icon

Hleny ve stolici. Řešily jste někdo?

andrea93133
28. únor 2020

Dobrý den všem,
neřešil jste prosím někdo hleny ve stolici u miminka? Malá má 2 měsíce a 3 týdny, krmime sunarem premium a už třetí den kaka i 10x denně (dříve jen 1-2x)a jsou to jen takové stříkance a dost hlenu, někdy jako špenát, pak zase žlutý, zelený.. rýmu nemá, ani zadní si myslím že nemá.. neřešil jste to někdo? Co to bylo nebo by mohlo být?

Strana
z2
olga_
28. únor 2020

@andrea93133 Alergie na bílkovinu kravského mléka.

andrea93133
autor
28. únor 2020

@olga_ a vy s tím máte zkušenost? Měla jste to podobně?

dobevacka
28. únor 2020

Hezký večer, mám podobně starou holčičku s řešila jsem to samé před 2 týdny s tím rozdílem, že kojím a stolice byla pouze žlutá. Doktor mi poradil dávat probiotika BioGaiu nebo BioPron. Vydržet co nejdelší dobu mezi kojením a dávat černý čaj po lzičkách. Samozřejmě sledovat teplotu. Do 3 dnu byla v pohodě. Ale pokud to přes víkend nepřejde, raději bych navštívila lékaře.

andrea93133
autor
28. únor 2020

@dobevacka dobrý den, děkuji za odezvu, biogaiu jsme vyměnili za laktobacílky od swiss.. s tou teplotou si vždycky nejsem úplně jistá, dnes jsem nemerila 37,8 ale v zadečku, takže by se mělo odečíst půl stupně? hleny tam měla i dřív ale v mnohem menším množství, teď se to strašně rozjelo, celý den jen přebaluju 🤦‍♀️ mám o ni strach.. každopádně jestli se to nezlepší tak v pondělí letím k doktorce, jen jsem chtěla vědět jestli to někdo měl a co to bylo, nebo mohlo být 🤔

stef9328
28. únor 2020

@andrea93133 dobry vecer, nase mala mela hleny ve stolici taky. Byla plne kojena. Do cca 5mesice mela a pak s prikrmama se to samo srovnalo!

andrea93133
autor
28. únor 2020

@stef9328 dobrý večer, a to tam ty hleny měla pokaždé? Malá je tam měla taky, ale kakala jednou, max 2x denně a měla tam jen trošku.. pak se začalo množství trošku zvětšovat a teď poslední 3 dny má po jídle, hodinu po jídle a před jídlem prostě stříknuto a v tom hleny a pokaždé jiná barva 🤦‍♀️ jsem už z toho na palici 🤦‍♀️

klovalka
28. únor 2020

Ahoj, jestli má malá takhle řídkou stolici až 10x za den, hodně hlídej kolik toho vypije a pokud to jde, i kolik čůrá (vím u pleny s řídkou stolicí se to hlídá obtážně). Každopádně pozor na dehydrataci. Mohlo by to být i infekčního původu.

stef9328
28. únor 2020

@andrea93133 ano mela po kazdem vykakani v pline hleny a docela dost. Dr rekla,ze kdyz pije je vse vporadku. V noci mi vubec nepila, spala 10hod v kuse, za boha jsem ji nemohla vzdy probudit. Ale s prikrmama opravdu vse zmizlo. Ted za tyden bude mit 1 rok a o hlenech jsem dokonce i zapomela,ze mela. Nebojte, myslim, ze to bude dobre! Pokud mate obavy,tak na dalsi poradne se zeptat dr.

andrea93133
autor
28. únor 2020

@klovalka ahojky, no je fakt že už není pročůraná jak bývala 🤔 sice načůráno má, ale ne tolik.. Jinak pije 135ml-150ml/6x až 7x denně podle toho kdy se prvně vzbudí.. fontanelu i mlíčko hlídám 🤷‍♀️

andrea93133
autor
28. únor 2020

@stef9328 naše dr už dělala výtěr i jsme si už polezeli v nemocnici s malou, jelikož uz nevěděla co s náma, tam udělali rozbor, výtěr i krev a v pořádku, tam nám právě nasadili sunar premium, do teď to vypadalo jakž takž, pak se zase objevily hleny, ale v malém množství, no a poslední 3 dny je to teda masakr 🤦‍♀️ doufám že to taky nic nebude, ale do příkrmů je ještě daleko 😞

pajula123
28. únor 2020

@andrea93133 jestli je výtěr a krev v pořádku, priklanim se k alergii na bílkovinu kravského mléka. Syn má spoustu potravinových intolerancí, hlen a případně i krev se mu ve stolici objeví při porušení diety.

