icon

Jak léčit opruzeniny u dětí pod spodním rtem?

makkyv
5. pro 2024

Ahoj holky, dcerka 4 roky se furt olizuje, nevím jestli to je období, ale každopádně má jakoby pod spodním rtem opruzeniny. Setkala jsem se s tím poprvé, nikdy to nedělala, proto se chci zeptat vás..co na to fakt zabere a nejlépe hned? Nejsou to klasické opruzeniny samozřejmě jako na zadečku, tudíž nevím jestli promastit bepanthenem nebo vysušit imazolem, sudocream. No nechám si poradit od vás. Vypadá jak kdyby měla chuděra špatně namalovanou konturu. Děkuji 🤣🥰

misha31
5. pro 2024

Jeleni luj a neustale mazat

sinorina
5. pro 2024

Nám se osvědčil jelení lůj a nebo růžový kelímek z Oriflame.

malytlustyhroch
5. pro 2024

@makkyv u nas bepanten (hned zabira bepanthen sensiderm, ale za dva dni zabere i ten na zadek), jeden syn ho nema rad, tak ten maze jen olivovym olejem,trva to dyl, ale taky to prejde.

rosalindamelinda
5. pro 2024

Zajít s dcerou na kožní, opravdu nejvhodnější postup a zvláště u dětí. Mohu napsat z vl.zkušenosti, že to řeším u dětí taky. Naše lékařka říkala, že pro děti není klasický tuhý jelení lůj vhodný. Spíše nějaký roztíratelný. No a doporučila nám na tyto problémy kolem úst mastičku Lipobase Repair.
Určitě ne Imazol, jak píšeš, tyjo to v žádném případě, to by ty zarudlé opruzeniny jak píšeš ještě víc podráždilo a možná by to i bolelo. Imazol se dává jen na mokvající infekce, jako jsou nateklé opary. A ten Bepanthen taky ne, tj taky určené na něco jiného.

prejeta_zaba
5. pro 2024

@rosalindamelinda Prosímtě proč by nebyl jelení lůj pro děti vhodný? Je to jenom tuk. A jaký je rozdíl mezi roztíratelnym a tuhým, tuhý se přece roztírá. Nemůžeš každý žblebt doktora brát tak vážně. 😀 Ono se taky úplně jinak vydělá na mastičce za 200 a lojové tyčince za 30 korun. Účel je v tomhle případě stejný - chrání před mrazem a vlhkostí, stačí se nad tím trochu zamyslet. 😘 @ makkyv Zakladatelko, hlavně dejte pozor, ať si to neodírá o bundu, nákrčníky a neorypuje rukama, to se pořád horší. A samozřejmě ať si to neolizuje, no, chápu, že se to těžko uhlídá, ale ať si na to nezvyká. Čím méně chemie, tím lépe, stačí promazávat (vazelína, lůj, sádlo, co kdo preferuje)

rosalindamelinda
5. pro 2024

@prejeta_zaba Prosímtě a jak ty si vůbec můžeš dovolit zpochybňovat vyjádření nebo doporučení lékaře? Kdo jako jsi a co si o sobě myslíš? Ty jsi víc než doktor, který studoval medicínu a má roky praxe jo??? Woow, další jedna chytrá paní na koníkovi 😀 Nebudu ti vysvětlovat, co mi lékařka řekla, za to mi ani nestojíš.
Takové nesmysly nebudu v žádném případě poslouchat. Takoví lidé jako jsi ty jsou velmi nebezpeční, protože radí buď špatně a nebo odrazují ostatní lidi od návštěvy lékaře. Šíření takových dezinformací je opravdu nebezpečné, takže všem doporučuji, aby tě obloukem ignorovali. Zahrávat si se zdravím mého dítěte tím, že budu poslouchat rady na internetu od takových jako jsi ty a pak to tomu dítěti ještě ublíží, tyjo musela bych tě pak asi pleštit. Nazdar a už mi laskavě nepiš.

