a modrání. A klidně se dají zvládnout bez jakéhokoli zásahu. Syn to tak měl - měl jen záškuby a nereagoval, dýchal úplně klidně a pravidelně. Kdybych u toho čirou náhodou nebyla, asi nepoznám, že je prodělal. Ale přesto je to samozřejmě stav, po kterém následuje odvoz do nemocnice.

katkapavlik
•
30. led 2020

@ewusssa volej rychlou nebo jed okamžitě do nemocnice tohle už není jen rýma. Už si tam.mela být.

alcar
•
30. led 2020

@jajulin nezazila jsem, ale videla jsem video, kde melo dite promodrale rty a dychalo velmi ztezka (jedny ze zakladnich priznaku). A cetla jsem i o pripadech, kdy uz maminy rychlou nevolaly, protoze s tim uz mely zkusenost a Diazepam doma. Stejne tak jsem treba ja zvladla doma zachvat laryngitidy, jelikoz jsem mela Rectodelt. K lekari jsme jeli az rano po odezneni zachvatu.
Cimz tu nedavam navod k tomu zvladat febrilni krece doma. Pri prvnich krecich vzdy volame zachranku. A pak uz je to na zvazeni rodice a domluve s lekarem.