Příspěvky pro registrované uživatele se ti nezobrazují.
    suzanna123
    Zpráva byla změněna    7. bře 2024    

    Podělím se tu s vámi o zážitek... Před necelým měsícem jsem od drahého dostala k narozeninám lednici, ze které jsem byla ve stavu permanentního nadšení. Pak jsem si všimla, že spodní část je jaksi ušmudlaná a jakékoliv moje čištící úsilí je k ničemu, naopak po něm zůstávají další šmouhy. Tak jsem vzala houbičku, jar a pořádně to omyla. Po otření jsem zjistila, že jsem houbičkou nejenže otřela veškerý lesk a vytvořila permanentně se tvářící šmouhy, ale ještě po ní zůstaly škrábance 😨 Ve chvíli, kdy na lednici svítilo slunce, to vypadalo fakt katastrofálně. Takže jsem v panice začala projíždět internet a aplikovat všechny možné návody na nápravu, nakupovat ocet, sodu, hadříky, leštidlo... Nejlépe se osvědčila rada naleštit to olejem, ovšem jen do té doby, než přišel náš pes, začal ji olizovat a za chvíli na ní byla nalepená spousta chlupů. Dneska přišlo to, čeho jsem se ty 3 dny děsila - všimnul si toho můj drahý. Po prvotním zděšení a mé snaze ho přesvědčit, že jsem to fakt nevzala drátěnkou, začal zkoumat, jestli by se s tím nedalo něco dělat. A ono dalo - stáhnout z toho fólii, kupříkladu...🙄 No, tak aspoň teď vím, jak se to má mýt, i když co jsem to tak oťukávala, ten reálný povrch se tváří mnohem víc user friendly než ta fólie... Na panáka je ještě asi brzo, hmmm?

    Mám dotaz - kdo máte LG lednici s tmavým metalickým povrchem, jak to čistíte? Mně se z toho asi podařilo odmýt nějakou povrchovou vrstvu a vypadá to pořád umatlaně :-/ Nebo nemáte některá zkušenost s obnovou toho povrchu - s nějakou pastou na leštění? Vůbec nevím, co s tím a bojím se, abych to nepo.. ještě víc...

    Tak já si sem taky odložím rekapitulaci 2023. Samozřejmě highligt roku bylo, že jsme do toho s drahým praštili a já oslavila čtvrté kulatiny, ale taky jsme hodně lyžovali, plavali, výletovali pěšky, na kole, letadlem, lodí malou i velkou, po moři i po řece, s dětmi, se psem, s drahým, i bez. Taky jsem hodně vařila a hodně se učila - to první s podstatně většími úspěchy než to druhé. A spoustu dalšího jsme podnikali a prožívali. Ne všechno bych si chtěla zopakovat a v 2024 se bez některých zážitků a zkušeností pokud možno ráda obejdu, ale suma sumárum to byl krásný rok. Tu svatbu letos asi těžko trumfneme (leda bychom se rozvedli, ale vzhledem k tomu, že drahý vymýšlí, že bychom to mohli každoročně opakovat, to aspoň pro letošek nevypadá 😁), ale nemusí být každý rok posvícení - naopak bych asi ocenila, kdyby 2024 byl pro změnu o něco klidnější. Tak uvidíme…
    Šťastný nový rok všem!🥳🥳🥳

    (18 fotek)

    Ač už žiju v Rakousku víc než 2 roky, většinu času se mi úspěšně dařilo vyhýbat se němčině. Teda já se ji učila, ale na převedení do praxe jsem se jaksi necítila a vzhledem k tomu, že většinu věcí jsem byla schopná pokrýt angličtinou, jsem své německé znalosti uplatňovala opravdu v nouzi nejvyšší. Ale tadááá, už se začínám rozjíždět! Minulý týden jsem policajta ukecala, aby mi nedal pokutu za špatné parkování (to jsem šla rovnou z hodiny, tak jsem ještě byla nastavená na němčinu) a dneska jsem zcela cíleně šprechtila německy s doktorkou (o které už vím, že její angličtina je maximálně na úrovni mojí němčiny). A dobrý 👍
    #vonotopude

