Jak řešit roupy u dvouletého dítěte?
Dobrý večer chtěla bych se zeptat kdo má zkušenosti s roupy u 2 letého dítě dnes vše začalo okolo 20:00 dcera si šáha dolů jako kdyby jí tam něco vadilo má průjem ale ve stolici jsem nic nenašla až když sem se jí podívala do zadečku v konečníku měla bílou nitku která se hýbala a rychle zalezla dcera spí klidně určitě zítra pojedeme na pohotovost stolice ji zapáchá máte někdo zkušenosti ?
@lauraa01 napište dr ať vám pošle recept na vermox. Je dobré se přeléčit celá rodina včetně dospělých.
Roupi nejsou důvod k návštěvě pohotovosti, stačí počkat do pondělí.
@palja mám na doktora číslo ale je to jen na pevnou linku
Dcera neustále v noci zvracela každých 20 minut každou půl hodinu ji měním plenu má strašný průjem vodnatý ve kterým má hleny a strašně zapáchá nevím co by to mohlo být zatím je bez horečky ale odmítá jíst i pít raději sní půjdu aby se na ni podíval doktor
Dcera neustále v noci zvracela každých 20 minut každou půl hodinu ji měním plenu má strašný průjem vodnatý ve kterým má hleny a strašně zapáchá nevím co by to mohlo být zatím je bez horečky ale odmítá jíst i pít raději sní půjdu aby se na ni podíval doktor
@lauraa01 Řekla bych, že to budou dvě rozdílné věci. Roupy určitě nezpůsobují zvracení....to bych slyšela prvně.
@lauraa01 Řekla bych, že to budou dvě rozdílné věci. Roupy určitě nezpůsobují zvracení....to bych slyšela prvně.
@rnika děkuju
Já z ropy nemám vůbec zkušenosti
Také si myslím že to není z toho dcera je strašně opruzená červená pláče oplachuju ji vodou ale bez úspěchu v pleně ve stolici sem nic nenašla
@lauraa01 tak to jste v úvodním příspěvku nepsala. Roupi nejsou akutní věc.
Ale zvracení a průjem je něco jiného
Může mít střevní virozu, teď je toho hodně. Na zvracení se dává buď rehydratacni roztok z lékárny nebo cola po lzickach, na průjem nám nejlíp pomáhá tasectan duo Kids. Tento stav vždy trvá u holek 2 dny, pokud je dítě dehydratovane, tak musí do nemocnice na infuze.
Taky může mít něco úplně jiného.
Držím palce, ať je malé brzy líp.
Může mít střevní virozu, teď je toho hodně. Na zvracení se dává buď rehydratacni roztok z lékárny nebo cola po lzickach, na průjem nám nejlíp pomáhá tasectan duo Kids. Tento stav vždy trvá u holek 2 dny, pokud je dítě dehydratovane, tak musí do nemocnice na infuze.
@palja moc krát děkuju
Ale včera když sem ji převálcovala tak sem viděla bílou která se hýbala a zalezla ale ve stolici sem nic nenašla dcera začala být opruzená
Nechápu kde by kroupům přišla dodržujeme hygienu mytí rukou ,sprchován😔 mám ještě syna kterému je šest let a tohle ještě neměl
Četla jsem když se roupy neléčí že můžou nastat zdravotní komplikace
Zkus nepanikarit. S roupy bych na pohovost nejela,jeste,kdyz to dceru neobtezuje. To pocka do pondeli a za tu chvilku se ji nic nestane,to bys musela zanedbat hoodne dlouho atd. Jinak po zvraceni je nejlepsi nechat zaludek zklidnit,to znamena treba 2 hodiny nic nedavat. Pak se zacina pitim po lzickach,nejlepe cerny,sladky caj z lednice nebo z mrazaku. Az kdyz toto zaludek udrzi,tak pak zkouset suche. Vypada to na strevni virozu,tohle neni z roupu.
Zkus nepanikarit. S roupy bych na pohovost nejela,jeste,kdyz to dceru neobtezuje. To pocka do pondeli a za tu chvilku se ji nic nestane,to bys musela zanedbat hoodne dlouho atd. Jinak po zvraceni je nejlepsi nechat zaludek zklidnit,to znamena treba 2 hodiny nic nedavat. Pak se zacina pitim po lzickach,nejlepe cerny,sladky caj z lednice nebo z mrazaku. Az kdyz toto zaludek udrzi,tak pak zkouset suche. Vypada to na strevni virozu,tohle neni z roupu.
