icon

Horečka u 4,5 měsíčního dítěte. Mohou to být zuby?

nikishkaaaa
11. pro 2021

Dámy, dcera 4,5 měsíce od čtvrteční noci teploty 38-39 stupňů Celsia. Nic jiného jí není, nekašle, nemá rýmu, nemá průjem. Doma jsme všichni zdraví. Samozřejmě s lékařkou jsem mluvila hned v pátek a jsme domluvené na pondělí (v pátek nás vidět nechtěla, že je to brzy). Jen zda někdo nemá zkušenost, co by to mohlo být, když je "jen" teplota? Na zuby mi to příjde vysoké a nateklé dásně nemá a 6.nemoc bývá až od 6.měsíce 🤷‍♀️ jsem z toho nervózní, malá je uplakaná, srážím čípkama, ale vždy to znovu naroste ☹ děkuji za zkušenosti.

Strana
z2
martiniquest
12. pro 2021

@nikishkaaaa To jsem moc rada. Moje zkusenost byla blba, ale naucilo me to hodne. Diky ni jsem se zacala zajimat o psychosomatiku. Protoze kdyz ti malem umre mimino bez zjevne priciny, to uz te donuti se zamyslet.
Ty papírky koupis v nekterych lekarnach, zdrav. potrebach nebo online - Penta Phan. Ony sice maji expiraci, ale nema se na tom co zkazit, takze investice 250 Kc je zanedbatelna. Je jich tam spousta, dala jsem i kamoskam, at maji, kdyby nahodou.

nikishkaaaa
autor
12. pro 2021

@martiniquest omlouvam se, ze Te jeste otravuju, ale na jakem principu ty papirky funguji? Ony ukazou bilkovinu? A ta je pritomna jen u bakterialni infekce nebo jak zjistim, ze nejde " jen" o virozu? Dekuji

martiniquest
12. pro 2021

@nikishkaaaa Mne to poradila doktorka na rychlou diagnostiku. Pokud se jedna o bakterialni infekci mocoveho ustroji, tak je v moci bilkovina. O tom, ze by byly uroinfekty viroveho původu, jsem nikdy neslysela. Netvrdim, ze to neexistuje, nejsem doktor, ale zda se mi to vysoce nepravdepodobne.

nikishkaaaa
autor
12. pro 2021

@martiniquest výborně, děkuji! Uroinfekt virovy asi ne, ale treba u virozy (ryma, kasel) se bilkovinav moci neukaze?

zmrzlinka
12. pro 2021

@nikishkaaaa držím palce ať ATB zaberou a zvladnete to doma

martiniquest
13. pro 2021

@nikishkaaaa Kdyz bude mit dite jiny projev nez horecku, nebudes testovat moc, protoze horecka se bude vztahovat k tomu kasli/ryme. Papirky pouzivam pouze pro pripad, ze je jen horecka a nic dalsiho.

nikishkaaaa
autor
13. pro 2021

@martiniquest moc děkuji!

martiniquest
13. pro 2021

@nikishkaaaa A jak je na tom mala? Porad ma horecky?

nikishkaaaa
autor
13. pro 2021

@martiniquest dnes v 2:30 jeste 37.6 ale ted zatim nema 🙏 modlim se, aby to tak zustalo 🙏🙈 uz si uzila az dost ❤ vcera ji to jeste vyskocilo na 40 stupnu :( moc ti dekuji za starost!

martiniquest
13. pro 2021

@nikishkaaaa 🙏🏻🙏🏻 tak kez uz by to bylo lepsi. Drzim pesti 🤞

nikishkaaaa
autor
13. pro 2021

@martiniquest moc děkuji!!! ❤🤗

nikishkaaaa
autor
14. pro 2021

@martiniquest ahoj, omlouvám se, že Tě ještě otravuji...malá už je druhý den naštěstí bez teplot, ale pití není pořád zdaleka ono, před nemocí vypila 150 ml/5x denně teď dá s bídou 120-130 ml/5×denně. A to by potřebovala pít víc než dřív, aby se bakterie vyplavily. Za jak dlouho po nasazení ATB se Ti chlapeček rozpapal? Děkuji! Čaj samozřejmě také nabízím, ale bez většího úspěchu :(

martiniquest
14. pro 2021

@nikishkaaaa To uz si nepamatuju. Navic byl kojeny, takze tam se to meri dost blbe. Každopádně vim, ze behem pobytu v nemocnici (8 dni) nepribral vubec nic, i kdyz se kojil.

nikishkaaaa
autor
14. pro 2021

@martiniquest děkuji! Uz dam opravdu pokoj 🙂

martiniquest
14. pro 2021

@nikishkaaaa To je v pohode. Jen asi nejsem schopna zodpovedet vsechny otazky. Kdyby se ti cokoli nezdalo, volej pediatrovi. I když kdovi, co ti rekne, protoze ta reakce na horecku nebyla uplne korektni 😏

Strana
z2