    Volejte sláva a 3 dny se radujte - nebo teda já budu. Po skoro 3 letech se mi drahého podařilo přesvědčit, aby dal pryč neskutečně ohavnou polici z obýváku. A místo toho mi vyrobil tenhle skvost ❤️
    Já se taky činila a upekla mu chleba - který se mi konečně po čase zase povedl (nějak mi zlenivěl kvásek 🫤).
    A Danečkovi jsem vyrobila hovínkovou piňatu - na tu jsem taky moc pyšná 😁

    (4 fotky)
    suzanna123
    Zpráva byla změněna    12. lis 2023    

    Dotaz, jen tak ze zvědavosti: pokud máte na něco názor, kde je velká pravděpodobnost, že ho vaše okolí nesdílí, prezentujete ho? Včera jsem pozvala na večeři kamarádku, o které vím, že má názory dost jiné než já (politika, Covid, LGBT..), a proto se s ní těmhle tématům důsledně vyhýbám. A obecně jsem opatrná, pokud nevím, s kým se bavím. A ona to tu včera začala naplno vybalovat - a můj muž jí začal oponovat. Já byla nasr. na oba, protože za mě večer naprosto v háji. Jeho tak nějak ještě chápu, ji vůbec. Jak máte tohle nastavené vy?

    suzanna123
    Zpráva byla změněna    10. lis 2023    

    Tenhle případ jsem - asi jako většina z vás -zaznamenala z pohledu matky a nechtěla jsem si na to dělat na základě jednostranných a ne nijak podrobných informací názor. Tak koho by to zajímalo, tady je info z jiného úhlu pohledu. Text níže je od právničky Zuzany Candigliota - se kterou často nesouhlasím, ale jsem si jistá, že být ten případ, jak líčí matka, tak ona se za ni rozhodně postaví.

    Vyjádření k případu nezletilého Bertíka
    Opakovaně mě někdo označuje v diskuzích pod příspěvky nebo mi píše k případu nezletilého Bertíka s žádostí o pomoc matce, která případ velmi emotivně prezentuje tak, že otec, jeho rodiče a soud ubližují nezletilému, který byl odebrán z péče matky a svěřen do péče otce.
    Z více zdrojů se ke mně dostaly podklady k tomuto případu včetně rozhodnutí soudu. Na základě toho jsem přesvědčena, že ten, kdo tady nejvíc nezletilému ubližuje, je naopak matka. Soudní rozhodnutí o svěření dítěte do péče otce považuji za zcela správné, odůvodněné a v zájmu dítěte.
    Matka soustavně bránila otci ve styku s dítětem, nerespektovala rozhodnutí soudu o styku, na otce začala házet špínu, obvinila ho ze sexuálního zneužívání dítěte, homosexuality, násilí apod. Neustále omílala kojení jako překážku styku otce s dítětem. Celý případ opakovaně medializovala formou citové manipulace veřejnosti včetně prezentování nepravd s cílem získat podporu zmanipulované a důvěřivé veřejnosti včetně známých osobností. Nechala si zpracovat jednostranný znalecký posudek od znalce, s kterým já mám osobní zkušenost, že pod vlivem své náboženské ideologie nadržuje matkám a bagatelizuje jejich patologické a poškozující chování. Samozřejmě, že po soustavném matčině bránění ve styku soudu došla trpělivost a rozhodl o předání dítěte do péče otce. Při předání dítěte otci dle video nahrávky bylo dítě v klidu, přesto matka vyvolala v přítomnosti dítěte drama, otci sprostě nadávala, nenávistně a hystericky křičela atd. Matka zjevně nejedná v zájmu dítěte, ale svým nezralým a patologickým chováním dítě poškozuje, snaží se na dítě přenášet svoji nenávist k otci.
    Co se týká kojení, tak sama jsem kojila do 4 let věku dítěte, takže mě nikdo nemůže obviňovat z nepochopení. U batolete určitě lze skloubit zachování kojení i styk dítěte s otcem, takže záminka kojení pro bránění ve styku neobstojí. Argument narušení kojení je až úsměvný při porovnání s tím, jak dítěti škodí na psychice agresivní chování matky a vyvolávání konfliktů v přítomnosti dítěte.
    Pokud na mě byly dotazy, zda bych této matce mohla nějak pomoci, tak určitě ne. Poskytuji v rodinných věcech právní služby pouze těm rodičům, kteří nejednají v rozporu se zájmem dítěte. Zde jsou splněny všechny znaky typické matky manipulátorky a „majitelky“ dítěte, která poškozuje svoje dítě. Dalším znakem těchto matek je opakované střídání advokátů, neboť neakceptují doporučení v zájmu dítěte. V tomto případě by doporučení znělo: vyhledat psychoterapii, získat náhled na svoje chování, aby přestala ubližovat dítěti, přenášet na něj svoji nenávist a aby začala respektovat roli druhého rodiče. Jedině tak si může otevřít pozitivní cestu k dítěti.
    Samozřejmě, že existují případy selhání soudů a OSPOD, ale to zjevně není tento případ.
    Toto vyjádření jsem se rozhodla sepsat i z toho důvodu, že jsem svůj názor už soukromě napsala jedné osobě, která mě žádala o pomoc matce a která její příběh medializovala. Ale protože můj názor neodpovídal jejímu vidění, tak i veřejně dezinterpretovala názory „právníků“, které oslovila, a to tak, jak kdyby byli na straně matky, ale nedalo se nic dělat.