@kristyn86 já sem strašný plašant co se tyče dětí
@kristyn86 já sem strašný plašant co se tyče dětí
@lauraa01 Chapu,clovek se o ty deti boji vic nez o sebe. Ale je to zbytecne,muze to napachat vic skod nez uzitku. S prujmem a zvracenim urcite hned nemusis letat k doktorovi. Pokud dite bude jinak "normalni". Pro dite je lepsi byt doma v klidu nez sedet u doktora. Nam zabira dobre Tasectan Duo na prujem. A taky to neni hned,je potreba i cas a dieta.
@lauraa01 Chapu,clovek se o ty deti boji vic nez o sebe. Ale je to zbytecne,muze to napachat vic skod nez uzitku. S prujmem a zvracenim urcite hned nemusis letat k doktorovi. Pokud dite bude jinak "normalni". Pro dite je lepsi byt doma v klidu nez sedet u doktora. Nam zabira dobre Tasectan Duo na prujem. A taky to neni hned,je potreba i cas a dieta.
@kristyn86 děkuju to máte opravdu dcera měla těžký start do života tak sem u ní hodně moc opatrná a to samé u syna
Jen se bojím jestli nemá roupy abych ji neudělala na problémy co sem četla na internetu
Paní výše psala že to do pondělí počká
Musím říct díky bohu se dcera teď směje tancuje nezvrácí ani nebyla na velký ☺️
@kristyn86 děkuju to máte opravdu dcera měla těžký start do života tak sem u ní hodně moc opatrná a to samé u syna
Jen se bojím jestli nemá roupy abych ji neudělala na problémy co sem četla na internetu
Paní výše psala že to do pondělí počká
Musím říct díky bohu se dcera teď směje tancuje nezvrácí ani nebyla na velký ☺️
@lauraa01 Moje dcera taky nemela jednoduchy start do zivota (onkologicke onemocneni). Ale nejhorsi je smrt z vydeseni. Naucila jsem se jednat v klidu,rozmyslu. Panika a strach nic nevyresi. Roupy opravdu pockaji k detske dr.,ona muze udelat i test. A za 2 dny se dcerce opravdu nic nestane. Red bych se zamerila na dietu pri prujmu a zvraceni a v pondeli kdyztak resila ty roupy.
@kristyn86
@palja
Dobrý den dnes jsem volala k doktorovi a dostaneme tabletky pro celou rodinu aby jsme se přeléčili
Chtěla bych se zeptat kolikrát za týden měníte ložní prádlo když má dítě ropy dcera nosí plenku v čem spí měním každý den druhý den hned vyperu to samé oblečení které má přes den na sobě otírám povrchy vytírám každý den myje si ruce před i po jídle i když odněkud přijdeme máte prosím ještě nějaký tipy děkuju ☺️
@kristyn86
@palja
Dobrý den dnes jsem volala k doktorovi a dostaneme tabletky pro celou rodinu aby jsme se přeléčili
Chtěla bych se zeptat kolikrát za týden měníte ložní prádlo když má dítě ropy dcera nosí plenku v čem spí měním každý den druhý den hned vyperu to samé oblečení které má přes den na sobě otírám povrchy vytírám každý den myje si ruce před i po jídle i když odněkud přijdeme máte prosím ještě nějaký tipy děkuju ☺️
@lauraa01 já myslím, že to děláte dobře. Nic se nemá přehánět 🙂
@kristyn86
@palja
@lauraa01 To budou určitě dvě věci. V této akutní fázi stejně nelze hned brát tabletu na roupy, protože by se kvůli střevním potížím nevstřebala dobře nebo by ji dokonce dcera vyzvracela. Nejdřív musí střevní viroza odeznít.
Že nevidíte roupy v akutním průjmu není divné, nemají při těchto potížích moc prostor dostat se ke kraji konečníku.
Teď hlavně aby to byla jen nějaká rychlá střevní viroza, ne nic bakteriálního, co by vyžadovalo delší léčení. Držím palce.
Pak se přeléčí ty roupy a vše bude zase dobré.

@lauraa01 napište dr ať vám pošle recept na vermox. Je dobré se přeléčit celá rodina včetně dospělých.
Roupi nejsou důvod k návštěvě pohotovosti, stačí počkat do pondělí.