Flek na krku - mohla by to být borelióza?
Syn uz ma tento flek tyden dnes mu brali krev. Jenze 10 mame odjizdet na dovcu a s tim asi jet memuze nemeli vase deti neco podbneho nebo stejneho?Prvni foto je ze stredy druhe z dneska
Pokud to bude borelióza dostane atb a klidně bych jela na dovolenou a po návratu s odstupem kontrolní odběr.Samozřejmě teď záleží na výsledcích,ale s boreliózou klidně jet 🙂
Taky bych rekla borelioza. My s tim jeli tez na dovcu. Dr nas pustila ale teda jeli jsme na Sumavu, nemel byt na slunicku a spise klidovy rezim, ale mel rok a ctvrt tak byl bud v krosne nebo v kocarku. Jo a atb sirupy se musi uchovavat v lednici, a vetsinou se uzivaji 3 tydny, dopredu namichat to nelze tak by jste si nejspis musela vzit neroznichane atb do zahranici a nechat namichat roztok k mistni lekarne.
ja mela podobne, od stredu bledlo a zvecovalo se to az zustal jakoby prstenec, zaclo to na brise, pak se mi udellali jeste dve, na stehne a zadech , aby byla to nejaka virova onemeocneni nazev uz nevim neco na zpusobu 5nemoci .. tak drzim plaecky at to neni borelioza
Nevím co to je,ale u mého syna vypadal boreliový kruh jinak,ne tak podlitý krví,spíš takový světlý pravidelný kruh,nicméně dostal ATB a pak kontrolní odběr,zda mohl na sluníčko už si nepamatuji,ale pokud jde u borelku jsou na to jen jistá ATB a pochybuji že si budete moc vybrat zda se při nich na slunce smí či ne,jak vám tu někdo radí,hodně štěstí
Je/bylo tam misto po vpichu? Nebo bylo tam kliste? Pokud ne, tak takto se projevoval u syna jednou ekzem. Prvne to bylo cervene po cele plose, pak kdyz se to hojilo, jen okraje. Zkus namazat sudokremem a dat fenistil kapicky, treba to zacne rychleji miznout.
@terezapos blbe je ze borelioza se z krve pozna az s odstupem nekolika tydnu. Jeden syn to mel po stipnuti komarem a ten mel ten flek svetlejsi ale jasne ohraniceny, druheho syna kousla nejaka potvora muchnička nebo co ten mel neskutecny obri flek pres pul bricha, bok, zada a opravdu vyrazny tmavy.
U vas je ten flek celkem maly, tak by to mohlo byt i kozni onemocneni
Pamatuju si, že jsem jako malá měla něco hodně podobného, možná to stejné. Taky jsme jeli na dovolenou, mamka to moc neřešila. Byl to asi nějaký ekzém, u moře se to krásně vysušilo a zahojilo.

@terezapos to vypadá na boreliozu