Jak pomoci dítěti se spánkovou apnoe?
Pěkný den, milé maminky, jelikož už si s manželem nevíme rady, tak mě napadlo napsat ještě sem. Ani nevím, kde bych vlastně začala. Jsem maminka skoro dvouletého synka a cca od jeho půl roku řešíme špatný spánek. Určitě za špatný spánek mohly také růstové spurty, zuby, kojení (nyní už nekojím asi tři měsíce), ale vždycky jsme si s manželem mysleli, že je za tím něco víc. Nechali jsme se tedy objednat do spánkové laboratoře, kde zjistili malému lehkou až středně těžkou spánkovou apnoe, ale jinak je úplně zdravý. Doktor nám vysvětlil, že to jistě může být příčina buzení, ale asi ne jediná. A to nám také přijde. Po dnešní noci jsem se totálně sesypala (jsem nyní i ve třetím měsíci těhotenství, takže jsem furt hodně unavená a je mi špatně), už nevím co dál. Syn se vzbudil o půl 11 a do půl 6 jsme s ním s manželem byli vzhůru, chovali jsme, zpívali, plácali, prostě vše, co jinak zabírá, ale dnes ne. S doktorkou to řešíme neustále, ale jede styl spíš homeopatika, což není skrz naší víru cesta, i přesto jsme je vyzkoušely, ale nepomohly, až na alergologii mi přijde, že jsme byli všude. Jeho momentálně stav vypadá tak, že spí na bříšku (od miminka jeho nejoblíbenější poloha) a převaluje se z boku na bok, cestuje po posteli a brečí, se zavřenýma očima. Nevím, jak nejlépe to popsat, ale prostě ho zvládnu uspat a do chvíle je vzhůru a opakuje se to do minuty x krát. A jsem s ním vzhůru i několik hodin. Přijde mi, jako by ho bříško bolelo, ale zároveň na něm chce spát. Budu Vám vděčná za jakoukoliv radu, tip, třeba to uvidíte z jiného pohledu než my rodiče, přijde mi, že jsme v začarovaném kruhu, snažíme se dělat pro něj vše, ale už nevíme, co dál. Ještě bych dodala, že noc kdy spí lépe (chápejte tak, že se vzbudí "stokrát" za noc, ale hned usne, je málo kdy, pro představu jeho nejdelší časový úsek byl 3 hodiny, ale to je pouze výjimečně). A asi nemusím říkat, že to dlouhodobě nevyspání má i vliv na náš vztah, a i když se snažíme to řešit spolu a být tu pro sebe, tak jsme jen lidi a přijde mi, že se více hádáme. Děkujeme a přejeme hezké léto
Děkujeme za vaše postřehy, tipy, nápady... a přejeme pěkné léto
Když bys ho nechala v pokojíčku, ať si tam spí po svém, pobrekává si u toho, tak by tě to nebudilo a vyspala by ses, ne? Pochopila jsem to tak, že on není celou dobu vzhůru, vzhůru jsi ty.
Pokud se převaluje a pobrekává ve spánku, nechala bych ho být, tím, že ho chováš a uspáváš, ho tak akorát budíš. Nevím, proč to děláš, normálně spi.
Taky tu chybí spouta informací,jak spi přes den, spí s vámi v posteli,v ložnici...?
No.... rady nech ho brečet jako fakt v tomhle století naprosto nechápu...
Jak se to tedy vyvíjí? Já bych naopak zkusila různý věci, kde by mohli přijít na to, co je špatně, třeba biorezonanci.
To, že jste "zkusili homeopatika" nic neznamená. Většina doporučenejch homeopatik od doktorů nebo lékárníků je absolutně mimo, často jde i proti základním principům homeopatie - prostě oni tomu nerozumí, nestačí mít nějakej rychlokurz od výrobce homeopatik.
Hned bych zkusila změnit umístění postele, nebo třeba i zkusit uspat v jiný místnosti.
Na těch vyšetřeních nic nezjistili? Předpokládám, že jste asi byli na neuro třeba...?
@terkahlochova dětská neurologie říká co?
@squezy že je všechno v pořádku.
