Hlenovitá a vodnatá stolice - potravinová alergie?

lenkas1982
14. bře 2016

Ahoj, potřebuji se vypsat a slyšet názory.
Dcera 3,5 měsíce, plně kojená začala mít tak před 5 týdny hleny ve stolici, a to docela dost. Vždycky ji měla řidší, ale bez hlenů. Kromě toho od narození dost blinká, dále hodně sliní, často kýchá (ale nevypadá, že by měla nějak ucpaný nos). Jinak mi nepřijde, že by ji něco trápilo, přibírá normálně, bolení bříška podle mě nemá, vyrážky nebo něco podobného taky ne. Dva týdny zkouším nejíst mléko a mléčné výrobky (na řešení potenciálního obsahu mléka v pečivu, uzeninách, hovězím, popř. jinde jsem se ještě nevzmohla), jestli to něco udělá. Hleny se už neobjevují tak často a v takovém množství, ale i tak tam občas jsou. A když nejsou, stolice je tak řídká, že se komplet vpije do plenky a zvláštně zapáchá. Vlastně už si nejsem jistá, jak to má vypadat normálně.

U dětské doktorky je to takové složité, když jsem jim řekla o hlenech a řídké stolici, napřed to chtěli nechat být, že to nic není, nakonec udělali aspoň výtěry na bakterie, ty vyšly negativní. Tak jsem z nich dnes po telefonu tahala, čím to tedy může jiným být, protože to vypadalo, že to tím pro ně skončilo. Nějaký vir nebo potravinová alergie. Fajn, co s tím? Na alergii zkuste kapky Fenistil a na řídkou stolici odvar z rýže nebo mrkve. Ještě mě napadlo, že hleny se začaly objevovat asi týden po prvním očkování na rotaviry, jestli to nemůže být nějaká reakce. To je prý taky možné. Tak si tu teď v hlavě přemítám, jak dál. Doporučení doktorky mi přijde jako řešení příznaků, já bych ráda znala příčinu. Myslíte, že jsem jen vyplašená matka, jak mi tam naznačovali a jak si i myslí manžel? Nebo to může být fakt alergie na kravské mléko nebo něco jiného?

alenaadela
14. bře 2016

No každopádně to není jen tak-může se čistit střevo, i reakce na očkování to může být ale já bych zkusila emulips na trávení a zároveň zaléčuje nemocné buňky v těle, u vás by podpořil laktaci, malé by jste to kapala 3xdenně a během 3dnů by byl výsledek zatím bych nedávala nic na alergie ale kdyby to nepomohlo tak bych opět šla do čistě přírodních bylinných produktů, factor base je na alergie. malá taky mohla být jen od nemoce zahleněná a polykat hleny které se nerozloží a vyjdou ven se stolicí . Rozhodně je to vaše dítě avy nejlépe víte co pro něj udělat takže každý strach je na místě🙂

drzticka81
14. bře 2016

dcera priblizne v tomto veku zacala mit taky hlenovitou stolici, ridsi, nekdy s nitkami krve (obcas i zelenou) - ja jsem tedy vysadila ze sveho jidelnicku vsechny mlecne vyrobky - i veci, ve kterych se mleko vyskytovalo - pecivo jsem si pekla sama ( na 14 dni) - stolice se ji zlepsila......proto jsem pokracovala v bezmlecne diete - akorat postupne jsem jedla pecivo z obchodu, sem tam tvrdy syr, nekdy jogurt......bylo to o hodne lepsi, pri zavadeni prikrmu - jsem misto jogurtu mela dvakrat denne ovoce - kdyz jsem dala jogurt -stolice opet hrozna......ted zhruba od 1.5 roku je to dobry -uz to streva snesou a mlecne vyrobky jist muze 🙂)))) PS: bilkovina kr. mleka je napr. i v ockovani hexou!!!!klidne to muze byt spoustec (ja dceru nechala ockovat az v roce)

lenkas1982
autor
14. bře 2016

@drzticka81 A byli jste s tím někde na gastru nebo alergologii? A měla i nějaké jiné příznaky? Tak první dávku hexy zrovna dostala minulý týden, i když jsem výslovně zmiňovala hleny a řídkou stolici a ptala se, jestli to pro to očkování nevadí. No nic. Nic jsem ale po očkování nepozorovala, že by to bylo jiné nebo se to zhoršilo. K té BKM v pečivu a uzeninách - není mi jasné, jestli je to ve všem, popř. po jaké složce ve složení pátrat? Třeba v chlebu žitný kvas je problém? Asi ano, že? U nás byly poté, co jsem mléko a mléčné výrobky vysadila (i když ne 100%, jak jsem psala) hleny jen párkrát, ale zase má tu stolici fakt hrozně řídkou až vodovou (soudě podle toho, jak to vypadá v plence). Rozhodla jsem se, že zítra k doktorce zavolám a řeknu si o žádanku na gastroenterologii a budu prudit, dokud mi ji neslíbí.