icon

Jak posílit dětskou imunitu v období nemocí?

smisek2011
28. říj 2025

Holky poradíte co u vás pomáhá v tomto období na imunitu.
Máme doma tři děti a jen se točíme v kolotoči horeček kašlu bolesti v krku a mě už to nebaví
Doma máme teplo topime rano a před koupáním celodenní teplota je zhruba 22 23, dečka mají ovoce zeleninu v létě ze zahrady v zimě podle úrody a pravidelně dokupovane.
Chodíme ven denně pokud teda nejsou v horečkách 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
Koukala jsem něco na imunitu nejmladší 1 rok je toho tolik že člověk neví co brát

marketa1218
29. říj 2025

@smisek2011 S doplňky neporadím, já jsem na nic nepřišla. Každopádně mít doma 23 stupňů, umírám 🙈. V tom se podle mě i ty bacily dobře točí. Já se snažím dost větrat , potřebuji vzduch prostě i v zimě. S manželem vedeme přes zimu boje 😄. On topení zapíná, já větrám a vypínám. 21st je za mě ideál i pro dítě.

1pomnenka
29. říj 2025

5 a 1 rok jsou malé, imunita se jim teprve tvoří. Jen budeš vyhazovat peníze, většina odejde s močí. Raději zařaďte přes zimu saunu.

palja
29. říj 2025
@1pomnenka

5 a 1 rok jsou malé, imunita se jim teprve tvoří. Jen budeš vyhazovat peníze, většina odejde s močí. Raději zařaďte přes zimu saunu.

@smisek2011 jak píše
@1pomnenka ty doplňky jsou vyhazování peněz. Já mám děti 7 a 3 roky. Myslela jsem, jak to máme vychytané, dáváme imunoglukan, vit D, laktobacily a flavocel.
Ta mladší měla nemoc vždy lehkou, jen 3 dny a jakmile jsem jí přestala kojit, tak se jí sopel, zahlenění, rýma a nachlazení drží už 3 týdny. Ta starší začala chodit do školy a je to to samé.
Minulý rok jsem zavedla otužování, bazén a saunu a to byly v horečkách furt, že jsme se s manželem jen střídali na OČR.
Takže tu imunitu si musí vybudovat děti sami.

konidana
29. říj 2025

@smisek2011 min topit (pres den to stahnete o stupen nebo i o dva a v noci jeste o 2 min) a chodit ven denne za kazdeho pocasi. Tim se imunita vybuduje nejlepe

me_druhe_ja
29. říj 2025

Nepomůže nic. Vyzkoušeno naprosto vše a nic nefunguje.

Nicméně souhlasím s komentáři, že topit na 23 je moc. My máme kolem 21...a to je starý barák s ledovou dlazboi

smisek2011
autor
29. říj 2025
@me_druhe_ja

Nepomůže nic. Vyzkoušeno naprosto vše a nic nefunguje.

Nicméně souhlasím s komentáři, že topit na 23 je moc. My máme kolem 21...a to je starý barák s ledovou dlazboi

Holky a to mi tady chodí tchýně že máme zimu 🤦🏻‍♀️ doma máme saunu infra tak začneme zase využívat a na bazény jezdíme venku jsme taky pořád 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️ za každého počasí 🤷🏻‍♀️ pokud teda nehoreckuji 🙏🏻🙏🏻mě právě přijde že ty vitamíny jsou úplně k hovnu jen peníze vyhazujeme

konidana
29. říj 2025
@smisek2011

Holky a to mi tady chodí tchýně že máme zimu 🤦🏻‍♀️ doma máme saunu infra tak začneme zase využívat a na bazény jezdíme venku jsme taky pořád 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️ za každého počasí 🤷🏻‍♀️ pokud teda nehoreckuji 🙏🏻🙏🏻mě právě přijde že ty vitamíny jsou úplně k hovnu jen peníze vyhazujeme

@smisek2011 kdyz byly deti maly, tak jsme meli pres den max.20st.mozna casto i 18. V noci 15-18. Ale teda panelakovy teplo vsude ze zdi je jiny nez v baraku, kde musis topit. Ted uz to chladno nedavam a pritopim si pres den vic. V noci ne. To mi staci poradna perina a kdyz neni pod 10st.tak pohoda.

Ve skolce to pak deti stejne ten prvni rok schytaly, moc deti na malem prostoru tam to proste vsechno lita, no a pretopino(na 23.st) ve skolce taky moc nedavaly😅🤣 Ale nemocne nebyly, prvni jen furt suchy kasel a druhy mel pak zas rymu. Jinak nic.

smisek2011
autor
29. říj 2025
@konidana

@smisek2011 kdyz byly deti maly, tak jsme meli pres den max.20st.mozna casto i 18. V noci 15-18. Ale teda panelakovy teplo vsude ze zdi je jiny nez v baraku, kde musis topit. Ted uz to chladno nedavam a pritopim si pres den vic. V noci ne. To mi staci poradna perina a kdyz neni pod 10st.tak pohoda.

