Jak pomoci miminku s bolením břicha a zácpou?
Prosím o radu již týden jsme na mléku nutrilon care syneo kvůli bolení břicha a zácpě u 6 týdenního miminka a nepomáhá. Po vykakáni je jeden den úplně v pohodě a potom zase pláč, kopání, vztekání, rudnutí. Vyladí se jednou za 4 dny a až pomocí rourky. Už nevim co zkusit
@briga15000 Bříško nahřívat, natírat např. Pupíkem, hladit a masírovat ve směru hodinových ručiček, nosit na tygříka a tím lehce tlačit na bříško, cvičit s nožičkami - chytit za kotníčky a přitlačovat k bříšku, houpat lehce do stran.
@briga15000 vysadte i vigantol,pokud davate a je celkem dobry vitamin D od Terezie. Až tohle 3 měsíční období prdiku skonci,tak vigantol klidně davejte.
@briga15000 vysadte i vigantol,pokud davate a je celkem dobry vitamin D od Terezie. Až tohle 3 měsíční období prdiku skonci,tak vigantol klidně davejte.
@squezy dávám Terezii, probiotika, synethykol na prdíky tak snad to období brzy skončí
@briga15000 Bříško nahřívat, natírat např. Pupíkem, hladit a masírovat ve směru hodinových ručiček, nosit na tygříka a tím lehce tlačit na bříško, cvičit s nožičkami - chytit za kotníčky a přitlačovat k bříšku, houpat lehce do stran.
@evolf s malým dělám pomalu psí kusy nejvíc se vyprdi, když ho mám na tygříka, ale prostě se nevykaká a pak ho bolí břicho
@squezy dávám Terezii, probiotika, synethykol na prdíky tak snad to období brzy skončí
@briga15000 u nas skončilo přesně koncem 3.mesice.
To jsme měli u starší, dělali jsme psí kusy, aby byla v pohodě a pomáhala jen rektální rourka - bez ní jsme nedali ani ránu 😜
Dávat hodně na bříško, cvičit mu s nožičkama - položit si ho na stehna a nožičky mu tlačit co nejvíc na bříško, točit tam s nimi dokola... A doktorka mi u nejstarší řekla, že masírování bříška, jak jsem to dělala já (dokola a trošku jsem tlačila), je k ničemu a břicho jí zmáčkla rukou roztaženou přes bříško, jako kdyby ždímala houbičku na nádobí. Dělala jsem to pak u všech dětí a funguje to. Můžeš to zkusit při kojení, nejdřív jen trošku a pak víc, když nebude zrovna to bříško zatínat. Zní to šíleně, ale miminku to vůbec nevadí a kolikrát cítím, jak to v těch střevech probublává a posouvá se. Samozřejmě sleduj, jak na to miminko reaguje, ale fakt to není nic, co by ho bolelo, i když se to bříško zmáčkne fest. Co mám teď malého, tak tohle všechno dělám od narození a s prdíky a kakáním jsme neměli nejmenší problém.
@briga15000 souhlim s @evolf , ještě poloha na klokánka byl fajn, tygrik top , klokánek byl na druhém místě, mastička pupik taky dost dobrý. zkoušeli jsme psí kusy opravdu, měla období kdy plakala a držela to do doby než jsem ji vybalila a nechala na volno, prostě do pliny se nevykázala, pak zase období že kakala pouze v autosedačce, když jsem se sprchovala, no hrůza vypozorovat vždy co právě zabírá 🙈, nejhorší byly první 4 měsíce, ne 3 😁 no a když začala stát, kakala pouze ve stoje 🙈 takže když to nám ní přišlo v autě, tak plakala celou dobu, dokud jsme nedojeli dom a nestoupla si buď do futer, ke gauči nebo k posteli, záleží co Mylady měla zase za období 🤣

U dcery nám nepomohlo vůbec nic. Do 3 měsíců buď jen řev nebo spánek. 🤦♀️