Fenistil a Diazepam. Jak dlouho po Fenistilu ho může užít?

ewusssa
29. led 2020

Prosím dala jsem dceři v 8 před spaním 13 kapek fenistil na lepší spánek(má kašel, rýmu a i horečku tu ale včera už neměla)....tet se mi v noci budí a asi má febrilní křeče dala bych ji diazepam jenže si nejsem jistá za jak dlouho ho může po fenistilu uzit

puhelin
30. led 2020

S timhle se vola na detske oddeleni nejblizsi nemocnice, ne na modreho konika.

jajulin
30. led 2020

@ewusssa tyjo, při febrilkách se volá záchranka. Je to vlastně bezvědomí. Pochybuji, že kdyby dcera měla opravdu febrilky, že bys tady něco psala.

alcar
30. led 2020

Tak pokud by to byly febrilni krece, tak to bys tady takhle v klidu urcite nepsala. To by se ti decko dusilo a modralo. Daji se zvladnout doma, bez zachranky, ale musela bys v tom mit “praxi” a diazepam v gelu, ktery se podava per rectum.
Jinak k otazce, Diazepam muzes samozrejme klidne dat, Fenistil je jina ucinna latka a uz s odstupem. Pokud ma dcera horecku, tak klidne dej...davkovani v pribalovem letaku.

hanka_12345
30. led 2020

lidi vzpamatujte se 🤦‍♂️

1. Proc to pises sem a nevolas rychlou nebo proste do te nemocnice?
2.pokid je.ma, radsi budes resit.odstup a cekat v klidku na odpovedi? To uz by myslim nakej odstup byl u zadele a lupla bys ji to bez vahani
3.taky si myslim ze pokud by je mela, davno bys.byla jinde nez na MK

jajulin
30. led 2020

@alcar u febrilek není vždy dušení a modrání. A klidně se dají zvládnout bez jakéhokoli zásahu. Syn to tak měl - měl jen záškuby a nereagoval, dýchal úplně klidně a pravidelně. Kdybych u toho čirou náhodou nebyla, asi nepoznám, že je prodělal. Ale přesto je to samozřejmě stav, po kterém následuje odvoz do nemocnice.

katkapavlik
30. led 2020

@ewusssa volej rychlou nebo jed okamžitě do nemocnice tohle už není jen rýma. Už si tam.mela být.

alcar
30. led 2020

@jajulin nezazila jsem, ale videla jsem video, kde melo dite promodrale rty a dychalo velmi ztezka (jedny ze zakladnich priznaku). A cetla jsem i o pripadech, kdy uz maminy rychlou nevolaly, protoze s tim uz mely zkusenost a Diazepam doma. Stejne tak jsem treba ja zvladla doma zachvat laryngitidy, jelikoz jsem mela Rectodelt. K lekari jsme jeli az rano po odezneni zachvatu.
Cimz tu nedavam navod k tomu zvladat febrilni krece doma. Pri prvnich krecich vzdy volame zachranku. A pak uz je to na zvazeni rodice a domluve s lekarem.