Jak poznat dětské roupy ve stolici?
Holky ahoj, jdu si pro radu. Jsem z toho celá nesvá, že ani spát nemůžu.
Ve stolici dcery našla takové bílé jakoby kousky, ale nic se nehýbalo. Mohla by to být nakladená vajíčka? Ale třeba taky ne, jelikož měli ve školce k obědu rýžový nákyp. 🙈
Proč to řeším, chodí k nám jeden kocourek a ten potřeboval odčervit. Může mít eventuálně něco třeba od něho?
Zadek má dcera čistý, ale hlídám jí. Ještě jsem se s tím nesetkala, ale vím, že u dětí se roupy někdy vyskytují. Dá se to poznat Ještě nějak jinak než jenom čekat na další stolici zda tam bude něco mít?
Děkuju, hygienu dodržujeme kdyby náhodou někoho napadlo něco v této spojitosti.
@marketa1218 vajíčka jsou úplně mikro velikosti, okem neviditelné. Ten roup má pár mm tak jeho vajíčko je malinkaté. Roupy poznáš nejprve tím že dítě nemůže spát, svědí ho zadek. Až pak je můžeš najít ve stolici.
S nestrávenou rýží zkušenost nemám, ale neměla třeba nějaké oříšky či světlá semínka? Ty hodně vychází stolicí ven nestrávené. Vajíčka neuvidíš, uvidíš případně až roupy samotné. Každopádně není od věci jednou za rok preventivně odčervit se zvířaty i sebe. My roupy řešili i ve škole a dle MUDr. jsou tím prolezlí lidé bez ohledu na věk. Existují na to tinktury, sirupy, kapsle, u potvrzené infekce pak u lékaře Vermox. Také je dobré přidávat do stravy mrkev a kysané zelí, to roupům nesvědčí.
Jinak naše děti nikdy neměly žádné příznaky, vždy jsme na ně přišli náhodou.
Zajdi k lékaři, poradí, udělá stěry. Hlavně prosím, pokud se něco potvrdí, nestyď se a nahlaš to ve školce!
@mollyweasley jo, toto je problém. Když jsme je u dětí objevili, tak jsme si vyžádali léky, v lékárně nám řekli, že musíme počkat na naskladnění, že máme patrně prolezlé město a během pár dní přišli o všechny skladové zásoby a přitom když jsme volali do školky, tak nám bylo řečeno, že jsme první, kdo to hlásí...
Díky za reakce, žádné hýbajicí se červíky jsem nenašla, nicméně takové bílé stopy ve stolici ano, ve finále to mám i já. Už jsme pro jistotu slupli všichni Vermox 🫠. Dneska už je to asi dobré, jenom mě to trošku vyděsilo, protože sem se s tím nesetkala ještě.
@mollyweasley nahlásila, ono se to stává, ale raději rodiče mlčí.
Holky, prosím máte zkušenosti s tím, za jak dlouho ten Vermox zabere? Jsou to dva dny a stolice není pořád čistá 🙈. Nikde se nic teda nehýbe, ale pořád taková jakoby krupice. Další prášek máme až za 14 dní. Zkouším česnek aspoň ještě česnek, hygienu dodržujeme jako blázni. Fakt jsem nešťastná 🥶
@marketa1218 Dva dny je málo, musíš vydržet 2 - 4 týdny.
@1pomnenka No, to mě trefí 😃🙈.

Tak zrovna rýžový nákyp je hodně šlemovitý, tam nic nepoznáš. V noci nespí, , svědí ji konečník, když na něj v noci posvítíš baterkou, vidíš je?