icon

Flek na noze u dětí: Může jít o boreliózu?

sarikess
4. dub 2022

Maminky, maličkému 5let se udělal tento flek na noze.
Takto vypadá po koupání, jinak je to suché, světlé.
Dle fotek na internetu takto vypadá i borelioza:(
Je to v tomto období možné??Lehce ho to svědí.
Nemáte s tím prosím zkušenosti?
Jinde to nemá a celkově je jinak zdravý, pouze je teď klasicky zahleněný.
Děkuji moc🙏🏻🤍

ito
•
4. dub 2022

Urcite je to mozne. Bezte k doktorce.

ito
•
4. dub 2022

Jeste dodam, pripadna nelecena borelka dokaze byt pekne svinstvo a muze mit ruzne celozivotni nasledky. Doktor urcite bude vedet vic,treba to borelka nakonec nebude, ale za risk to nestoji .... jo a u nas uz jsme klistata v breznu mivali, ....

cilkat
•
4. dub 2022

Mě to přijde spíš jako kvasinka nebo prostě kožní problém... boreliový bývá víc "modřina", pokud se nepletu... Ale taky se boreliový flek umí udělat s několikaměsíčním zpožděním, takže to může být reakce na podzimní klíště... Ale pokud by to bylo podzimní klíště, určitě bude vidět v krevních testech...

sarikess
autor
•
4. dub 2022

@ito byla jsem jeste ted u doktorky a rikala neco o nejakem typu vyrazky a poslala me na kozni.Boreliozu ale nevyloucila.Uvidime zitra na koznim.Dekuji🙏🏻

sarikess
autor
•
4. dub 2022

@cilkat byla jsem jeste ted u doktorky a rikala take neco o nejakem typu vyrazky jelikož se to lehce olupuje a poslala me na kozni.Boreliozu ale nevyloucila.Uvidime zitra na koznim.Dekuji🙏🏻

j.a.n.i
•
4. dub 2022

@sarikess A jinak klistata uz jsou, na psovi uz jsem jich par ulovila.

lentilkah
•
4. dub 2022

Taky bych to spis videla na kozni plisen., flek od boreliozy nesvedi a neni vystouply. Uprostred je jeste vetsinou tmavy flek.

kajuska22
•
22. črc 2023

Dobrý den, prosím, co to nakonec bylo? Udělalo se mi to samé...

maja2021
•
Autor odpověď smazal
•
maja2021
•
3. lis 2023

@kajuska22 Dobrý den, jak jste tenkrát dopadla? Co to bylo? Já mám taky teď to samé

lucka662006
•
3. lis 2023

Tohle je s velkou pravděpodobností borelioza. Měli jsme to samé v rodině všichni a vždy byly testy na borelie pozitivní a měli jsme ATB. Nepřeléčená borelizoa se může kdykoliv vyvinout v další stadium.

kajuska22
•
5. lis 2023

@maja2021 dostala jsem imacort na kožnim a hned to zmizelo..byla to nejaka plíseň nebo něco.. prý od kočky...