icon

Fleky na zubech u pětiletého dítěte. Jak řešit?

ondul
24. led 2025

Prosim, nemate nekdo zkusenost? (k zubari jsme objednany, ale me to neda spat a jsem fakt nerves z kazu). Synovi pred 10-14 dny naskakaly na zubech flicky, svisle dolu, prijde mi, ze to je na sklovině, ale umyt to nejde. Ma to teochu i dole na zubech, nahore vice.

Fleky na zubech u pětiletého dítěte. Jak řešit?
kristyn86
24. led 2025

Nemel antibiotika?

ondul
autor
24. led 2025

Nemel, v te dobe jen stoptusin a pak amrobene a kalobu, bezne ji rybi tuk a betaglukany a luchorerisnici.

kristyn86
24. led 2025

Syn mel prave podobne takto zuby po atb.sirupu. Vycistili mu to pak na dentalni hygiene.

dashyyy
24. led 2025

@ondul ani v minulosti neměl nějaká silná atb? Klukovi se vada skloviny po atb objevila snad po třech letech na druhém zubu

ondul
autor
24. led 2025

@dashyyy vubec nikdy atb nemel, obcas jen bojujeme s suchym kaslem, dostava dithiaden, dvakrat mel laringitidu a nejaky lek od doktora, co ale antibiotikum neni.
Dost si ted strka ruce do pusy...
Mam fakt bobky z kazu, ale je mozny, aby se mu najednou zkazily vsecky predni zuby? Navic to nejsou nejake jamky a dirky v zubech...

ondul
autor
24. led 2025

No, uz abychom byli u toho zubare

dashyyy
24. led 2025

@ondul mně to nepřijde jako kaz, ale nejsem zubař no, ten vám poví víc 😉

ondul
autor
24. led 2025

@dashyyy Diky! No, snad to bude v poradku.

saralinda
24. led 2025

Kaz to nebude. Spis mi to prijde jako od čaje.

ondul
autor
24. led 2025

@saralinda 🙂 diky

fyii
24. led 2025

@ondul je to pigment, rekl mi to zubar. Sla jsem s klukem na dentalni hygienu a ona mu to tam bezpolestne ocistila.

lvl16
24. led 2025

Zkusila bych na to Elmex gelee 🙂.

anpineapple
24. led 2025

Přesně tak, je to jen pigment. Naše malá to taky bohužel má, i přesto ze pecujeme o zoubky pečlivě. Ani nepije čaje, barevné limonády. Někomu se to proste děla, je to prý specifickými bakteriemi ve slinách. Časem z toho vyrostou 😊

ondul
autor
24. led 2025

Diiky vsem 🙏🏼