Hnisavá laryngitida, máte zkušenost?

billi
4. led 2017

Pěkný den všem, řešíme problém s kašlem u syna, kdy 3 dny hodně kašlal a ani doktorka nebyla schopná přesně říct, co to je a co s tím máme dělat. Nebylo to prvně, co se mu to stalo. Podobné kašlací příhody se u něj opakují. Částečně se kašel chová jako laryngitida - pomáhá chladný vzduch, ale výrazněji nepomohly kortikoidy a nebyla ani ta klasická akutní fáze. Nesípe, nedusí se, ale štěkavě kašlal celé 3 dny.
Včera jsem potkala známou a ta mi právě říkala o hnisavé laryngitidě, která má snad být bakteriální (na rozdíl od "klasické" laryngitidy, která je virová). Neměla jsem moc času se vyptávat a řešit s ní detaily.
Máte s tím některá zkušenost? Jak a kde se to dá diagnostikovat, jaké jsou příznaky? Jak se to léčí? Ať hledám, jak hledám, tak jsem toho moc nenašla.
Děkuji za odpovědi a za reakce.

lajla
4. led 2017

@billi to nebude laryngitida...kazde dite kasle jinak a suchy kasel muze byt stekavy ...moje dcerka nikdy jinak nekasle a laryng v zivote nemela.je nutno kasel zvlhcit
U nas zabira drosera 30 rozpustit 3 kul do max 2.5 dc vody a po kazdem zakaslani rozmichat a podat lzucku ne kovovou
Dale zabal z tvarohu a cesneku...na panvi rozehrat tvaroh do toho rozetrit cesnek.hrud a zada pomazat sadlem ci olejem drzi to teplo...dat tvaroh do plinky a kolem tela a ovazat rucnikem...cca tri dny po sobe...u nas vysledek uz po jednom zabalu
U bakterialni byvaji horecky po tech dnech by se to projevilo a urcite dr brala crp

billi
autor
4. led 2017

@lajla opravdu netuším, co to je za kašel. Slyšeli ho 3 doktoři a každý měl jiný názor a kadý ho léčil jinak. Nejlépe zabrala intenzivní léčba laryngitidy - Fortecortin, adrenalin, Dithiaden.
Ono toho na laryngitidu ukazuje víc - třeba to, že to začalo kolem půlnoci. Kašlal i předtím, ale o půlnoci se to zhoršilo a kašel se změnil.
Zábaly zatím nezvládá. Zkoušela jsem několikrát ze sádla, ale ječí celou dobu do umytí. On nezvládá ani náplast.

billi
autor
4. led 2017

@lajla CRP mu nikdo nedělal.
Horečku (kolem 39°) měl v sobotu, kašle od neděle.

lajla
4. led 2017

@billi my to taky tak prave mivame...kdyz lecba zabrala...ne docela nebo uz to ma znovu?
No to je smutny ze se tri lekari nedokazou domluvit a strasne je ze to neslysim poprve...to nevzbuzuje zadnou duveru
Skoda s temi zabaly...jak je stary? Davam detem od roku...kazdopadne bylo by lepsi ho premluvit nez cpat leky...ktere nezabiraji?
A co inhalace? Na ty jsem zapomnela...i misto toho zabalu..inhalujeme vincentku.mame omron
Kazdopadne u nas z toho potom byly zapaly plic...podezreni na laryng taky padla...taky nepoznali co to je...
Kolem pulnoci konecna...potom to slo na plice...kdyz bylo nejhur dychali jsme ventilin...kortiko na nic...
Mate zvlhcovac vzduchu? Dala bych na noc...taky pomaha...to jsou takove postrehy ...
Drzim pesti at je lip

lajla
4. led 2017

@billi pokud ma horecky stale urcite nechat udelat crp...aby se vyloucila bakt pricina...to uz by se projevilo po trech dnech...pokud klesly tak to bude dobre...jen je potreba vyresit ten kasel aby mu to nesedlo jinam..

billi
autor
4. led 2017

@lajla je mu 2,5, ale je trochu pomalejší (podle doktorky kvůli vysoké nemocnosti). Inhalace beru jako samozřejmost, inhaluje i preventivě. Přes den inhaluje, na noc mu dávám k hlavě zvlhčovač vzduchu.
Tentokrát jsme na pohotovosti nebyli, takže dostal jen Fortecortin od doktorky a to nepomohlo. Dneska už kašle méně a kašel pomalu vlhne. U doktorky jsme byli 2x - prvně jen doporučila Pleumolysin, podruhé dala ten Fortecortin.
Podobný problém máme právě od září už cca po šesté a vždycky o něco horší průběh. Klasické léky nepomáhají. Teď má cibulový sirup a mažu průduškovým balzámem a na lžičku jezevčí sádlo (tak se to léčí na Ukrajině, tak jsme to prubli taky). A kašle už mnohem lépe.
Tentokrát to začalo nevinnou virózou u staršího - ten měl 2 dny zvýšenou teplotu a rýmu.

