Glukopur dávkování. Poradíte, prosím?

horsewoman
19. dub 2022

Zdravím všechny maminky. Chci se zeptat na dávkování Glukopuru u 2,5 letého dítěte. Přiznám se, že o samotném Glukopuru nic moc nevím krom toho, že by se mělo jednat o hroznový cukr s přídavkem nějakých vitamínů..dostala jsem ho jako doporučení při nechutenství dítěte. Máme teď první opravdové zažívací potíže ve formě průjmu a malý nechce nic jíst ani pít. Co se týče pití, tak jsem si vědoma hrozby dehydratace a dělám vše pro to, aby k ní nedošlo..zatím to nějak zvládáme, snad se nám to podaří udržet. Nicméně protože nechce ani nic jíst a už to trvá příliš dlouho, začíná mě znervózňovat už i to jídlo, a tak bych mu k tomu málu co sní ráda přidala alespoň ještě ten Glukopur. A teď k věci..je jedna polévková lžíce Glukopuru na půl litru vody (jakýkoli čaj odmítá) v pohodě?

zuzkasim
19. dub 2022

@horsewoman Zkusila bych to ochutnat a nabídnout. My jsme zvyklí ho dávat do černého čaje, na 1 hrnek cca 3 lžičky, ale jestli čas nepije... V nemocnici glukupur dávali synovi i do rýžového odvaru (vaří se rýže v dostatečném množství vody až do rozvaření rýže, pak to jde např. i rozmixovat, do toho ten glukupur, dá se tam dát rozvařit i trocha mrkve).

horsewoman
autor
19. dub 2022

@zuzkasim A takže to tedy chápu správně, že lze podle chuti a nemůžu mu tím nějak ublížit? Jakože u nás jednou spíš nápoje bez chuti (nejraději má právě vodu), takže čím míň sladký tím líp. Šlo mi spíš o to, jestli k tomu můžu přistupovat jako k normálnímu cukru, nebo jestli nemůže dojít k nějakému přetěžování (třeba ledvin), kdyby toho 6a den vypil třeba ten 0,5 l s tímto množstvím.

zelenaesmolda
19. dub 2022

@horsewoman
davala jsem normalne do cerneho caje tak,aby byl caj sladky

zuzkasim
19. dub 2022

@horsewoman Jo, myslím, že se s tím dá zacházet podle chuti. On ten glukopur má menší sladivost jak klasický cukr, proto třeba na ten hrnek čaje 3 lžičky, běžného cukru bych dala 1 lžičku na stejný pocit sladkosti (nevím, beru to odhadem).

maki90
19. dub 2022

@horsewoman glukopurem neublížíš, je to jen obyčejná glukóza. Oproti klasickému cukru (sacharóze) jednoduchý, rychleji a lépe pro tělo využitelný cukr.