amazonkajanik
28. únor 2020

@andrea93133 synovi se prvně objevil hlen před 14dny. Jinak byl v pořádku,jedl,pil. Myslela jsem, že to byla reakce na novou potravinu,jelikož to bylo jen jednou. Pak se to zopakovalo a mě došlo,že se to objevilo po té,co jsem mu přimíchala do kaše dětskou vlákninu,která má i probiotika. Další jsem mu už nedala a opět klid. Přeci jen nějaká ta probiotika jsou i v sunaru,tak jestli se to netřískalo

andrea93133
autor
28. únor 2020

@pajula123 ale jak se u takhle malého miminka prokáže alergie na bkm? Testy jsou prý neprokazatelne, že jsou někdy falešně pozitivní i negativní 🤷‍♀️ a když jsem se na tu alergii ptala, tak jsem byla za hysterku a že to je hrozně vzácné.. dr nám před nastoupením do nemocnice nasadila Sunar alergy care, právě na tu alergii ale po tom měla malá průjem, kakala 7x denně jen zelenou vodu a pořád jen spala, měla jsem hrozný strach z dehydratace, v nemocnici nasadili sunar premium a už prý nemáme měnit mleko 🤦‍♀️ a teď zase tohle 😖

andrea93133
autor
28. únor 2020

@amazonkajanik takže myslíte vysadit i ty laktobacílky úplně? Ještě dáváme espumisan na prdiky a vitamín d3 baby.. vigantol jsme nedávali vůbec.. ještě me napadlo zkusit hylac, ale nechci už na ni na chudince experimentovat, už si toho zažila dost 😢

kacenka1111
29. únor 2020

Alergie neni vzacna. Ma ji ted skoro kazde dite...a dospelych pribyva....nase obe maji i ja a manzel i intoleranci laktozy...jedine vyloucenim potraviny budete stoprocentne vedet...nepotrebujete testy...proste vyradte a pak zase dejte...nic jineho neni stopro...

pajula123
29. únor 2020

@andrea93133 souhlas s @kacenka1111 nejprokazatelnejsi je eliminační dieta: když po vysazení problémy přejdou, je to jasné. Synovi z krve nevyšlo skoro nic, přesto reaguje na spoustu věcí.

amazonkajanik
29. únor 2020

@andrea93133 espumisan jsem dávala od začátku a v pohode. Jenže jak začaly příkrmy a v nich mrkev a banan,tak malý tlačil tak urputně,až se zakuckaval,takže jsem sáhla po vlaknine. Už v lékárně se mi ta probiotika nepozdavala. Mám zdravé dítě, tak proč to do něj ještě cpát. Nu a vnitřní pocit měl pravdu. Zkuste ty lactobacily vysadit a jestli se to srovná,tak byly příčinou. Jestli ne,tak hledat jinde

andrea93133
autor
29. únor 2020

@kacenka1111 no mě s tou alergii jak naše dr tak v nemocnici hned setřeli právě, že je to vzácné a nazdar.. A jak měla nasazený ten sunar alergy care-na alergii na bílkovinu kravského mléka a měla po tom ten průjem tak o žádné alergii nechtěl nikdo nic slyšet a nasadili ten premium. Hlen začal po bebě al 110, na intoleranci laktozy, ten měla před tím sunarem alergy care 🤷‍♀️
@pajula123 a jak mám zkusit eliminační dietu? Sunar alergy care nesedl a nějaké to speciální mleko na předpis nám naše dr nepredepise, že to musí někde na gastru když se ta alergie prokáže, tak jsem z toho jelen.. A malá na ty přechody na jiná mléka snáší strašně špatně.. má hodně bolavé bříško 🤦‍♀️ a dr mě už má za pěknou hysterku, což mi sama řekla do telefonu, když jsme přijeli domů z nemocnice a sunar premium vypadal že ji sedl.. No a teď tohle.. je od půl 8 vzhůru a už se 3x pokadila 🤦‍♀️
A dneska měla v očickách zelený ospalky, tak asi k tomu ještě zanet spojivek nebo co 🤦‍♀️🤦‍♀️