Ve skolce to pak deti stejne ten prvni rok schytaly, moc deti na malem prostoru tam to proste vsechno lita, no a pretopino(na 23.st) ve skolce taky moc nedavaly😅🤣 Ale nemocne nebyly, prvni jen furt suchy kasel a druhy mel pak zas rymu. Jinak nic.

@konidana no já si taky myslím že jsme rozmazleni teplem hold otužování začne až teda budou zdravější 😀

konidana
29. říj 2025
@smisek2011

@konidana no já si taky myslím že jsme rozmazleni teplem hold otužování začne až teda budou zdravější 😀

@smisek2011 a nevim jestli to funguje, ale i podle vic lidi jo, dat si denne nebo po koupani/sprchovani chvilicku studenou/ledovou sprchu. Mne tata macel od predskolaka po plavani v bazenu, ze mne na chvilicku zvedl pod ledovou sprchu, a od puberty se sprchuju studenou po kazdem myti. Ja to s detma delala podobne. Od malicka (predskolaci 4r+) jsem je nazaver koupani postrikala studenou sprchou. Ted v puberte se sprchuji studenou uz sami😁

smisek2011
autor
29. říj 2025
@konidana

@smisek2011 a nevim jestli to funguje, ale i podle vic lidi jo, dat si denne nebo po koupani/sprchovani chvilicku studenou/ledovou sprchu. Mne tata macel od predskolaka po plavani v bazenu, ze mne na chvilicku zvedl pod ledovou sprchu, a od puberty se sprchuju studenou po kazdem myti. Ja to s detma delala podobne. Od malicka (predskolaci 4r+) jsem je nazaver koupani postrikala studenou sprchou. Ted v puberte se sprchuji studenou uz sami😁

@konidana jo to jsem taky slyšela takže začneme asi tyto věci dělat protože být pořád k.o. je taky na prd

konidana
29. říj 2025
@smisek2011

@konidana jo to jsem taky slyšela takže začneme asi tyto věci dělat protože být pořád k.o. je taky na prd

@smisek2011 je fakt ze nijak vic nemocni nebyvame. Kdyz nepocitam prochladnuti rymy a kasel, tak nas kazdeho neco skoli maximalne jednou za X let

me_druhe_ja
29. říj 2025
@smisek2011

@smisek2011 u nás nefunguje ani otužování....já už vyhodila tisíce za různý vitamíny a zaručený posilovače imunitu...otuzujem......neoblikam moc.....chodíme často ven, snaží se jíst co nejvíc zeleniny, ovoce a vůbec dobrého jídla...
A stejně jsem já a děti věčně nemocní. A přijde mi to horší než lepší. Navíc já pracuju skoro rok v jídelně a to je ultra zlo, denně víc než stovka děti. :/ letos od září už tři virózy děti, já byla nemocná víc než měsíc v kuse, včetně ATB, dychatka na kašel...teď máme druhý týden prazdnin, děti stejně jedou to třetí kolo virózy a já čekám, kdy to sejme zase mě. A to jsem zdravá tak 10dni

smisek2011
autor
29. říj 2025
@me_druhe_ja

@smisek2011 u nás nefunguje ani otužování....já už vyhodila tisíce za různý vitamíny a zaručený posilovače imunitu...otuzujem......neoblikam moc.....chodíme často ven, snaží se jíst co nejvíc zeleniny, ovoce a vůbec dobrého jídla...
A stejně jsem já a děti věčně nemocní. A přijde mi to horší než lepší. Navíc já pracuju skoro rok v jídelně a to je ultra zlo, denně víc než stovka děti. :/ letos od září už tři virózy děti, já byla nemocná víc než měsíc v kuse, včetně ATB, dychatka na kašel...teď máme druhý týden prazdnin, děti stejně jedou to třetí kolo virózy a já čekám, kdy to sejme zase mě. A to jsem zdravá tak 10dni

@me_druhe_ja Ježíš já to tak měla.prvni rok co jsem nastoupila jako pečovatelka do domova pro seniory šílené chytla jsem vše co tam kolovalo a ještě jsem to nosila domů 🤷🏻‍♀️

lauriak
29. říj 2025

Moje deti su pomerne zdrave. Mavame tak 2 nemoci za skolsky rok. A ked uz su chore tak vzdy nejaky mordor - minuly rok napr. cierny kasel. U nas doma je chladno (21 stupnov, v noci 18), detom nedovolujem moc sladkosti, kazdy den mame ovocie a zeleninu. Vzdy ked sa da, snazim sa ich vyhnat na zahradu alebo ideme na prechadzku do lesa. Cez leto travime vela casu na slniecku. Kupujem kozie kolostrum od miestneho farmara, to im davame vzdy tak 2-3 mesiace. A este mame doma saunu, ale pouzivame tak max 5 krat za sezonu. Tazko ale povedat, ci z toho nieco pomaha alebo mame len stastie 🙏