icon

Jak naučit dítě smrkat rýmu?

chaira
26. zář 2018
leniczka23
26. zář 2018

@chaira hrali jsme si na slona a frkali..pak jeste muzete zkusit formou hry ze se budete snazit noset sfouknout treba papirovy kapesnicek nebo neco lehkeho. Umel kolem roku.

travnulee
26. zář 2018

@chaira nam pomohlo smrkat spolecne pred zrcadlem a nejdriv teda bez kapesniku. Prijde mi, ze to pochopil az, kdyz videl v tom zrcadle, co dela jinak nez ja.

veronikaveronikaveronika
26. zář 2018

U nás pomáhá, že vidí mě. Tak to prostě docela rychle pochopila. Pořád jsem vysvětlovala že musí nosem a ne pusou. I jsem jí dala ruku přes pusu a zkoušela jsem ať foukne ale to moc nešlo 😂 ale nevím týden. A pochopila. U nás rýma moc nebyla a není často takže je těžké ji to vysvětlovat. Každopádně pochopila, že když bude smrkat nemusíme odsávat 🙂 zkoušej, vysvětluj🙂 pochopí. Taky záleží jaký máte věk 🙂

nupta
26. zář 2018

@chaira Blbě😉. My jsme se naučili smrkat nápodobou- ukazovali jsme. Ale když je hodně nemocný, tak se mu nechce nesmrkat - vysvětluju si to tak, že je mu špatně a nic nechce dělat, ani smrkat. Jinak jak už někdo psal, občas fungovalo, že se raději vysmrká než odsaje odsávačkou.

milunka28
26. zář 2018

@travnulee tohle mi přijde jako dobrý přístup :D