Hlen v průjmu, mohl by mít syn alergii?

misix
5. srp 2014

Můj syn 3měsíční má už od cca 1 měsíce řídkou stolici a někdy i hustý hlen barva je pořád žlutá někdy lehce dozelena. Normálně přibývá na váze. Trochu ho trápí prdíky ,ale na ty používáme espumisan a rourku. Prdí a kaká i bez rourky jen občas většinou večer před spinkáním mu pomůžu ,aby spinkal v klidu. Myslíte, že by mohl mít nějakou alergii nebo něco jiného? Doktorka říkala, že je to vedrem a když jsem jí řekla, že to má i když vedro není tak jen odpověděla, že to asi nic není když přibírá, ale já si tím teda jistá moc nejsem. Děkuji za názory aodpovědi.

jajkaz
6. srp 2014

@misix Hlen ve stolici je jedním z projevů alergie na bílkovinu kravského mléka. https://www.modrykonik.cz/alergie-na-mleko/
Náš malý to má také. Od asi tří týdnů mu začaly koliky, což u dětí do těch 3 měsíců bývá. Hlídala jsem si jídelníček, ale koliky se stále zhoršovaly, až se přidala nazelenalá stolice. Zpočátku to nebylo pokaždé, ale postupně čím dál víc plus hlen. Bolení bříška už měl bobek celý den a to tak, že nemohl ani zaspat. Ze dne na den jsem zásadně vyřadila veškeré mléčné a změna byla tak obrovská. Takže jsem na bezmléčné dietě (kojím). Ono se to časem srovná 😉 U starší dcerky se ABKM projevovala asi v kolikách (to jsem o abkm ještě nevěděla), ale hlavně ekzémem. Vyrostla z toho 😵. Syn má projevy hlavně střevní.
Jinak co se přibývání na váze týká, oba naprosto skvěle.

svoba
6. srp 2014

obrať se na @katyxq - má s tím bohaté zkušenosti

katyxq
6. srp 2014

hlen může mít spoustu příčin - https://www.modrykonik.cz/hlen-ve-stolici 😉 ... kromě kolik jiné potíže nemá?

misix
autor
7. srp 2014

O mléčné alergii jsem slyšela ,ale i když nic s obsahem mléka nejím tak je to stejné. Už mu nedávám espumisan jen jednou večer před spaním a stolici má bez hlenu a žlutou. Buď je to náhoda nebo mu vadilo to ,že ho má tolik uvidíme jak se to bude vyvíjet dál. Nechám si udělat u lékařky testy na ty mléčnou alergii pro jistotu. Má i ekzém takže by to mohlo být i tím.