icon

Jak řešit zácpu u miminka na umělé výživě?

verounika
15. bře 2026

Zdravím, potřebuju radu. Mám 2,5 měsíců staré miminko. Minulý týden 3 dny nekadil, následně mu bylo podáno očkování (rotaviry) tak se to konečně pohlo a vykadil se. Dneska je to opět 3 dny a stále nekadí. Bříško má měkké a prdí ale je vidět, že ho něco trápí v tom , jelikož po jídle pláče. Na UM už bude měsíc. Doktor nám dal Laxika(mini klystýr). Ale podle mě to není řešení 🙈. Má někdo podobnou zkušenost?
Děkuji

squezy
15. bře 2026

@verounika děti na um i třeba tyden nekakaji. Zkusila si dávat probiotika?

prosincovemimi
15. bře 2026

Zkusila bych podávat probiotika , jako třeba BioGaia ( nejlépe tu s vit D. , po něm děti bolí bříško). ☺️

prosincovemimi
15. bře 2026
@squezy

@squezy Tak to slyším poprvé , že na UM nekakají. Má zkušenost, že naopak všechny na UM kakají pravidelně, zatímco kojené nemusí vůbec, protože MM je bezezbytkové.

verounika
autor
15. bře 2026
@squezy

@prosincovemimi
@squezy dáváme právě už pomalu od narození. 🙈

prosincovemimi
15. bře 2026

Tlačí na kakání ? Rudne v obličeji? Pokud ne ,tak to může být cokoliv ( nesedí mu UM , bříško ho po tom jidle bolí, tlačí ho tam krknutí a kakání bych moc neřešila a dala klidně ten klystýr ☺️

alianan
15. bře 2026

@verounika Za mě je to normální, moje děti na UM také několik dní nekadily, pokud nemá problémy, tak bych neřešila.

nanyh
15. bře 2026

Možná se to nebude tady líbit, ale já s první dala na babskou radu. Lístek másla, fakt ždibeček do UM. A kakala dobře. Jo a žije a je naprosto zdravá😆 ale dávala jsem opravdu pravé máslo

prosincovemimi
15. bře 2026

ještě mě napadá - pokud kakání nebude třeba 5 dní, asi bych trvala na kontrolním sonu,zda tam je všechno tak, jak má. Nechci strašit,ale jedné známé malý musel v tomhle věku na operaci se střevy ,protože to tam nebylo průchozí.
Jinak určitě nahřívat bříško polštářkem , nosit na tygříka plus nosítko / šátek, polohovat na bříško , probiotika , Espumisan do mlíčka, klid a náruč maminky 🙏

zmrzlinka
15. bře 2026

Zkus rektální rouru.Dcera měla problémy s prdíky a a s kakanim a rourka nám vždy pomohla.Prešle to ze dne na den kdyz se dcera začala přetáčet a víc pohybovat.

lenivekotatko
15. bře 2026

U nas taky spása byla holt rourka no,ale viditelně tlacil,bolelo brisko..plakal

martivit92
Včera ve 12:43

@verounika kupte gelik v lékárně na masáž bříška a masíruje každý večer bříško kolem pupíku nebo klidně 2x denně. Cvičení s nožičky také několikrát denně ať se střeva pohnou. 😊