Holky, máte, prosím, nějaký tip, jak jí pomoci, ulevit? Dcerka (3,5 roku) se v obchodě řízla o kelímek do prstíku. Věřím, že ji to bolí, ačkoliv je to malá ranka. Ale ona už má dvě hodiny úplné záchvaty - pláče, klepe se, naříká, křičí. Přemluvila jsem ji na hydrogelovou náplast. Mazlím, foukám, nepomáhá. Nevěnuji tomu pozornost, taky nepomáhá. Odvádím pozornost. Taky moc nepomáhá. Chladila si to zmrzlinou, taky nepomáhá. Jsem trochu zralá na panáka... 😉
U nás pomáhá si toho nevsimat
Zaměstnat nějakou hodně atraktivní činností, u které na to zapomene?
Ještě mě napadlo, jak k tomu celkově přistupujete, jestli dostala pochopení, uznání pocitů (bez zveličování a přílišného litování), někomu pomůže i sdílená zkušenost, jak se nám stalo něco podobného, chvíli to bylo otravné, ale udělal jsem tohle a tohle a pak už to bylo v pohodě. Třeba se cítí nevyslyšená a tak to demonstruje o to víc.
Moje deti vzdycky maji rady, kdyz jim vypravim pribehy o tom, kde a jak jsem se zranila ja 🙂 Taky jsem jim pustila tu epizodu z Byl jednou jeden zivot, kde je to zraneni a hojeni vysvetlene, aby pochopili, co se v jejich tele deje a umeli si lip tu bolest vysvetlit.
Když se naše děti zranily, vždy jsme ránu zalepili a pak se snažili odpoutat pozornost nějakou aktivitou. Vždy to fungovalo.
U nás na všechno pomáhá náplast s obrázkem, pomazlení, uznání její bolesti a pak dělat něco co jí baví společně - většinou jdeme vařit nebo péct. Tam má plné ruce práce a není čas na pláč.
Díky všem za reakce. Dcerka je právě taková "Hromnička", vždycky upadne a hned běží dál, ale jak dnes viděla tu kapku krve, bylo to fakt drama. Snažila jsem se to nijak nezveličovat, ale ani nezlehčovat, pak zabavit...ale samotnou mě právě překvapilo, jak intenzivně to prožívala a že jsem jí neuměla pomoci, a to mě opravdu mrzí... 😢Odpoledne už o tom vyprávěla bez slziček, ale prostě bezprostředně poté to bylo hodně intenzivní, no...
Možná ji překvapila ta krev... je to neco nového, neznámého... na tohle je fajn animovaný seriál Byl jednou jeden život. Myslím, že všechny díly jsou ma YouTube. Možná je to seriál pro větší děti, ale třeba by ji díl o krvi zaujal právě proto, že je to pro ni aktuální téma 😊
Zkusila jsi nevšímat si ji? Vůbec tomu nevěnovat pozornost.