Jak řešit komedony u čtyřletého syna?
Ahojte.. Som zufala a smutna... Nevieme si dat rady, co na celo synovi. Ma iba 4roky. Od 2 rokov sa mu tvoria taketo uzavrete komedony. Hlavne, ked sa spoti alebo si drazdi ( celom skoci na gauc 🤦♀️).
Uz sme vystriedali 3 detskych koznych lekarov... Veeela druhov kremu, vodicky... NIC nepomaha. Zmenila som sampony, skusala odstrihnut ofinu. Raz lepsie, raz horsie. Alergiu nema. Uz sme boli aj na endokrinologii. Vsetko ok. Manzel mal skarede akne v puberte.. Ja som mala tiez skaredu tvar... Ale preco sa tvoria uz teraz.
Velakrat som nevydrzala a vytlacala, niektore isli bon, niektore nie. Potom sa opat ako keby vratili. Nikdy sa nezapalia do cerveneho, ale trochu sa zvacsi a potom sa vstrebe. Nemate nahodou niekto skusenosti? :( ja uz fakt neviem.
Cholesterol mal trochu nad normou, tak sme zmenili aj jedalnicek, ziadne hranolky, sladkosti, a taketo. Snazime sa zdravo jest. Ale aj tak tam su. :(
Jak dlouho ji bez smazeneho, sladkeho, kakaa? To trvá klidně pul roku, nez si telo zvykne, he dobry mit zařazeno hodně zelené zeleniny (salaty, zeli, kapusta atp). Fotka asi zkresluje, protože co vidím neni nijak strašné, par pidipupinku, coz bych asi neřešila vubec
Jak dlouho ji bez smazeneho, sladkeho, kakaa? To trvá klidně pul roku, nez si telo zvykne, he dobry mit zařazeno hodně zelené zeleniny (salaty, zeli, kapusta atp). Fotka asi zkresluje, protože co vidím neni nijak strašné, par pidipupinku, coz bych asi neřešila vubec
@lv asi 2 mesiace cca. Najviac je to vidiet pri slnku. Take drobne pupaciky, ktore sa nedaju ani vytlacit.
Tak vydržte ještě, někdy je vůbec nejlepší nedávat nic a kůže si poradí sama, možná max otřít jarishovou vodou
Možná to bereš moc vážně. Čtyřleté dítě asi nebude nadšené, když mu budeš ňoupat čelo 🤦 nech to být . Už tak jsi ho tahala k lékařům až až.
Možná to bereš moc vážně. Čtyřleté dítě asi nebude nadšené, když mu budeš ňoupat čelo 🤦 nech to být . Už tak jsi ho tahala k lékařům až až.
@neomenia mas pravdu
Ano, nemá úplně hladkou pleť, ale nechala bych to být, nic tragického to není.
a nema keratozu? ja na ni trpim od detstvi, zacalo to na tvarich a pazich a ted uz ji mam i na nohach a lehce na cele. vim ze na fotkach z googlu vypada keratoza trochu jinak, ale ja to mam presne takove jako vas syn. a keratozu mam opravdu potvrzenou, na akne jsem nikdy netrpela. (to by mi jeste schazelo) mamka mi to jako male rypala a k nicemu to nebylo, jen jsem misto bilych pupinku mela ranky.
a nema keratozu? ja na ni trpim od detstvi, zacalo to na tvarich a pazich a ted uz ji mam i na nohach a lehce na cele. vim ze na fotkach z googlu vypada keratoza trochu jinak, ale ja to mam presne takove jako vas syn. a keratozu mam opravdu potvrzenou, na akne jsem nikdy netrpela. (to by mi jeste schazelo) mamka mi to jako male rypala a k nicemu to nebylo, jen jsem misto bilych pupinku mela ranky.
@nikkigingerbread keratozu mi zatial nehovorli lekari. A ako ste to riesili? Pomahalo nieco? Kamoska mala na rukach sa pamatam, ale ten povrch bol taky drsnejsi.
@nikkigingerbread keratozu mi zatial nehovorli lekari. A ako ste to riesili? Pomahalo nieco? Kamoska mala na rukach sa pamatam, ale ten povrch bol taky drsnejsi.
@anonym_autor jakou malou me mamka promazavala excipial u lipolotio a ja jsem to nenavidela, tu mastnotu ktera se nikdy nevsakla :D efekt si nepamatuju, ale zadny zazrak to myslim nebyl. neda se to nijak vylecit a mne se to uprimne nepovedlo ani zmirnit, ale ja jsem extremne netrpeliva, nekonzistentni a fakt nesnasim jakekoliv kremy a mazani, takze nejsem dobrym prikladem pece o keratozu :D takze jsem se s tim proste smirila, neni to nijak omezujici. nejvice mi asi vzdy pomuze more a slunicko.
@anonym_autor jakou malou me mamka promazavala excipial u lipolotio a ja jsem to nenavidela, tu mastnotu ktera se nikdy nevsakla :D efekt si nepamatuju, ale zadny zazrak to myslim nebyl. neda se to nijak vylecit a mne se to uprimne nepovedlo ani zmirnit, ale ja jsem extremne netrpeliva, nekonzistentni a fakt nesnasim jakekoliv kremy a mazani, takze nejsem dobrym prikladem pece o keratozu :D takze jsem se s tim proste smirila, neni to nijak omezujici. nejvice mi asi vzdy pomuze more a slunicko.
@nikkigingerbread ale mas to aj na tvari?
To je snad normalni tohoe mit ne? :D nebo me teda nenapadlo to nikdy resit a rozhodne jsem syna kvuli tomu nijak neodobavala...(ani sebe teda)
To je snad normalni tohoe mit ne? :D nebo me teda nenapadlo to nikdy resit a rozhodne jsem syna kvuli tomu nijak neodobavala...(ani sebe teda)
@kacka1994 mne to straasne vadi. 🥲 hlavne ked vidim, ostatne deti maju aku dokonalu plet...
@nikkigingerbread ale mas to aj na tvari?
@anonym_autor na tvarich, jakoze na lickach, ano. na brade a na cele lehce, asi jako vas syn.
Zo je sileny, chudak dite. Jeste mu to mackat, vzdyt mu tim jenom tu kuzi zanitis, bude to jenom horsi. Tahat ho po doktorech kvuli par pupinkum, se divim, ze ti jeste nikdo nedal zadanku na psychologa.
Chudák, proč mu to mačkáš, nejspíš to bude pilarni keratisa, má to i moje starší. Myje se jen šetrnými mýdly typu Bio bione, žádná šílená kosmetika typu Mixa, Weleda ... Vždycky se jí to zhoršílo, kdyz se vrátila od babičky , kde se myje kdejakou chemii, hlavně, že je na pixli Mimoň nebo princezna... Takže i tam jsme nakoupili šetrnější kosmetiku. Hlavně to nemackej, ať mu tam nenaděláš jizvy. Navíc je možné, že z toho vyroste.
@kacka1994 mne to straasne vadi. 🥲 hlavne ked vidim, ostatne deti maju aku dokonalu plet...
@anonym_autor ale my přece nejsme kopie kopií, jsme originály, někdo má krupičku, jinýmu smrdí nohy, nebo má řídký vlasy, divný tvar nehtů.. a to jsou totál blbosti řešit, protože chodí, vidí, mluví atp.

@anonym_autor