    Před časem jsem zaregistrovala Pranamatku. Proklikala jsem se na stránky, z ceny se mi protočily panenky a zase to zavřela. Teď na mě vyskočilo, že Nikol Leitgeb na to má 30% slevu. Tak jsem to koupila a pak mě napadlo, že by to mohl být supr dárek pro drahého k Vánocům. Chce to? Ne. Potřebuje to? Těžko říct. Využije to? Když ne on, tak já jo - a stejně mě pro něj nic, co by splňovalo výše uvedené nenapadá.
    Dvě mouchy jednou ranou 😀

    Prosím, kdo se zajímá a vyzná v non toxic, poradíte mi, jaké nádobí? Chci koupit nové a ráda bych se zaměřila tímhle směrem. Chápu, že nechci teflon, že OK je ocel, litina, keramika, ale co různé směsy a povrchy? Třeba u téhle: https://www.tescoma.cz/panev-steelcraft-24-cm je, že je PFOA free, ale co to ostatní - hliník taky asi úplně nechci, hmmm?

    Brečím 😁

    "Říkal jsem si , že když už jsem v Praze, tak se cestou domů zastavím v Bratislavě" vysvětlil mi před chvílí muž nonšalantně, proč dorazí o 3 hodiny později.
    Jsem si říkala, že mi letos asi Paříž nevyjde, ale asi to taky vezmu při cestě, až se budu příště vracet z Prahy 😀

    Furt nemám fotky ze svatby, tak vás tu aspoň oblažím takovým malý posvatebním zamyšlením 😀 V neděli jsme měli s mužem zajímavou diskuzi - zeptal se mě, jestli se jako vdaná cítím víc bezpečně . V češtině pro to nenalézám lepší slovo, ale ukázalo se, že narážel na to, že jsem mu v minulosti říkala, že se cítím “insecure”. Tím, že jsem se přestěhovala do Rakouska, bych se sice byla, kdyby došlo na lámání chleba, schopná o sebe a děti postarat sama, ale bylo by to těžké. A s ohledem na děti, co si tu už zvykly, bych ani úplně neměla možnost se sbalit a jet do Čech. A já mám v sobě zakotvenou asi poměrně extrémní potřebu pocitu nezávislosti, kterou mi tohle bralo. Teď jsme na sebe nechápavě koukali, protože on měl pocit, že svatbou se to vyřešilo, já nechápala, jak to se svatbou souvisí. A jak jsme se tak o tom bavili, tak mi došlo, proč mně s blížícím se termínem svatby tekly nervy. Protože zatímco drahý vnímá, že svatbou už to není jeho dům, jeho příjmy atd., já z ní žádné jistoty nečerpám. Na jednu stranu je moc hezké, že on to tak bere a že i kdyby ne, tak má utrum, protože žijeme ve státě, kde platí zákony z dob Marie Terezie a chuděra zapuzená manželka má nárok nejen na půlku posvatebního majetku, ale i na alimenty, na druhou stranu bych se ze sebe musela poblít, kdybych po něm něco takového chtěla. Takže na nezávislosti mi svatba nejen nepřidala ani trochu, ale naopak mi ubrala, protože když na to přijde, tak se nemůžu jen tak sebrat a zmizet. Což je fakt čistě o tom pocitu otevřených prostor, protože se nebojím, že bych někdy zmizet potřebovala a doufám, že ani nebudu chtít - jinak bych si ho nebrala, že jo. A taky doufám, že nebude mít potřebu nebo chuť zmizet on, na druhou stranu, kdyby jo, byla bych ráda, aby řešil, jestli mě opravdu chce ztratit a ne, jestli si to může finančně dovolit.
    Občas jsem nejen tady četla názory, jak se všechny ženské chtějí vdát a ty, co tvrdí, že to nepotřebují, si akorát nikdo vzít nechce. Tak teď, když si mě někdo prokazatelně byl ochotný vzít, už snad budu hodnověrná, když prohlásím, že mně to fakt nikdy nechybělo a v klidu bych se bez toho obešla i do budoucna 😀