anlek
4. led 2017

@lajla Oni tři lékaři ho asi neviděli ve stejnou chvíli. Nemoc se vyvíjí...
Už ho viděl alergolog? Možná by potřeboval nějakou léčbu, aby se nedostával do takového stavu.

lajla
4. led 2017

@anlek aha

lajla
4. led 2017

@billi nechci radit ani nejak strasit treba to u vas bude jine...ale ad horsi prubeh...leky nepomahaji...bude to stale horsi...tady ja osobne nic neporadim protoze syn potrebuje komplexni lecbu...
Pokud verite aletrnative muzu vam dat odkaz na jednu uzasnou pani dr. Neni to zadarmo.ani samanka ale doktorka zabyvajici se alternativnimi metodami
Dcerka takhle nakonec skoncila od 14m na jipce...spoustecem bylo ockovani...mesic co mesic zapaly plic.nekdo kychnul a ona behem par h stekot a pak zaclo duseni a sipani...lecba klasika atb kortiko ventolin a dalsi sracky s prominutim...verdikt vzdy zapal plic...co mesic 9mesicu...na alergo ji vyrobili autovakcinu...vzdy v dobe kdy ji dostavala byla na tom jeste hur...nedobrali jsme ji...dostala jsem kontakt na tu pani dr a od prvni navstevy jsme nebyli v nemocnici...nebrali leky...vyjimecne doma ventolin...ted uz pres rok pohoda.sem tam nejaky kaslik
Druhou dcerku ibjednali na vytrhnuti mandle idmitla jsem.po 2 m jeji lecby na orl cumeli...a kdyz jsem jim rekla ze nedostala jeden jediny jejich lek...ale homeo a cinskou medicinu...tak se mi vysmali...ale je to fakt. Chemie uz u nas neexistuje...max na par dni sinupret.jinak pouze homeo. Lotusovy koren.cerna redkev, kuzu a zazvor

billi
autor
4. led 2017

@anlek tři lékaři ho viděli během asi 2 hodin a každý střelil úplně jinou diagnózu. Ale to nebylo tentokrát. Teď ho viděli jen 2 a opět měl každý jiný názor.

@lajla mám sehnanou homeopatku a budeme to řešit s ní. Všichni si ji moc chválí. Jezdíme na imunologii, alergologii, ale kromě toho, že mu dělají pokaždé odběry, dostal foukátka a doporučení na to, abychom ho víc očkovali, aby nebyl tolik nemocný a nechali vytrhnout mandle, zatím není žádné řešení.

lajla
4. led 2017

@billi urcite neockujte...to by byla cesta do pekla.drzim pesti at vam homeopatka pomuze...
Ze se ted kasel zvlhcuje je super...na dobre ceste...uz by melo byt kazdym dnem lepe.. jen je potreba podchytit aby priste nebylo jeste hur..

lajla
4. led 2017

@billi a samozrejmosti je vynechani vsech mlecnych vyrobku...to je zaklad

billi
autor
4. led 2017

@lajla v to už nevěřím. Čtyři měsíce mliko neměl a ani nic mléčného a nic se nezměnilo. Ale převedu ho na výrobky z domácího kozího mléka.

lajla
4. led 2017

@billi nemyslim ze by ho to vylecilo to samozrejme ze ne. Ale je to zaklad uspesne lecby..mlecne vyrobky zahlenuji celkove a spatna lecba leky udela sve...doktori leci spatne jinak by na tom hur nebyl.jasny zalezi na vas...a uvidite co rekne homeopat

lajla
4. led 2017

@billi vytery mu delali? Zajimalo by me jakou vakcinou by ho chteli naockovat a proti cemu...

billi
autor
4. led 2017

@lajla výtěry mu nedělali, ale měli bychom dát Prevenar, proti chřipce, proti neštovicím...

lajla
4. led 2017

@billi zazadejte si urcite o vytery at muzete u himeopatky neco rict...krk i nos...asi na nic neprijdou mozna na premnozenyho haemofila ale ten je ok...ale bude jistota
No s tim ockem...smutna "sranda"...vytery ani zadna vysetreni a chteji ockovat...jak tak koukam mate kolem sebe same babraly