icon

Jak řešit zelenou rýmu po ránu u dítěte?

gimlik
22. čer 2025

Dobrý den. Nemáte někdo zkušenosti se zelenou rýmou po ránu u dítěte? Přes den se cca 3x vysoká čirou rýmu. Jinak " zdravé " dítě. Začalo to virózou,kdy jsme byli i u doktorky skrz horečku. Výtěry čisté. Už je to 14 dní. A zůstalo nám toto. Dávala jsem Sinupret,inhalovali jsme Vincentku a stříkání mořské vody. Podloženou hlavu má. Vlhkost doma optimální. Kluk řádí jako zdraví. Akorát po ránu je slyšet,že je zahleněný. Vysmrká se pořádně a pak už jen trochu čirá rýma. Do školky momentálně skrz to nechodí. Ale já už nevím co s tím.

kristyn86
•
22. čer 2025

Nam na to pomaha vyplach konvickou.

gimlik
autor
•
22. čer 2025
@kristyn86

Nam na to pomaha vyplach konvickou.

@kristyn86 já ji také používám, ale bohužel syn se bojí. Zkusili jsme to jednou a bohužel mu to nateklo asi do krku trošku a už to zkoušet nechce. 😒 Jinak používám Sterimar. Teď momentálně s mědi..

petramana
•
22. čer 2025

nam na to zabral az doktory proklinany pamycon do nosu 🤷

kristyn86
•
22. čer 2025

Tal to nema cenu,kdyz se boji. Ja drove pouzivala taky stermar s medi. Ale ve finale ze sebe nedostal nikdy tolik,jako toho vytece po te konvicce. Jako pokud to trva uz 14 dni,tak bych mozna zvazila Bendovky nebo Pamykon.

erika2
•
22. čer 2025

@gimlik a já bych to nehrotila. Ráno nastříkat do nosu Sterimar a pořádně se vysmrkat. Klidně i zopakovat, dokud nebude všechen zelený sopel venku. Případně si pomoct odsávačkou. To je postinfekční rýma, přejde to. Pokud jiné potíže nemá, poslala bych do školky.

gimlik
autor
•
23. čer 2025

Děkuji všem za názor. Já to asi ještě chvilku nechám a uvidím.
Školku jsem vzdala. Mám doma miminko a prcek byl stejně víc doma než ve školce a vždy jsme to chytli taky. Ten poslední týden si ho raději nechám doma.

gimlik
autor
•
3. črc 2025

Tak nakonec jsem se domluvila s doktorkou na výtěrech, jelikož to trvá do dnes. Výtěry čisté. Stříkat mořskou vodu a uvidí se.

miryp
•
3. črc 2025

No a není alergik? U dětí i u sebe mám vysledováno, že po ránu je rýma zabarvená, pokud jsme přetíženi, a to jak u potravinové, tak pylové alergie (opakovaně lékaři vyvráceno, že by šlo o infekt).

te_reza
•
3. črc 2025

Taky bych si vyžádala testy na alergii