prejeta_zaba
5. pro 2024

@rosalindamelinda To jo, to budu ráda lidi odrazovat od ZBYTEČNÝCH návštěv lékařů a ráda! Lidé (jako ty) bohužel zapomínají používat rozum. Pak se nemá na lékaře čekat nesnesitelné dobu, když se tam lidi chodí radit o jeleních lojech. Btw. Miluju tvůj způsob vyjadřování! 🤣

makkyv
autor
5. pro 2024

@rosalindamelinda Holky dekuji všem a lipobasi mam doma, tak zkusím a kdyz nezabere tak neco jiného co tu holky píší. Děkujeme a hlavně se nehádat, mame Vánoce svátky klidu 🤣❤️

1pomnenka
5. pro 2024

Nesmí si venku olizovat rty. Je to bolestivé a dlouho se to léčí.

nevimjak_
5. pro 2024

@makkyv mne pomaha jeleni luj a nebo klasicka indulona

aselluska
5. pro 2024

@makkyv řeším teď to samé. Obyč jelení lůj a do 4 dní zhojené

mourovatakocka
5. pro 2024

@makkyv Taky jsme tím jednu zimu prošli. Protože to olizování rtů když je takhle chladno a mrazivo je asi děsná pr@el nebo co 😡 Mazala jsem jelením lojem, kupuju v lékárně, a vyřešilo se to. Ono taky pomáhá upozorňovat a hlídat, ale známe, jak to je. Mně kdysi pediatra říkala, že různá labela dělají tak, aby se muselo používat znovu. No nevím, školy nemám, ale u nás každopádně klasický jelení lůj pomohl a pomáhá. Teďka v zimě se snažím mazat než jdou ven a ještě během dne (a někdy si nevzpomenu vůbec, abych tady nevypadala tak poctivá 😁).
A neodpustím si poznámku, slepá důvěra k doktorce mě osobně stala jedno těhotenství, takže když někdo takhle slepě věří a urputně brání, přijde mi to strašně úsměvné ☀️

petulkadodo
5. pro 2024

@makkyv Klasický dětský zimní lišej. Jako prevence je dobré používat jelení lůj, když už je lišej, pomáhá cica krém nebo nějaký ten kouzelný kelímek nebo bepanthen sensiderm. Do pár dní to zmizí, ale chce to učit, aby si venku neolizovala pusu.

mishka87
5. pro 2024

Mě to mamka vždy Matala buď indulonou nebo takovým tím tlustým klasickým jelením lojem. Určité bych neplašila a neletěla hned k doktorovi. A to mám od narození atopický ekzém a kůži hodně citlivou na kde co. Hlavně dítěti vysvětlovat pořád dokola, že to nemá dělat. Mě to olizování přešlo ve druhé třídě.

makkyv
autor
5. pro 2024

@mishka87 Jéje, to by mě ani nenapadlo jít k doktorovi, pokud by to nebylo nějak až do krve a mokvající. Dcerka je velká atopička a když jsme si do ted vždy poradily s tímhle, tak určitě i s olizováním haha🤣❤️ koupím jelení lůj jeste.. diky holky a dobrou noc❤️

fyii
6. pro 2024

@makkyv neni to opruzenina je to nejaka detska nemoc u nas to maji ve skole skoro vsichni. syn to ma taky a doktorka rekla mazat bepantenem mast a davat obklad z rebricku..

makkyv
autor
6. pro 2024

@fyii Aha, ja myslela, ze jak si to olizuje, tak to ma z toho opruzené. To by me nenapadlo 🥴 diky za info a mažeme a mažeme🤧🤣

fyii
6. pro 2024

@makkyv joo taky to olizuje a je to horsi nez lepsi, jeste rikala modrou indulonu, tim to mazu taky a dobry..horsi se to jak to olizuje nebo si porad coer ruce do pusy, neco zuzla- on mikynu..apod.

makkyv
autor
7. pro 2024

@fyii To bylo dřív, hodně rukávy si žužlala, teď prave “jen” olizuje a fakt to vypadá jako špatně namalovaná rtěnka🤣😭🤣

fyii
7. pro 2024

@makkyv kluk uz to ma 14 dni, kdyz si toho nevsima rychle se to uklidni, ale to by nesmel furt neco cpat do pusy nebo si to olizovat..vypada jak mongol a neda si rict. je mu 8

makkyv
autor
8. pro 2024

@fyii hahaha🤣🤣🤣🤣