icon

Jak zastavit zvracení u 4letého syna

lucifux
16. kvě 2021

Ahoj holky, syn 4 roky vyklopil už 3 várky. Za chvilku, už nebudu mít do čeho převlékat a dojdou i zásoby dek a polštářů. Kyblík má hned u postele. Bohužel to nestíhá. Co pomáhá na zastavení?

kackakastanka
16. kvě 2021

Kulíška, Kulíška, Kulíška, alespoň lžičku a pak za dlouho zase lžičku...

janina228
16. kvě 2021

A co se stalo? Záleží co tenhle stav vyvolalo - někdy lepší nezastavovat a nechat ať se tělo pročistí.. určitě dávat pít studený/vlažný čaj - při střevních potížích černý s cukrem, heřmánkový..

blondynka400
16. kvě 2021

@lucifux souhlas, za mne nezastavovat.... Tělo ví, proč to dělá (když to netrvá dny....) To co píšeš není nic tragického. Za mne s ním být, tak aby se to "stihlo". Ve 4 letech v tom nevidím problém. Jinak nejhorší je dehydratace, takže zkusit dodat tekutiny po lžičkách (ne pít, jiná technika polykání). Buď uvedený kulíšek, ale stačí i voda s glukopurem, nebo i třeba lehce oslazená (klidně maličko sirupu), tělo to lépe přijme. Určitě nedávat čaj, hlavně ne černý, to je pozůstatek z minulosti, který naopak škodí. Stejně jako rohlík 😀

janina228
16. kvě 2021

@blondynka400 mě to takto s tím čajem doporučila Dr a že ho mám opravdu hodně osladit cukrem.. proč že se nesmí černý čaj (nemyslím nijak silný)? Rohlík bych opravdu v noci v takovém stavu nedala, to jsem asi nikdy neslyšela 🙂.. spíš že druhý den dietka na piškotech, to jo.. to se taky už nedělá..? Jsem asi stará,ach jo🙈

blondynka400
16. kvě 2021

@janina228 černý čaj už tak odvodněné tělo ještě víc dehydratuje. A cukr tomu fakt nepomůže...Někteří doktoři jsou bohužel stále zaseknutí někde před 20 lety a nepřemýšlí hlavou.
Já nemyslela rohlík v noci, spíš další den na snídani 😀 Piškoty jsou ok .-)

janina228
16. kvě 2021

@blondynka400 tak věřím, ono to bude možná i kyselý na ten žaludek,což by rozhodně bonus nebyl🙈..co ten heřmánek?

odula
16. kvě 2021

Urcite zastavovat. Pokud je ten původ bakteriální nebo virovej, tak tělo určitě "neví co dělá", zvracení ho vyčerpává a dehydruje . nás pomohla po lžičkách studená voda. Neslazena. To až eventuálně později. Tělo potřebuje minerály, ne cukry, aby rehydratovalo. Jedna malá lžička, když se udržela 10 -15 minut, tak další malou lžičku. Ze začátku určitě ne čaj. Kulíšek je dobrej, ale dceru trochu dráždil, vždycky jsme museli začít tou vodou pomalinku.a pak přidat kulíška. Jo a praktická rada - když jsme měli "litacku", tak samozřejmě kýbl k posteli ;) ale dávala jsem po hlavu složenou osušku. Většinou se trefila do ní a ona to všechno pěkně vsakla... Ehm. :D Trochu nechutný, ale lepší než furt prevlikat ;) a opravdu zastavuj a dávej ty tekutiny po lžičkách, je to důležitý. I když ještě třeba že začátku neudrží. Přeju ať je malého brzy fit a pokud možno klidnou noc 🌹

zmrzlinka
17. kvě 2021

@lucifux Toracanove čípky nebo cucaci Zofran ,ale obojí je na předpis a jestli nic v sobě neudrží ,tak bych to spíš viděla na kapačky..

eithelwing
17. kvě 2021

Dcera je zvracici typ. Pomaha voda po lzickach. Ne jinak. A pomalinku. Takovy ten cerny caj s cukrem apod. hned vyzvraci, za nás tedy ne.
Ať je brzy lépe!

odula
17. kvě 2021

@eithelwing přesně tak. Studená voda po lžičkách. Čaj jde ven okamžitě

keksik002
17. kvě 2021

@lucifux ledovou kolu, cerny caj - ledovy a nic.. Nejist, odpocivat..

drakenn
17. kvě 2021

Zavolej doktorce, ať ti podle e recept na Torecan čípky. A dítě hydratuje tím Kuliskem

marti89
17. kvě 2021

@lucifux Nám v dětství pomohlo po lžičkách studená kola (je to sice hnus, no výjimečně se to překousnout dá). A celkově bych dala stavící potraviny jako při průjmu (rýže, mrkev, libové maso, den staré pečivo, stavící ovoce a zelenina), ať se může trávení v klidu nastartovat. Až přestane zvracet, nasadit probiotika (v době zvracení by mohly uškodit).