    suzanna123
    Zpráva byla změněna    28. čer 2023    

    Než dostanu fotky že svatby, tak si tu ještě odložím náš předsvatební výlet, který jsem byla líná sdílet aktuálně...
    Stejně jako loni jsme s drahým vyrazili na hromadný moto výlet, letos na Sardinii. Bylo by to jistě úžasné, kdybychom loni nebyli na Korsice, vedle které nám Sardinie přišla sice krásná, ale na Korsiku to nemělo a taky kdybych nechytala nervy ze svatby a z toho, jak to všechno stihneme zorganizovat. Evidentně je důvod, proč se na svatební cestu jezdí po svatbě a ne před.
    A pak jsme se s drahým odtrhli a udělali si soukromý výlet, který by byl taky fantastický, kdybych pořád neměla nervy ze svatby (takže jsme ji asi dvakrát zrušili), nespadla na mě motorka (takže přibyly nervy, že na svatbu přihopsám se sádrou a berlemi) a neztratila jsem pas (takže přibyly nervy, jak si vyzvednu v Čechách šaty a jestli mě vůbec oddají, když občanku mám propadlou). Ale nějak se nám podařilo se nerozejít, z potenciální zlomeniny byla jen modřina a pas se našel. A užili jsme si projížďku rakouskými Alpami, z kterých mi evidentně bude pokaždé padat brada, bez ohledu na to, pokolikáté tam budu a pobyt v nádherném horském hotýlku a následně v hotelu, ze kterého mi taky spadla brada, i když díky drahému jsem už v pár luxusních hotelech byla (a na rozdíl od něj, kterému je srdečně buřt, jestli spí ve stanu, doma nebo kolik má ten hotel hvězd a bazénů, já si tohle privilegium pokaždé neskutečně užívám ❤️).
    Ještě někdo, kdo se kvůli svatbě málem rozešel, nebo jsme unikát?

    (65 fotek)

    Tramtará, máme to za sebou 😁

    Drahý nám napsal svatební řeč, kde mimo jiné píše: "...nabízí se srovnání společné historie Rakouska a Česka..." No vzhledem k tomu, že velkou část téhle historie Česko usilovalo o nezávislost, což se i nakonec podařilo, bych to úplně neviděla jako příklad, který chceme následovat... Ačkoliv jistá paralela by tu byla, to musím uznat 😝

    Jeden by se dojal, že i ta němá tvář ocení krásu a vůni pučících růží - pokud by ten jeden neměl zkušenost s labradorem…. Protože kdo zná labradora, tomu je jasné, že tahle romantika má jediný, naprosto pragmatický, účel: zjistit, jestli by se to dalo sežrat. A modlí se, aby dospěl k tomu, že nedalo 😳

