icon

Horečka u devítiměsíčního kojence: Jak postupovat?

7. led 2025

Syn má dlouhodobě zvýšené teploty cca kolem 37,5 , většinou odpoledne později a večer.. dnes ráno jsem ale naměřila 37.6 a teď měl 38.3 a tak jsem dala Panadol čípek.
Mám s horečkou zkušenost první a tak mám strach.
Je mu 9 měsíců a zatím jen teploty.. u doktora jsme byli a CRP má 1.
Co by to mohlo být ? Nezlobte se, ale jsem fakt vyplašená a mám strach.. mám mu udělat nějaký obklad? Už jsem ho dala spinkat.

te_reza
•
7. led 2025

Kde teplotu měříš? U mimin se půl stupně odečítá, pokud pamatuju. Ale nejsem si jistá kolik a do kdy🫣Obecně je lepší srážet od těch 38,5 ale já dávám lék i dřív, pokud je vidět, že ji není dobře. Obklad bych nedávala, jinak se dobře sráží teplota octovýma fuseklema nebo tvarohem, ale končetiny musí být teplé. Nerostou mu zuby?

autor
•
7. led 2025

@te_reza ano rostou, asi několik najednou . Minulý týden jsme skoro nespali. Je to na střídačku. Ale nikdy neměl tak vysoké .. to může být zoubkama? Měřím v konečníku a odečítám, toto mi vyšlo po odečtení.

autor
•
7. led 2025

Máme mít očkování, tak to budeme muset opět odsunout

linusha
•
7. led 2025

Nám Dr říkala začít srážet pokud bude po odečtu přes 38. A ano může to být od zubů. Očkování odložte.

cilkat
•
7. led 2025

Očkování určitě odsunout, ale jinak neplaš. Ano, může to být i k zubům, pokud jich roste hodně. Pokud po Panadolu teplata klesne, je to prostě normální průběh. Klidně dávej něco typu toho Panadolu během zítřka pravidelně, ať teplota zbytečně neroste a zuby tolik nebolí (zítra/pozítří, dýl taky ne).

autor
•
7. led 2025

Dobře, děkuji.. budu to hlídat. Zítra zajedu ještě pro Viburcol

te_reza
•
7. led 2025

Může to být od zubů. Očkování odsunout. V klidu. Chápu tu paniku, ale když jsou pak horečky 39-40, tak je teprve čas na nervy🫣💩

cherie24
•
7. led 2025

Co znamená dlouhodobě? Naší mladší se takhle střídala teplota přes 2 týdny. Pár dní měla teploty, 2 dny nic, pak zas teploty, den nic. Crp jí vyšlo v pohodě a nakonec z toho vyšel zánět močáku. Poznali to až v laboratoři z moči.

autor
•
7. led 2025

@cherie24 zhruba 3 týdny. Taky na přeskáčku. Jednou měl teploty jen k večeru, pak někdy i ráno , pak třeba den dva klid. A opět. Jinak chování normální, hravý, živý. Veselý. Jen spánek horší, doktor vzal CRP na mou žádost. Jinak říkal , že by to mělo být normální, když rostou zoubky… tak nevím.

cherie24
•
7. led 2025

To je docela zvláštní, že to vůbec neřeší. Naše doktorka to řešila hned po týdnu. Ale nic právě nevyšlo. Pozvala si nás znovu a opět nic nevyšlo, ale ty teploty se jí nezdály, tak nás poslala do laboratoře na odběry krve i moči. Odběr krve byl teda hrozný. To byl šílený zážitek, ale pak nám právě doktorka volala, že vyšel zánět močáku. 3 týdny už jsou fakt dost. Já byla s nervama v kýblu už po těch 2 týdnech.

autor
•
8. led 2025

A jak dlouho mohou trvat horečky od zubu? Dnes má i přes den. Ale srážet budu až od těch 38.3

autor
•
8. led 2025

Má ale studené ruce a nohy. Takže obklady ne

cilkat
•
8. led 2025

Týden určitě, ale tři týdny v kuse už mi přijde divné...

autor
•
8. led 2025

@cilkat myslím horečky nad těch 38 .. teploty kolem 37.5 už má dlouho. Ale zítra ještě budu volat doktorovi

cilkat
•
8. led 2025

Nad 38 mi přijde běžné tak maximálně 3 dny, spíš den a půl.

sisiss
•
Odpověď byla odstraněná
•