Když bys ho nechala v pokojíčku, ať si tam spí po svém, pobrekává si u toho, tak by tě to nebudilo a vyspala by ses, ne? Pochopila jsem to tak, že on není celou dobu vzhůru, vzhůru jsi ty.
@zuzkasim on se po nějaké době tím pobrekáváním a těmi potížemi vzbudí úplně a volá mami, takže bych tam za ním stejně chodila
No.... rady nech ho brečet jako fakt v tomhle století naprosto nechápu...
Jak se to tedy vyvíjí? Já bych naopak zkusila různý věci, kde by mohli přijít na to, co je špatně, třeba biorezonanci.
To, že jste "zkusili homeopatika" nic neznamená. Většina doporučenejch homeopatik od doktorů nebo lékárníků je absolutně mimo, často jde i proti základním principům homeopatie - prostě oni tomu nerozumí, nestačí mít nějakej rychlokurz od výrobce homeopatik.
Hned bych zkusila změnit umístění postele, nebo třeba i zkusit uspat v jiný místnosti.
Na těch vyšetřeních nic nezjistili? Předpokládám, že jste asi byli na neuro třeba...?
@normalnimatka místnosti po baráku jsme vyzkoušeli všechny, je jedno kde spíme, toto blbé spaní je kdekoliv... Vyplakavat nenechám, na to nemám srdce no 🙂
Na neuro nic nezjistili, je prý v pořádku.
Taky tu chybí spouta informací,jak spi přes den, spí s vámi v posteli,v ložnici...?
@ajja87 přes den spí jednou denně, spí jak kdy, někdy je schopný spát dvě hodiny v kuse, někdy má rozbitou i hodinu spánku na několik douspani, spí hodinu až dvě po obědě... Spí semnou v posteli, manžel spí v jiné místnosti
Pokud se převaluje a pobrekává ve spánku, nechala bych ho být, tím, že ho chováš a uspáváš, ho tak akorát budíš. Nevím, proč to děláš, normálně spi.
@1pomnenka 😂 děkuji za zajímavý komentář. Pobrekavanim se samozřejmě vzbudí, sedne si a volá mami a dožaduje mě, takže vybrekavat ho určitě nenechám a dokud nepřijdu, pláče. Tak děkuji za zbytečný komentář 🙂
a teď to teda vypadá jak? už usnout zase dokáže relativně normálně, jen se hodně budí?
a teď to teda vypadá jak? už usnout zase dokáže relativně normálně, jen se hodně budí?
@normalnimatka byla jsem ve spojení s jednou maminkou, která měla hodně podobné obtíže, zjistili histaminovou dietu, dávali na noc fenistil (jen 14 dní) a konečně se vyspali, tak jsme to zkusili taky, první tři noci super, spal 4-6 hodin v kuse (poprvé za jeho celý život) a potom se to vracelo do starých kolejí, plus se přidali velmi dlouhá bdělá okna (4-6 hodin), teď je to zase tak nějak podobné, jak to bylo, spí sice o trochu déle než spával, ale stále se budí a pláče. Myslela jsem si, že už jsme konečně našli příčinu, ale nevím no, zkusíme ještě v tomto módu vydržet, jestli to zabere, ale začínám zas pochybovat.
@normalnimatka byla jsem ve spojení s jednou maminkou, která měla hodně podobné obtíže, zjistili histaminovou dietu, dávali na noc fenistil (jen 14 dní) a konečně se vyspali, tak jsme to zkusili taky, první tři noci super, spal 4-6 hodin v kuse (poprvé za jeho celý život) a potom se to vracelo do starých kolejí, plus se přidali velmi dlouhá bdělá okna (4-6 hodin), teď je to zase tak nějak podobné, jak to bylo, spí sice o trochu déle než spával, ale stále se budí a pláče. Myslela jsem si, že už jsme konečně našli příčinu, ale nevím no, zkusíme ještě v tomto módu vydržet, jestli to zabere, ale začínám zas pochybovat.
@terkahlochova fenistil tlumí celkově nějak. občas se doporučuje třeba i na kašel, aby se dítě líp vyspalo.. takže asi proto to trochu částečně pomohlo, ale alergie to nejspíš nebude.... no nějaký věci mě napadaj, napíšu do sz.

@terkahlochova dětská neurologie říká co?