    Lipno včera. Období “Vidím vodu, vlezu do ní” zahájeno 😁

    Holky, já se na tu naši svatbu tak těšila - asi tak minutu... Pak jsme to začali plánovat a od té chvíle se kochám představou svatby jen se svědky. Protože my dva máme absolutně odlišnou představu snad o všem a co mně přijde jako samozřejmost, o tom on v životě neslyšel nebo to aspoň úspěšně předstírá. A ještě jednou uslyším: "Normální je..." nebo "Tohle nikdo nedělá", tak ho něčím praštím. Je mi jasné, že asi nikde ty plány nejsou úplně v souladu, ale u nás k tomu máme jako bonus nejen rozdíly dané kulturou, ale i věkem a jeho normy jsou tvořeny návštěvou tak pěti svateb někdy za krále klacka 🙄.
    Včera jsme to byli domlouvat na úřadě, z čehož mě taky málem chytil psotník. Nejdříve, když nám oddávající předčítal ten text a vyslovoval moje jméno Cucana a poté při pohledu na místnost, kterou udělám tak pět kroků a uličkou se protáhnu. Nicméně nad tím jsem se ani nestihla rozčílit, protože to záhy překonaly židle vepředu určené pro nás dva a svědky. U těch jsem se sekla, že ani náhodou a oddávající mě přesvědčoval, že tak dlouho stát nevydržíme. Když jsem se ptala, co nám tak dlouho bude povídat, tak prý, že my mu máme něco sepsat o nás a má to být dlouhé, aby hosté neměli pocit, že se trmáceli takovou dálku jen kvůli pár minutám obřadu. Což je další třešinka na dortu, protože čím dýl budeme bavit místní hosty, tím dýl se hosté z mojí strany budou otravovat poslechem něčeho, čemu nerozumí ani slovo 😖 Pozitivní na tom aspoň je, že jsem ho přesvědčila, že mé jazykové schopnosti jsou na úrovni, že to zvládneme bez tlumočníka, nicméně když přišlo na to, že svědkyně mu rozumět nebude určitě (a já dala jasně najevo, že přes ni stejně jako židle nejede vlak), přišel s řešením, že tu část, které ona musí rozumět, mu přeložím a on to přečte česky – tak aspoň nějaký důvod k těšení se mám a nějaká zábava tam pro moje hosty bude 😀 #budeprdel

    Moje matka: “Já vůbec nevím, co si na tu svatbu vzít na sebe. V čem půjdeš ty?”
    Zajímavá otázka, s ohledem na to, že se jedná o moji svatbu 🤦‍♀️

    suzanna123
    Zpráva byla změněna    22. dub 2023    

    Zprovoznili jsme dnes bazén. Krásných jedenáct stupňů voda měla. A drahý mi samozřejmě nezapomněl připomenout moje předsevzetí, že tam každý rok hned po zprovoznění vlezu 😖 Takže: vlezla, nebo nevlezla?🤔

    (2 fotky)

    Není tu někdo, kdo dělá na matrice a byl by ochotný mi s něčím poradit? Dva dny se marně snažím dovolat na tu svou a emaily se mi vrací 😖

    Děti v pátek dostaly vysvědčení. Julínka doufala, že dostane samé jedničky, Daneček doufal, že nedostane žádnou pětku 😀 Dopadlo to oběma. Danda hlásil, že má jednu trojku, na otázku z čeho, krčil rameny, že neví - a evidentně ho to ani nezajímalo 🙄 Byla to němčina, tak jsem to neřešila, co jsem řešila, byla dvojka z tělocviku, kterou nemůže mít z jiného důvodu než že tam zlobí - čímž se mi nedávno pochlubil a i teď mi to pyšně odkýval. Z matiky za jedna, takže blbej nebude - a já můžu doufat, že z tohohle přístupu vyroste. Zajímavé, jak moc odlišní sourozenci můžou být...

