icon

Jak často odsávat dětem s ucpaným nosem?

9. říj 2024

Ahoj, bohužel jsme postupně od sebe všichni nastydli a teď to chytnul i půlroční synek. Má rýmu a hodně ucpaný nos. Stříkám mořskou vodu a mám ruční odsávačku , hodně mu rýma teče když je na bříšku a když leží na zádech nemůže dýchat a nespí. Do toho má teploty a včera skoro vůbec nespal přes den.
Všude jsem se dočetla, že odsávat třeba jen 2x denně.
To si popravdě neumím představit, chudinka. Před odsátím mu střiknu mořskou vodu a pak se to spustí. Kdybych mu to neodsávala tak to bude polykat a bude to ještě horší.
Ještě mažu pod nosánek olej na nosánek od Nobilisu.
Jak často odsáváte vy?

luhana
•
9. říj 2024

My už se vezeme v navhlazení 3 týden...dcerka má 9m, odsávám jí nosík 2x max 3x denně. Stříknu vincentku, odsaju a dávám nasivin. Máme takový nástavec na vysavač, tak tím osávám. Ať je brzo dobře.

autor
•
9. říj 2024

@luhana jezisi, to je hrozně dlouho.. to vás lituji, všechny 🙈 malý to chytnul od nás, nejdřív manžel, pak já no a nakonec malý.. chudinka a to jsem si říkala, že snad to nechytí. A to máme před očkováním… dobře, tak to zkusím omezit a Nasivin zkusím na noc

autor
•
9. říj 2024

Jinak odsavacka na vysavac u nas neprosla. Maly z toho ma trauma. Tak musim rucni…

elesse
•
9. říj 2024

Odsavam jak je potreba, klidne casto, kdyz bude smrkat, taky nepocka

luhana
•
9. říj 2024

Nám začal synek chodit do školky, tak donesl nějaký morybundus. A všichni se tady pěkně promořujeme 🙈 chytla to i malá, jak jinak. Já jsem kdysi někde vyčetla, že se nemá odsávat často, i když důvod jsem se nedozvěděla. Na druhou stranu si nemyslím, že by častější odsávání mělo něčemu vadit. Když má dospělí člověk plný nos, tak se přece vysmrká a při rýmě často, že jo. U dětí to bude přece stejné... ale třeba nám tu někdo vysvětlí opak.

autor
•
9. říj 2024

Ano, přesně. Až začne malý chodit do školky, to teprve bude obdobíčko… dočetla jsem si, že časté odsávání vede ještě k více zduřené sliznici. Ale zase když vidím, že se u pití pomalu dusí protože nemůže přes tu rýmu dýchat tak přece nebudu čekat do večera, aby to bylo max. 3x denně 😳 já osobně s ucpaným nosem a bez smrkání nejsem schopna žít 😀

zmrzlinka
•
9. říj 2024

Odsavej podle potřeby několikrát za den.Vzdy před tím nastříkat mořskou vodu.Taky jsem to tak dělala a obě děti přezili i jejich nosní sliznice.Odsavala jsem odsávačkou na vysavač.Je to rychlejší a účinnější.Samozrejme,že se im to nelíbilo ,ale žádné trauma z toho nemají.A nosní kapky jsou taky důležité hlavně před jídlem ať se naji.A klidně mu dej třikrát denně Fenistil kapky.Oplasknou mu sliznice a bude se mu líp dýchat.

dejvitka
•
9. říj 2024

Doktorka rikala, pokud je husta ryma, odsavat dle potreby. Vetsinou je to max par dni. Rucni odsavacka je naprd, moc toho nevezme. Mela jsem tu na vysavac a jen jsem prikladala k nosnim dirkam. Plus strikat morskou vodu, na noc muze i Nasivin pro kojence. Radi ted desny bacily, my mely s detma skoro mesic v kuse nejakou virozu. Preji at jste brzy fit.

utrikocku
•
9. říj 2024

Doktorka vždy říká klidně před každým jídlem a spaním. Dělám to mnohokrát za den, už u prvního dítěte i teď.

autor
•
10. říj 2024

Včera jsem dala na noc poprvé Nasivin a měl strašný hysterák. Odmítal lahev a nedopil ani svoje množství. Do toho se v noci více budil, tak nevím jestli to má efekt. Protože zhruba po 4 hodinách chrčel zase jako blázen od ucpaného nosu.