icon

Jak rozlišit vši od lupů u dětí?

barborasamuel
1. pro 2022

Ahoj holky, chtěla bych otevřít téma a to „veš dětská”. Začíná zima a to je ráj pro tyhle breberky. Mám pocit, že co syn nastoupil do školky, tak chytá jednu „skvělou” nemoc za druhou. Před měsícem dostal sedmou nemoc, kterou přenesl i na mladší sestřičku a i na mě. To bych nikomu nepřála, ale o to víc vši. Včera jsem náhodně pročesala všiváčkem a viděla tam tyhle žluté tečky. Jsou to vši? Nebo jsou to lupy? Vlásky jsem pročesala pořádně od hlavy, s kondicionérě nejméně 3x, ale žádnou veš, která by lezla, jsem nenašla. Děkuji za radu.

lenkalubina
•
1. pro 2022

Můžou to být hnidy🤔 nejde to moc poznat...nemá takové ty žluté šupiny na pokožce co děti mívají? Preventivně mu myjte vlasy šamponem, do kterého kapnete cca 3 kapky tea tre oleje...

jannym
•
1. pro 2022

Nevim jake ma syn vlasy, ale dceri hnidy vubec vycesavat nesly, na ultra jemnych blond vlaskach vysely kousek od korene takove male perlicky, ktere jsem vystrihovala i s vlasy, podivejte se mu do vlasu na temeni tak byvaji usazene, a ne prechodu mezi vlasy u krku a usi byva casto vyrazka

cilkat
•
2. pro 2022

Dospělá veš to není určitě... přijde mi to spíš jako "bordel obecný". Kdyžtak kouknete do vlasů přímo, hnidy dělají shluky - jednotlivě rozptýlené 'věci' bývají prostě bordel (moji kluci jsou schopni si odnést půlku pískoviště)