Horečky a zvvracení krve u dvouletého syna
Dobry den.
Potrebuji poradit. Dne 14.4.jsme byli se synem hospit.kvuli vysokym horeckam a zvraceni krve. Krev byla zapricinena prasklou cevkou v nose, tu mu na ORL zacelili a dal bez potizi.
4dny jsme byli na pozorovani mel horecky az 39.9 a kasel. CRP negat, moč negat., krevni obraz OK.
Pustili nas domu, prisel zanet spojivek, zanet usi, zvraceni, prujem. Horecky pretrvavaji.
Nasazeny ATB Amoksiklav, kapky do oci, nosu i usi, panadol a nurofen na stridacku. Dnes zdurele uzliny za usima.. opet delane CRP a negat.brali stery z krku streptokok vyloucen..
Tak co mu sakra je???
Uz jsem zoufala, nevim co dal.
Nekdo nejakou zkusenost?
@totalnevdana Neporadim, ale ja mela taky jako dítě (tedy starsi, tak kolem 4-5 let) vysoke horecky, až k 41 a nikdy se neprislo na duvod. Vzdy vyletly, nekolik dni se drzely s zas spadly. A po nejake dobe znovu. Nakonec to odeznelo samo.
Dekuji za odpovedi.
Dnes paty den atb a do rana opet 38.6 alespom uz to neni pres 39, ale hlava mi to nebere.
Jen lezi, mrci a nema energii..
Nevim jak mu ulevit a hlavne me trapi ze vlastne nevim co mu je..
Za tyden mame letet na dovolenou asi to odpiskam.. nekdo radi at jedem ze se mu u more a jineho vzduchu ulevi, ale ja nemam pocit ze je to dobry napad..
@totalnevdana
jeste se zeptam jak mu meris teplotu?protoze kdyz se meri v dutinach (zadecek,ucho) tak se od namerene teploty odpocitava 0.5 stupne a do 38 se teplota vubec nema srazet
ja bych k tomu mori jela,je mozne,ze zmena mu prospeje a kdyz ne tak mas jedno jestli jsi nemocna tady nebo tam.hlavne si uzavri cestovni pojisteni
@totalnevdana Tohle se nam taky stalo. Dovolenou jsme zrusili. Je to risk jak svina. V tomto stavu fakt nevis,co se stane a jeste mimo domov. Je jeste malicky.
kdyz brali stery, tak jaky vir tam vysel? kazdopadne bezte opet na stery, protoze viroza umi prejit do bakterialni infekce. To neni normalni prubeh..atb nezabiraji a potrebuje jine prasky. Kazdopadne budte hodne u nej, hladit, cist knizku, tulit atd Podporujte ho v tom, ze to zvladne a bude to dobre.
Prijde mi, jako by to byla kombinace nekolika nemoci. Zanet spojivek muze byt alergie - v tomto obdobi nic neobvykleho, zanet usi muze zpusobovat ty horecky a prujem a zvraceni muze byt nozokomialni nakaza z nemocnice. Nemuze mit priusnice?
když má průjem, tak asi by to chtělo stěry i z druhé strany, ne jen z krku. Napadla mě nejdřív mononukleoza, ale to by snad dr. poznali
@alcar zanet spojivek a senna ryma je uplne neco jineho i kdyz se to casto od sebe blbe rozpoznava ale neni to totez.
@zelenaesmolda mivam uz nekolik let pravidelne v tomto obdobi zanet spojivek bez rymy.
@alcar
vsak u zanetu spojivek ryma nebyva.
svedi oci stejne jako u senne rymy ale vetsinou je rozdil v tom,ze u alergie svedi obe,u zanetu spojivek jenom jedno.ja ho mivam pravidelne kazdy rok zacatkem leta a jeste se mi nestalo,ze bych ho mela v obou ocich zaroven 🙂
@zelenaesmolda tak me se zas nestalo, ze bych mela zanet spojivek jen v jednom...
@zelenaesmolda zanet spojivek ve vetsine pripadu byva prave v obou ocich, jelikoz je to infekcni zalezitost, snadno se prenese z jednoho oka do druheho. Muzou ho zpusobovat jarni agresivni pyly (coz muze byt i priznakem lehke alergie).
@alcar
tak ja ho v obou ocich zaroven fakt jeste nemela pokud si dobre pamatuju.ze je to infekcni to vim tak si snazim do tech oci nehrabat 🙂
Vcera nas hospitalizovali s podezrenim na mononukleozu.
2x krevni testy vse v poradku
Moc v poradku
Stery z krku i zadecku brali a vysledky budou zitra.
Podle vseho ale jde "jen" o anginu na nove ATB zareagoval temer okamzite a je mu mnohem lepe.
Od vcera nonstop na kapackach a uz zacinam poznavat sveho divocaka 🙂
Btw teplotu merim pod pazi a vim ze se ze zadecku odecita (mam tri deti 😀 )
Mazleni a tuleni je nase jedina cinnost plus kojeni a spolecne spani.
Dovolenou rikala Mudr.ze uvidime podle zitrka ale pokud je to fakt jen angina tak za tyden neni problem odletet ze mu zmena klima udela dobre.
Moc se s tim neztotoznuji ale jeste jsem to uplne neodpiskala.. uvidime.
Vsem dekuji za zpravy nazory i podporu.
@totalnevdana tak jeste ze tak. At je brzy fit a jste brzy doma. Drzim pesti s dovolenou. 🍀😉
Je dobre, ze jste se nenechala odbyt. Maminka obvykle vi, ze neco neni v poradku i kdyz lekari rikaji opak. Atb musi zabrat aspon trochu uz po druhe davce, takze pokud je mu ted lip, tak uz jste napul zdravi 🙂 Uzijte si dovcu ;)

@totalnevdana My toto zazili ve trech letech syna, vse za sebou,nekolik hospitalizaci. Katastrofa. Nakonec zjistili astma a se zdravim bojuje jiz sestym rokem. Ve skole chybi kazdy mesic,zkouseli jsme homeo, lecitele,doplnky,kolostrum. No vydane tisice a bylo to k nicemu. Bohuzel. Vis co? Ale neboj,nikoho takoveho dalsiho neznam. Nekdy se nemoci nahromadi a pak je klid. Drz se,drzim palce.