Hospitalizace FN Motol nosní mandle. Neřešil někdo podobnou situaci?

petty0704
17. zář 2022

Zdravím všechny, snad to bude srozumitelné, ale sama se v tom v myšlenkách plácám coby kdyby.
Když syn nebude nemocný, čeká nás na konci listopadu trhání nosní mandle, objednali jsme se do Motola, ale nejsme místní a už v červnu při objednání jsme byli upozorněni, že z kapacitních důvodů se může stát, že mě neubytují, že přednost mají samozřejmě rodiče menších dětí a zaručí ubytování rodičům u dětí do 5ti let věku,v době zákroku bude synovi už 14dní 6let. Další věc co mě zneklidňuje je, že si mám na začátku listopadu zavolat jak je to s proticovidovým opatřením.
Největší obavy mám z toho, že bych tam nemohla vůbec se synem být kvůli covidu a kde bych potažmo spala, když by byla obsazená kapacita? Vím, že ze zákona mám nárok se synem být, ale spát u něj na zemi a překážet personálu se mi taky nechce... Neřešil jste někdo podobnou situaci? Mimo jiné jde i o peníze při dnešním zdražování všeho jsme rádi, když vyjdeme od výplaty k výplatě a fakt nemůžu dát na ubytování 7tis protože je fakt navíc nemám🤦

kristyn86
17. zář 2022

@petty0704 Nemam zkusenost s ORL a s ditetem nad 6 let. Ale mam zkusenosti s hospitalizaci v Motole. Proticovidovych opatreni se nebojte,vlastne to znamena,ze se dozvite,jestli mate mit respirator,jestli mate mit udelane pred nastupem testy atd...Maminky vzdy i pri covidu mohly byt s detmi. Pokud nebude pro vas misto u syna na spani,tak primo v Motole je ubytovna. Tak se da zaridit jeste ta.

andreajan
25. pro 2022

Dobrý den,
prosim, mohla bych se zeptat, jak jste v Motole dopadli? Mam jit se synem v lednu. A nejvic se desim toho, ze by tam musel byt pres noc sam:(

sonaxoxo
25. pro 2022

@andreajan mám teď čerstvou zkušenost z Motola z ORL.Syn pár měsíců nad 6 let, takže stejný problém jako zakladatelka.Je to tak, že menší děti mají přednost být s rodičem na pokoji. Když jsou volné pokoje, nechají vás tam, i když máte starší dítě.Ale co vím, mají tam stále frmol.Jinak musíte nechat dítě na pokoji samotné a oni vám nabídnou ubytovnu. Bohužel, mě to také potkalo.

normalnimatka
25. pro 2022

1. nenechala bych dítěti trhat mandle..ještě takhle malýmu..panebože, vyroste z toho!
2. máte nárok na nepřetržitej kontakt s dítětem, snad kromě operace na sále. informujte se. na fb skupina Podpoříte mě v osvětě? hledejte a nenechte se pak odbejt. je dobrý znát svoje práva.

i když jsou mandle blbě řešitelná věc, pořád existuje něco, co může pomoct, a ve většině případů opravdu pomůže. tím, že se mandle vyndaj pryč, odstraní se první bariéra, která má samozřejmě v organismu a imunitě svou důležitou funkci. je to vlastně dost "prkotina", protože to postupně způsoběj debilní opakovaný dětský rýmy, takže nejlepší je tomu úplně předejít, nedávat dítě do školky, pokud vidim, že jeho imunita je z toho úplně na padrť, a co měsíc, to jedna až dvě virózy... to nemůže dopadnout jinak, než zvětšenejma mandlema, s kterejma doktoři jaksi neuměj dělat nic jinýho, než ufiknout, fuj. chudáci děti. úplně zbytečná narkóza, zbytečnej hnusnej bolestivej zákrok, zbytečný riziko traumatu z pobytu v nemocnici. atd atd... a nakonec ani to nemusí pomoct s tou opakovanou nemocností. a i když na první pohled pomůže, imunitě celkově to fakt zrovna nepomůže.