icon

Hnědé pigmentové skvrny u kojence. Jaký je jejich původ?

majkym88
11. lis 2022

Dobrý den,
chci se zeptat, zda se někdo setkal u svýho mimča s hnědými jakoby pigmentovými fleky po tělíčku? A třeba byl u doktora a nebylo to NF1, ale prostě jen pigmentovky?
Děkuji za odpovědi!

vnoucek2
11. lis 2022

@majkym88 Dobrý den můj vnuk měl pigmentové skvrny,dceru strašili,že to jsou skvrny "bílé kávy" jedná mu zůstala,to máme,ale dědičné v rodině a ostatní zmizely,nebojte určitě se ztratí😍

majkym88
autor
11. lis 2022

@vnoucek2 No moje mamina a přítel mají “zrzavý gen”, takže jsou pihatý a flekatý od hlavy k patě, já sama jsem pihatá. Navíc jsem tmavá a přítel světly, tak si furt říkám, jestli v malým nebojují ty dva pigmenty 😄🙈
No snad to nic není.
Děkuji za uklidnění🙏🏼

werik153
11. lis 2022

Já NF 1 mám. Máš fotku těch skvrn?
Když jsem šla na genetiku se svým synem, měl ty flíčky taky asi 3, ale byly takové jako rozprskle. Já mám. Klasický flek s rovnym zaobleným okrajem. Syn NF nemá.

majkym88
autor
12. lis 2022

@werik153 mám.. má jich na sobě plno už teď, ale doktorka řekla, že se jí zdají světlé a že to zatím řešit nemám, ale stejně jsem nás raději objednala na kožní, aby nás kdyžtak poslali dál..

majkym88
autor
12. lis 2022

@werik153 a jen chci dodat, že s tím velkým na bříšku už se narodil a ten další na břiše, pak na zádech a zadečku se mu objevily během prvního měsíce a teď mu právě lezou další.., ale dokud jsem se na to doktorky nezeptala, tak nic neřekla.. teď ve čtvrtek už mi to nedalo, tak jsem se zeptala, co to je a proč se mu to dělá a řekla mi, že to nic není, že to teda budeme hlídat, ale že to teda řešit nemám, a teď cituji: “taky časem muže mít skoliozu, což pak teda patří k jedné chorobě”… tím mě dostala a já začala hledat🤦🏻‍♀️

emamaira
12. lis 2022

Syn má 18 měsíců, jedna skvrna se mu udělala brzy po narození a dvě velké teď za poslední dobu. Doktorka taky řekla, že to budeme sledovat...

majkym88
autor
12. lis 2022

@emamaira tak držím palce, ať to nic není🙏🏼

werik153
12. lis 2022

@majkym88 bohužel tě moc nepotěším. Ale ty skvrny co má tvůj syn, jsou opravdu typické pro Neurofibromatozu.
Každopádně nic nemusí být tak strašné, jak se píše na internetu. Skoliózu mám taky.
Doporučuji nechodit na kožní ale na neurologii. Nevím odkud jsi? Případně mi napiš do zprávy, pokud by jsi chtěla nějak nsvést co dál.

fifinka2020
12. lis 2022

@werik153 a můžu se zeptat, co je dobré sledovat? Dcera má jednu takovou skvrnu od narození, tak abych vedela...

aktakd
12. lis 2022

@majkym88 Syn ma taky po tele par obdobnych skvrn, detske se to nezdalo a poslala nas na genetiku s podezrenim na Neurofibromatozu, to se nastesti nepotvrdilo a tak to dal neresi. Drzim palce!

majkym88
autor
12. lis 2022

@werik153 já si to myslela.. no uvidime. Napřed zkusíme kožní. Buďto nás pošlou dal nebo to budu řešit já sama. Ale moc děkuju! 😊

majkym88
autor
12. lis 2022

@aktakd moc děkuju! 😊 třeba to dopadne taky dobře, dokud nevím; nedelam závěry 😊