icon

Jak poznat popálení od medúzy na dovolené?

lucka99999
28. čer 2022

Ahojky, chtěla jsem se jen zeptat jak vypadá popálení od medúzy? Máte někdo zkušenosti? Totiž jsme v Chorvatsku, včera jsem byla s dcerkou v moři vše v pohodě a najednou z ničeho nic šílený řev, stála jsem celou dobu vedle ní a ničeho jsem si nevšimla, ale na koleni se jí udělali pak pupínky jak od kopřivy ty pak zmizely a koleno má červené a má tam jakoby mapku. Děkuji 🤗

rencinka87
28. čer 2022

@lucka99999 vystoupla cervena mapka 🙂 Nam tehdy v Tunisu rikali, ze na to bezprostredne pomaha cerstva rajcatova stava, ale osobne jsme nezkouseli 😁 Da se to prezit, ale je to fakt protivna a chvili se vracejici bolest, trochu jako by ti nekdo poustel elektrinu do tela.

lucka99999
autor
28. čer 2022

@rencinka87 děkuji za odpověď, nebezpečné to není? Opravdu mi přijde, že to je Normálně od medúzy má to za rudle a jakoby mapku. Medúzu jsem, ale neviděla, prostě stojí vedle mě a najednou řev jak blázen z ničeho nic a pak na noze tohle. Asi si potřebuji pokecat o tom s někým kdo má zkušenosti, protože já jsem z toho blázen.

rencinka87
28. čer 2022

@lucka99999 nebezpecny to neni, my byli pozahani vickrat a zijeme 😁
Predpokladam, ze to byla meduza - presne takhle zacala tehdy jecet ve vode segra, taky tam nasi behali s kyblickem a lopatkou a hledali, co to mohlo byt - ty “nase” v Tunisu treba nebyly buhvijak videt, protoze byly pruhledny, par cm v prumeru a mely na sobe takovy jakoby krizek, ale uplne tenoucky vinovy, takze v mori sly snadno prehlednout 🙂

lucka99999
autor
28. čer 2022

@rencinka87 to jste mě uklidnila, já jsem z toho byla celkem vyjukana no stalo se nám to poprvé 🤗 můžu se tedy ještě zeptat co jste na to dávali? Furt to má dost červený, jak dlouho se to tak hojí cca? Na bolest si jako už nestěžuje. Moc děkuju.

hasara33
28. čer 2022

@lucka99999 mě požahala loni medúza v Chorvatsku 😉 natáčela jsem pod vodou a chtěla jsem mít na videu i tu medúzu, protože byla fakt pěkná a celkem veliká 😁 no samozřejmě v moři vlny, proudy, horší obratnost .... nevyhla jsem se jí a otřela se mi hezky o nohu 🙈 - měla jsem velké červené pupínky, které se potom jakoby slily v takovou mapku, pod koleny a ještě na nártu 🤦🏼‍♀️ pálilo to jako popálení od kopřivy, nic hrozného 😉 zmizelo to za týden cca

lucka99999
autor
28. čer 2022

@hasara33 To bude určitě ono řekla bych, akorát jsem ji neviděla no, prostě jen řvala pak pupínky a pak se to slilo přesně Jak píšeš.. takže moc děkuji ❤️

hasara33
28. čer 2022

@lucka99999 ona medúza je špatně vidět jakoby zeshora, protože hodně splívá nicméně není se čeho bát 😉 já bych to kdyžtak namazala fenistilem a bude to určitě dobré 😉

rencinka87
28. čer 2022

@lucka99999 my jsme nedavali nic, ale pokud mas, tak bych dala fenistil gel nebo treba panthenol, ale zmizi to samo, pokud uz si mala nestezuje, nechala bych to byt 🙂

lucka99999
autor
28. čer 2022

Super fakt moc děkuji ❤️

lucka99999
autor
28. čer 2022

@rencinka87 děkuji ❤️