icon

Hnisavé boláky u dcery. Co může být jejich příčinou?

ajamerci
27. dub 2025

Dobry den, mam 2,5 letou dceru ktery se stale delaji takove hnisave bolaky na rukou nohou sem tam i na tele. Nevite xo by to mohlo byt ? U kozarky dostava pouze triancinolom. Holka rika ze ji to boli a svedi. Porad se ji to vraci :(

Hnisavé boláky u dcery. Co může být jejich příčinou?
palja
•
27. dub 2025

@ajamerci a řekla vám na kožním, co to je? Vypadá to jako bradavice nebo kuří oko.

neomenia
•
27. dub 2025

Tyjo, to mi spíš připadá na nějakou stafylokokovou infekci. Zdá se mi to, nebo ne? Ale z fotky mi to připadá jako hnisavá ložiska.....Viděla bych to na punkci hnisu a dle kultivace léčbu... někdy je kontaminovaná celá rodina a dělá se dekontaminace na infekčním oddělení.

berenika39
•
27. dub 2025

Stále se jí dělají.... tohle je pro mě úplně mimo - přeci nemůžeš přihlížet tomu, co se jí děje. Hledej jiného lékaře, než kožního, kompletní vyšetření, co říká pediatr? Musí ji to bolet, trápí se s tím. Hnisavá ložiska nejsou sranda, může se to rozšířit, nevíš původ infekce. Prosím, nenech to být a zajdi jinam, začala bych pediatrem, pokud jsi nebyla. Chce to komplexní vyšetření.

1pomnenka
•
28. dub 2025
@neomenia

Tyjo, to mi spíš připadá na nějakou stafylokokovou infekci. Zdá se mi to, nebo ne? Ale z fotky mi to připadá jako hnisavá ložiska.....Viděla bych to na punkci hnisu a dle kultivace léčbu... někdy je kontaminovaná celá rodina a dělá se dekontaminace na infekčním oddělení.

@neomenia Přesně tak, šla bych k pediatrovi a trvala na stěrech. Podle výsledků nasadí léčbu, třeba antibiotiky. Na kožním už by nás neviděli.

kaczi3
•
11. srp 2025

Dobrý den, syn 11let, včera jsem mu tohle objevila na rukou, měla jsem to za bradavice, dnes (pondeli) na kožním mi řekla že ne, že potírat betadinkou a zalepit, když se stav nezmění, máme přijít za týden, pak jsme ještě byli u dětské, která mi vlastně řekla to stejné, vzala si stěry, napsala framykoin 4xdenně, k tomu mám dávat ibalgin a ve středu tam jdeme znovu. Co to je, nebo z čeho to je, nemám tušení, ale naše doktorky to řeší lépe než vaše, a vy máte malé dítě, nenechejte se odbýt.