Jak si udržet zdravý rozum, když děti marodí?
Mam dve dcery (8 mesicu a 3 roky),momentalne jsou obe nemocne,jsme od utery doma,starsi horeckovala bez priznaku 3 dny.Pak nastalo zlepseni,jenze druhy den opet horecky,co nesly ani srazit a pridala se husta ryma a kasel.Dalsi den zacala horeckovat i mensi a pridala se husta ryma.Byl zrovna vikend,odsavala jsem,strikala morskou vodu a v nedeli obe holky bez teplot!!Hura!!Jenze najednou kolem 5 odpoledne,zacala mladsi srasne plakat...skoncili jsme na pohotovosti a nakonec ji pichali ousko ☹ zazitek strasnej,vzlykala jsem s ni...kdyz se tedy zdalo,ze se nakonec vse zase obrati,v noci na pondeli zacala plakat starsi,ze ji boli ousko :-O rano na orl ji ho propichli a napsali atb+atb kapky do ucha a nosu...zdala se lepsi a po vyspani zase 38,6 :-O uz jsem uzlicek nervu,jen holky zaplacou,chyta me uplne panika,co se zase deje...jak se odreagovat?Jak tohle obdobi zvladate vy??Diky vsem za rady...
@kaja2016 diky za reakci 🙂 snazim se ..praveze si rikam,ze tim urcite nepomaham,ze jsem sama na nervy...jenze jsem clovek dost uzkostlivy povahy a holt to tak mam asi uz nastaveny ☹ neprida tomu,ze jsme nemocny i oba s manzelem,takze doma fakt veselo...kamaradkam pisu,ale myslim,ze uz asi nechteji poslouchat jen moje stezovani...coz chapu,ale nemuzu si proste pomoct ☹ kez by uz to bylo vsechno v poradku...
@kaliopea Chapu, ja jsem temer vzdy s dcerou nemocna a manzel sveho casu pracoval 12tky bez moznosti si vzit volno, navic nebezpecna prace, takze aby me vystridal v noci nepripadalo v uvahu. A co si budeme povidat, maminka je maminka, obzvlaste, kdyz ma potomek horecku a co je sen a je realita splyva. Ted jsme taky nemocny, proto mam cas se tu vypisovat, ale vic nemocna jsem byla ja, dcera " jen" plechovy kasel. Ale ber to pozitivne, ona ta uzkostnost neni na skodu, clovek aspon nic neprehledne! .) Mozna by to chtelo nejakou kamaradku, kterou takove veci neobtezuji, jsou takove, ale chce to hledat.) A manzel at pomaha!! Kdyz to zvladas ty nemocna, on by mel take. A drzim pesti, brzo to prejde, urcite❤
@kaliopea mam to naprosto stejne, dve deti, 3,5 let a 15 mesicu. Za tento rok uz 4x v nemocnici, febrilni krece, atb, bezna onemocneni typu ryma a kasel, podezreni na poruchu aut.spektra, nemoc motylich kridel. Takze nic vazneho nastesti, ale jak se rika, 100x nic umorilo i osla. Kazde kychnuti me totalne odrovna, ziju v permanentnim stresu. Do toho trpim depresema a uzkostma. Rikala jsem si, ze u nas uz je to snad psychosomaticke. Zacala jsem chodit k psychoterapeutce, kdyz nic jineho, tak se tam vypovidam, ulevi se mi a slysim nazor treti objektivni strany. Ale je to zaprah na psychiku. Bohuzel radu nemam, jen snad ujisteni, ze v tom nejste sama. Drzim pesti, at toto obdobi brzo prejde, oni z toho vyrostou!
@hanve ty jo,v nemocnici jsme nastesti jeste nebyli nikdy :-O ale jinak...ja rodila v unoru,druhou holcicku,a prvni dostala dva dny pred porodem laryngitidu ☹ hned po porodu,asi tyden,jsem ja dostala zanet ledvin (40 horecky 3 dny,dvoje atb,malem nemocnice),na to onemocnela zase starsi,ta mela stridave horecky bez priznaku tyden (dva dny 39,dva dny dobra,dalsi dva dny zase horecky,...),na to pak zelena ryma,na kterou mi mudr odmitla dat atb kapky!! a ktera se pak po dalsim tydnu horecek,i pres odsavani a vsechnu snahu vrazila do ucha,na orl samozrejme pichani,pak dva dny zase horecky a znovu pichani a konecne dostala atb...do toho marodil manzel,dostal pravou chripku,takze hotovo...40 horecky neklesaly,jeste dva tydny potom byl hotovej a kdyz konecne to vypadalo,ze bude lip,boleli ho zada a on si dal spatnou kombinaci leku a mel na ne alergickou reakci takovou,ze ho odvezla rychla,to vsechno jsme stihli behem sestinedeli!!Ja myslela,ze to nedam...od te doby byl jakz takz pokoj a ted tohle...mladsi pred dvema dny pichali usi znova a dostala atb,starsi uz je lepsi,ale porad mam hroznej strach o obe...manzel marodi opet (asi to same co holky,ale zase je hotovej) a ja taky...uz jsem zrala na Neurol nebo aspon nejaky lazne :-O kazdy zakaslani,posmrknuti ve me vyvolava uplne paniku...no aspon jsem se z toho tady vypsala...a samozrejme se nechci rouhat a vim,ze by mohlo byt i hur,ale nekdy se to proste tak sejde,ze je to fakt na svestku...
@kaliopea Zkus na nerviky neco bylinkoveho, ted koukam treba sem, ale kdyz si rozkliknes net, bude te to samo navadet https://www.zdravi-vitaminy-doplnky.cz Jsem prekvapena kolik toho je, taky aktualne resim zdravotni stav a uz nechceme antibiotika a chemii,protoze to je nikdy nekoncici kolotoc... a jsem opravdu prekvapena kolik prirodnich preparatu je jak na projevy nemoci tak na prevenci...

Mam jen jednu, tak nedokazu posoudit, co to je, kdyz se clovek boji o dve... Kazdopadne clovek se musi maximalne zklidnit, soustredit se jen na peci o nemocne detatko a verit, ze vse bude dobre, pomaha mi probrat to s manzelem, maminkou a jinak proste NEMYSLET! Nejhorsi je zkrotit horecku a pak uz bude vyhrano🙂