    (2 fotky)
    suzanna123
    Zpráva byla změněna    16. únor 2023    

    40 dneska 🥳 Nijak mě to číslo nestresuje, protože (if you ask me) vypadám a cítím se mnohem líp než ve dvaceti. A jako bonus mám o 15 let staršího partnera, takže budu za mladici i v šedesáti 😁 A dnes dělal drahý vše pro to, aby byl dnešek opravdu speciální den. Sice to na můj vkus začal dělat asi tak o hodinu dřív než bylo záhodno, když mě s dětmi probudil s prskavkami (ve 3/4 na 7 místo v 8 😖), ale že jsem tolerantní, tak mu to prominu (a budu doufat, že to do příště vyladí). A taky nebudu prudit někoho, kdo mi nadělí tahle kvanta růží, že jo? Dárek ještě vybíráme, protože musí sedět a na večeři jdeme v neděli, až budou děti u babičky, ale i kdyby tohle bylo vše, su happy ❤️
    Jo a taky jsme psali rozřazovací test z němčiny a ten se mi taky povedl 🍾
    #denjako40korálků

    (5 fotek)

    Když jsme se s ex rozcházeli, nechala jsem ho, ať navrhne, kolik mi bude posílat na děti. Navrhl částku, která byla vyšší než bych si sama řekla, on čekal, že budu chtít víc, takže oboustranná spokojenost 🙂 Dneska mi od něj přišlo víc peněz, což jsem přičítala mým blížícím se narozeninám, ale chtěla jsem být vtipná, tak jsem mu napsala, jestli si navýšil alimenty. Odpověď: "Ano".
    Ne vždycky musí být rozchody hnusné a bývalí partneři se k sobě nemusí chovat jako kreténi ❤

    Brečím smíchy 😂 Když jsem četla jeho popis, jak přišel o panictví, měla jsem za to, že ho zneužila nějaká 40 letá šlechtična. A ona o 3 roky starší bagristka „Od ženy, která dělá výkopy, se dostal ke zlatokopce“ 😂😂😂
    https://cnn.iprima.cz/rozhodne-si-pohorsil-rypl...

    Všechny talíře na obrázku jsou dnem vzhůru - až na jeden. Ve chvíli, kdy ho spatříte, se otočí i ty ostatní.
    Hustýýý 😳

    Dneska jsme byli s drahým vybírat kolo pro mě a doma muž říká: “Ptal jsem se, jestli by bylo i v růžové a prý, že za 1500 EUR navíc.” Já: “Takže říkáš, že když ho koupíme v původní barvě, tak ušetřím 1500 EUR? Hmmm, to bych si mohla koupit i novou kabelku.”
    Co neutratíš, to ušetříš - logicky, ne? (a btw., já na to přišla už před Schillerovou)

    Já si tady něco málo odložím k příspěvkům na téma volby... Jako nevolička vám do toho úplně nechci kecat, ale kdybych volila, budu v tom táboře, co to se zaťatými zuby hodí komukoliv, protože Babiš. A nad generálem bych ty zuby zatínala opravdu hodně. Naprosto respektuji, že to některé máte jinak a považujete ho za ideálního kandidáta, nicméně ty příspěvky na téma, jak je úžasný, mi v tuhle chvíli přijdou dost kontraproduktivní. Ty, co s tím souhlasí, přesvědčovat nemusíte, ty zbylé, co ho volí jen jako menší zlo, tím akorát s... Takže pokud chcete docílit toho, aby tihle lidé šli k volbám a hodili mu to, doporučuji spíš pragmaticky připomínat, že Babiše tam nechceme a že co se reprezentace týče, je velká šance, že to tenhle člověk bude dělat dobře. Tohle blahořečení mělo smysl před první volbou, teď to leda lidi znechutí víc než cokoliv, co je schopný vyprodukovat proti němu Babiš.

    suzanna123
    Zpráva byla změněna    13. led 2023    

    Já toho našeho terapeuta miluju. Dneska tam drahý remcal, že ho ani nenechám ochutnávat, když vařím a on na to: “No jo, to se nesmí”. Muž se začal pohoršovat, že jak jako, že on něco nesmí a poskytl příklad, jak jsem vyváděla, když si ukousl z čerstvě uvařeného knedlíku a k ochutnání omáčky se už ani nedostal. Terapeut s hrůzou v očích: “Jej, to by mě manželka taky hnala.”
    Made my day 🤣

    Když se tu bavíme o té havěti…😁