Jak efektivně předcházet vši ve školce?
Ahoj holky 🙋
Objevily se nám ve školce vši. Je to sice ve vedlejší třídě, ale dnes nám učitelka řekla, že to bohužel nepodchytili, a už tak "odpadly" 4 holčičky. Všichni totiž byli dva dny zpět na společném výletě.
Prosím, je nějaká prevence? Případně nějaká rada, jak se jim vyhnout? Chodí mi tam oba prcci, a nerada bych, aby to donesli domu 😅
@odula prohlížet teď budu jak splasena 😅 a za tip na Tea tree olej děkuji, hned ráno pro něj skočím do lékárny 🙂
Tea tree je fajn. Koupit vsivacek (hrebinek) a kontrolovat s tím... vsi se pak poznají nejlíp podle pokousaneho krku - i když je tam jedna mrcha, na krku je to vidět. Prostřední pritahla letos vsi DESETKRÁT že školy... Po všech olejickach, kurach, samponech a zabalech jsem přišla na to, že nejlepší je žehlička na vlasy... jak je info "vyskytli se vši", vyzehlim celou rodinu preventivně a je klid... mám 3 dcery a všechny dlouhý vlasy... peklo...
@nikoulinka nám se také osvědčil tea tree olejíček. Dcera měla ve školce vlasy až pod zadek, měli tam vši několikrát. Pokaždé jsme ráno mázli trochu za ouška a nikdy se jí nechytili....
@anetka1701 10x? Ty vogo, to je masakr teda... Bych vsi pak už viděla i tam, kde nejsou 😅
Ja osobně používám retro krepovacku na vlasy, ta pálí taky dost 😅 takže pro sichr budu teď dělat i malé 😅 a s tím krkem díky za tip, budu hlídat 🙂
@nikoulinka já už metala atomový hriby... Naposledy před týdnem... Dřív jsem poctivě prala, deratizovala celou domácnost, hračky, peřiny... vždycky práce na víkend... Ty olejicky a pak myti hlavy, děti nešťastný a taky třeba na tři hodiny prace... Teď jen zehlim a fakt to stačí... A vlasy projíždíme denně při česání, kontroluji i ten krk... Někdy v lednu jsem reálné uvažovala že všechny tři ostriham na krátko... Je to strašný, ale když vím jak na ně, zvykla jsem si..
Preventivně kapu pár kapek Tea tree do šamponu ... i do svého a vyčesávám všivákem. Jednou jsme je chytli všichni a byl to masakr 🙈
Jako prevence se doporučuje Tea tree jak už bylo zmíněno 🙂 Děti mi je jednou donesly ze školky, holka má dlouhé husté vlasy, ve školce žádné info a já to zjistila, až když toho měla plnou hlavu, protože jsem jednu našla u kluka a nakonec jsem jich i sama měla docela dost 🤐 tak kdyby prevence nestačila, u nás se ověřilo napatlání hlavy touhle směskou https://www.jaktak.cz/jak-se-zbavit-vsi-do-dvou... a pak jsem to smyla psím šamponem, co mi doporučila kamarádka po zkušenostech z táborů https://www.benu.cz/arpalit-neo-samp-antiparazi... 🙂 a pokud všiváček, doporučuju takový "spirálkový", hladký nám z hlavy skoro nic nesundal 😉
@nikoulinka nám teda tee tree nepomohl a kluci mi to tenkrát donesli ze školy.Psi šampony dětem akorát podráždily kůži a efekt nula .Co ale zabralo okamžitě tak paranit rapid.A vsivacek.Ale ponton paranitu hned chcíply a když jsme po pár dnech opakovali hlavy byly vždy čisté.
@nikoulinka my vsi meli asi 3x. Ve skolce nic i kdyz ve tridach byly, zacala je dcera nosit az ve skolnim veku. Prevenci jsme nemeli, kdyz je donesla, tak jsme udelali zabal z samponu co jsme koupili v lekarne a vycesavali a prohlizeli vlasy na slunci. Zejlicka na vlasy se nam take osvedcila, hlavne u me, protoze muz nic nevidel a me hlava kousala priserne.
Jako prevenci tea tree oil a vlasy mít kondicionérem a pak pročesat vsivackem, ale tím lepším mají ho třeba na vsi ven za 350 Kč. Vycesu s ním i hnidy. Když už vsi přijdou, tak koupit paranit sprej. I když je to nehorázně drahé, tak fakt zlikvidoval všechny vsi i hnidy. Bohužel letos bohaté zkušenosti. Žehlička je také fajn, ale hlavně na hnidy. Normálně mi jedna mrška utekla před očima. V zoufalství jsem koupila i ten elektrický hřeben, ale ten je spíše dobrý na jemný nebo krátký vlasy a ke všemu někdy při doteku na kůži dá ránu. Pak máme ještě šampon Cappisan, ale ten beru spíš jako prevenci.
.
Taky doporučuji teatree olej, kapka za ucho. U nás ve školce byli a syn je nechytil. Ale nespal po obědě, chodil jen na dopoledne

@nikoulinka hrozně se nám osvedcil jako prevence tea tree olej. Trochu nakapat na ruce a potrit vlásky. Nikdy se nás pak už vsi nechytly ;)
A prohlížet . At to případně podchytite vcas