Jak pomoci 4měsíční holčičce s kašlem a suchými holoubky?
Maminky mám doma 4m holčičku ..
Přítel dotáhnul z práce Omikron ..Mala zvýšenou teplotu dáváme 1 celý čípek paralenu.Tak nějak to jde ..Váží 7100g ale začala kašlat a má suchý holoubky..Doporučíte co na to ? Děkuji ..Zítra budu volat dr..
@barmil Koukáš na Panadol, ten je od 9 kg, pokud má Paralen, tak ten je od 7 kg...
Paralen čípek na 7 kg je akorát, hlavně hlídat časové rozestupy, nepředávkovat. Kromě výše popsaného můžete zvlhčovat nosánek mořskou vodou (půjde i líp odsávat). Na kašel fenistil kapky, ale u 4m bych bez konzultace s dr. nedávala, pokud by to nebylo úplně nutné. Držím palce, ať je brzy líp 🍀
Paralen je od 7kg a 1 po 6tihodinach 😶
A kam přesně dát ten ručník? Máme tady tu kočičku na vodu a na radiator..A takže stačí zvednout hlavičku víc takže postýlku vypodlozit knihami 🤔 Se omlouvám že se ptám jak tatar..Ale po 3 dnech sem naspala 4h .. Přítel si leží v posteli v ložnici...A přijde jen když má hlad...
@alex97 jestli do miminka nemůžeš dostat ani mlíko, asi bych nečekala a jela na pohotovost, to už bude spíše na antibiotika. Mohlo by dojít k dehydrataci. Měli jsme 5 měsíců zpátky u malé to samé, jen to nebyl covid (asi), ale nemohla jsem do ní dostat mlíko, vodu nic, když už, tak to vyblila, protože byla hodně zahleněná. Dostala antibiotika.
Pokud pije UM a i trochu vody, úplně bych nepanikařila. Postýlku podlož knihami, tak nějak aby byla hlavička výš, ale mimčo nesjíždělo. Mokrou plenku přehodit přes postýlku u hlavičky. Pokud by se horečky (ne teploty) nedařilo srazit, volat na pohotovost, poradí. 🍀
@alex97 zkus si ještě někde sehnat lístky rýmovníku a dát na radiátor, ale ne moc. Mořská voda je super, hlavně na ty " lepíky" v nose. Jinak Nasivin dělá kapky už pro takovéhle drobečky, syn měl akutní rýmu ve 3. měsících a od té doby nechtěl odsávačku ani vidět 🤭
Pak je dobré si i do budoucna pořídit čističku vzduchu 🙂
@alex97 800 888 155 je infolinka, když se člověk potřebuje poradit o postupu, ale nezatěžuje tísňovou linku 😉
@alex97 malej teď taky prodělal coronavirus na rýmu jsem koupila stérimar baby mořskou vodu a k tomu jsem dávala 3x denně nasivin pro miminka poradili mi to na pohotovosti. A na kašel nevím malej byl taky zahlněný a nikdo mi na to nic nedal i přes to že zvracel mlíko ale to bylo asi kvůli tomu že má zítra teprve 7 týdnů
Rozkrojená cibule u postýlky na noc kvůli kašli, zvlgčovač. Na pohotovosti nic neřeknou, je prostě zatím nachlazená bez komplikací. Hlídat teplotu, dostatek tekutin.

@alex97 čípek je na kila, není jeden celý moc? A ma se dávat až na teplotu nad 38.
Na kašel u takhle malého dítěte nevím, ale určitě zvlhcovat vzduch, větrat, dat k postylce mokry ručník, hodne pit (nevím, zda um, nebo kojis..), hlavičku podložit výš, bude ji asi stekat rýma do krku..
A doktora bych volala hned, klidně pohotovost, na pondělí bych nečekala