icon

Jak ošetřit zánět pohlavního údu u batolete?

petramana
19. led 2025

Ahoj holky, rano jsem si vsimla ze ma maly (3 roky) vetsiho pindu, ted sel curat a plakal ze ho to boli, na slipech jakoby zluty hnis zaschly.. doma mam mast opfthalmoframykoin - natrela jsem mu to... co vic mam udelat? jinak byl uplne v pohode, teplotu nema, krev v moci taky ne..

petulkadodo
19. led 2025

@petramana Syn měl v roce zánět žaludu. Dostali jsme pamycon a koupat pindíka v heřmánku. Určitě bych hned ráno zašla k lékaři.

klchudik
19. led 2025

@petramana koupat v řepíku, mazat mikrofonem- snažit se dostat framikoin pod predkožku. Pokud do rána nebude lepší, k lékaři. Našemu malému dělali výplach.

mishka87
19. led 2025

Určitě se tu mastičku snaž dostat pod předkožku. A pak koupat třeba v heřmánku. Každopádně doporučuji, aby jste na to mazání byli dva. Kluka musel chlap držet, zatímco já mu ho mazala. A to mu byl teprve rok a půl.

pampeliska1313
19. led 2025

Doktor. Syn měl ted nedávno taky zánět a to neměl ani hnis. Na pohotovosti (kam nás odkázala dětská, vyloženě dětská chirurgie z nějakýho důvodu) mu dali mast dovnitř stříkačkou, zabralo to tak dvě vteřiny a pak uz “jen” heřmánek a mast na uvolnění předkožky (protoze to mu kvůli zánětu nešlo) a za pár dní fakt dobrý.

petramana
autor
19. led 2025

ted se vzbudil a pry ho to uz neboli, ale proste to ma opuchle.. strikackou jsem dala dovnitr hermankovy caj po curani a pak dovnitr jsem natlacila ten optalmoframykoin. Tohle mi poradila kamaradka, jejiz kluk na to trpi a nic jineho jim doktor na to nedava...

zmrzlinka
19. led 2025

Děláš to dobře.Uvidiš jak to bude vypadat ráno a podle toho buď k lékaři nebo ne.Ale myslím,že to bude dobrý.

mafulin
19. led 2025

Nám vždycky zabral ten heřmánek. Stříkat pod predkozku několikrát denně a bude to dobry.

klchudik
19. led 2025

@petramana malej na to také hodně trpěl a pak nám hodně pomohla mastička pindík

petramana
autor
19. led 2025

@klchudik jestli myslite Pinďa mast od altaherba v takove oranzove dozicce, tak tu mam po starsim synovi,.. akorat nevim jaka je expirace, objednavala jsem predloni na podzim a z dozicky se vsechno smazalo, osoupalo... a mast dost jakoby chemicky smrdi - myslim ze pri koupi to tak nesmrdelo,..asi koupim radsi novou..

petramana
autor
19. led 2025

dekuji vsem za prispevky 🍀🙏

anezzik
20. led 2025

Hele syn taky na to trpí, hrozila nám i obřízka ale nakonec nám pomohla betadine vodička. Vždy po koupání umýt celý žalud a předkožku a už nemyjeme jenom ručníkem osušíme.

miryp
20. led 2025

Na ten heřmánek pozor, může to zánět naopak zhoršit. Kup si pro tyto případy betadine v tekuté formě, injekční stříkačku a pinďamast. Při problémech ráno a večer (pokud nechodí do školky, tak i v poledne) propláchni předkožkový vak betadine zředěnou převařenou vodou na slabě žlutý roztok, pak promaž pinďamastí. Syn měl k zánětům sklony v důsledku potravinových alergií a díky této kombinaci jsme nemuseli nikdy k lékaři (nechtěla jsem, aby mu násilně strhli předkožku).
Pokud máš doma pinďamast a smrdí, pak už je žluklá a je třeba koupit novou.