andrea93133
autor
29. únor 2020

@amazonkajanik děkuji, zkusím je vysadit, snad to nebude horší 🤦‍♀️

swan42
29. únor 2020

@andrea93133 krom toho vseho bych se snazila zahustit stolici jako u prujmu dospelych. Ja davala ryzovy rozvar. Pul litru vody+2 lzice ryze+2 lzice cukru. Pak ji dat bud jen vodu nebo rozmixovat

kvmatonka
29. únor 2020

@andrea93133 dcera má ABKM. Měla hlen ve stoli a nitky krve, po mlíku mívala šílené bolesti břicha, kdy řvala bolestí, ale doslova. Řešila jsem s naší dr. předepsala malé UM Althéru a najednou byl klid. Přestala řvát, krev nikde, hleny taky. Na gastro se nemusí, pokud miminu stačí UM s naštěpenou bílkovinou kravského mléka. Pokud to nezabere, tak pak ano musí se chodit na gastro, kde předepíšou UM Neocate.

pajula123
29. únor 2020

@andrea93133 pokud s doktorkou není řeč, zkuste gastro. S um neporadím, já to řešila striktní dietou mě plus kojení.

pajula123
29. únor 2020

@andrea93133 a nenechat se odbýt, nelze nechat dítě trápit. Já u původní Dr. taky byla za hysterku, až ta současná to bere vážně, navzdory negativním výsledkům krve.

kacenka1111
29. únor 2020

@andrea93133 na to je jedine nutrilon allery care anebo jeste vice nutrilon allergy digestive...nenech se odbyt!!! Pak jsou mnohem vice citliva mleka...sestricky ani na sestinedeli o tomhle nevi...musis sama bpjovat...

kacenka1111
29. únor 2020

Jp a dcera krev ok, presto ji mela. Syn krev negativ a ma ji taky

olga_
29. únor 2020

@andrea93133 Vzácné to teda rozhodně není. Řešila jsem eliminační dietou, ovšem při kojení. Alergie se u nás naštěstí neprokázala. Testy můžou být opravdu falešné, takže je lepší sledovat prostě dítě. Lékaři u těchto malých dětí bohužel spoustu věcí bagatelizují - např. snad téměř všechny kožní projevy, protože každé dítě má přece vyrážku, že...

andrea93133
autor
29. únor 2020

@swan42 děkuji, zkusím..
@kvmatonka naše malá právě nitky krve nemá a přibírá na váze, takže hlen nikdo nechce řešit 🤷‍♀️ malá měla ten sunar alergy care, ten je také na abkm, jen je volně prodejný, dá se objednat do lékárny (600kc za 600g) a po tom měla prujem a jen spala 🤦‍♀️
@pajula123 také plánuji změnit dr, protože mi přijde že já nejsem hysterka, jen ona je laxní 🤔
@kacenka1111 bojuju co to jde,ale všude mě utřou jako hysterickou matku prvorodičku prostě 🤦‍♀️
@olga_ dítě bohužel musím sledovat jen já, jak se svíjí kolikrát v bolestech, když jsme byli v té nemocnici, tak byla na tom sunaru alergy care po kterém měla prujem a jen spala a koukali tam na mě co si jako vymýšlím, že je prostě spokojená a nasadili sunar premium, asi 14 dní to vypadalo celkem dobře i když hleny tam byli pořád a teď je to hrozný 🤦‍♀️ v pondeli naklusu k dr, buď ať nás teda nekam pošle na další vyšetření, nebo ať zkusí to mleko na předpis nebo prostě cokoliv, ale ať něco dělá.. A já už hledám jinou dr..

olga_
29. únor 2020

@andrea93133 Uvidíš. V tomto to má člověk při kojení jednodušší. Věřím, že bude líp. 🍀

klovalka
29. únor 2020

Nutrilon allergy care Ti může doktorka předepsat a nemusíš za to platit. U nás na ABKM zabral. U horších projevů musí být Neocate. Děti tvoří protilátky až tak od roku života a ani tak nemus být pozitivní a přesto je přítomna alergie.
Diagnostika ABKM u takto maýlch dětí je striktně eliminační dieta - vynechat mléko a jeho deriváty ze stravy a následně expoziční test (já kojila, opakovaně jsem při striktn bezmléčné dietě kdy nebyly obtíže zařadila mléko a alergie se projevila - to se považuje za diagnosticky dostatečné).

slunickovm
29. únor 2020

@andrea93133 u nas kvuli hlenu a castym stolicim nas hned odeslala na alergologii s podezřením.na abkm to se potvrdilo. Pro jistotu taly dělala doktorka stery ty byly ok.

Strana
z2