Dobrý den, mám možná trochu divný dotaz 😉 ale zajímalo by mě, jak dlouho jsou použitelné léky-sirupy na horečku pro děti od otevření. Jelikož jsme nemocní velmi málo a otvírala jsem je poprvé někdy lonské léto, nevím, zda nemám radši koupit nové, nebo jsou i po otevření použitelné dle data spotřeby... Moc díky za případné odpovědi.
mělo by to tak být, je to napsané v letáčku
Tak to by mě taky zajímalo 😉 .Když píšou ,za jak dlouho po otevření (většinou je to 6 měsíců)se musí spotřebovat,tak to je jasné,že 😉 .Ale teď mám též jeden,kde píšou jen datum spotřeby a šmitec ☹ Já teda pokud není napsáno,tak raději dodržuju toho půl roku a pak vyhazuju,za těch pár ml sirupu mě zdraví toho našeho raracha nestojí 🙂
6 měsíců a ty bez krystalizujících látek do data spotřeby.
Přesně tak, je to napsané na krabičce nebo příbalovém letáku. Já jsem teď musela vše nakoupit znova s novým mimčem jelikož např. Nurofen, který používám nejčastěji, tak třeba sirup se má spotřebovat 8 měsíců po otevření. Ale každý lék to má jinak.
ja mam Nurofen pro deti jahoda a je tam od 6ti mesicu od otevreni. Pisu si vzdycky na krabicku datum, kdy to otevru.
Sem začni psát odpověď...
Odešli
Na krabicce pisou pul roku od prvniho otevreni..aspon co jsme koukala u naseho 😉 ale myslim ze to bude stejne..