Jaká může být příčina kazu dětských zubů při dobré hygieně?
Dobrý maminky..Při dnešním večerním čištění jsem málem dostala infarkt...buď sem blbá a nebo má syn ve 3 stoličkách černé tečky...😢jeden zoubek už má lehce spravovaný...Ale čistíme je pravidelně,ráno večer k zubařce chodíme pravidelně každý půl rok příští týden jdeme poprvé na dentální hygienu opravdu se snažím na zoubky dbát protože já sama je mám od malička špatné...Jsem si jistá že před týdnem byli zoubky naprosto v pořádku kontroluju je při každém čištění protože jak říkám mám hrůzu z toho že je bude mít zkažené...a teď tohle ...úplně panikařím je mi z toho zlé...bral teď 10dni antibiotika...je tu nějaká maminka co má děťátko a taky se mu kazili zoubky i přes důkladnou hygienu?úplně se stydím na tu hygienu ted jet .
@anonym_autor nehrut se,nestyd se, nepanikar. Mlecne jsou proste na natrenovani. Na hygienu samozrejme bezte, kdyz to mate domluvene. Pokud ke to kratce po antibiotikach muze to byt jen nejaky pigment, ono i jindy muze byt cerna tecka na stolicce pigment. Pozna to zubar podle toho jestli je to stejne tvrde jako ostatni zub kolem nebo ne.
Mezizubni taky mohu jen a jen doporucit, ale na tecky na zvykaci plose mit vliv nemuzou.
@anonym_autor jinak bohuzel ano, starsimu se zkazily mlecne prave kvuli absenci mezizubnich kartacku (verila jsem nasi stare pani doktorce, ze nejsou u skolkovych deti potreba, chyba), mladsimu vyrostly zuby extremne brzy a navzdory cisteni mel kaz uz kolem pul roku, to jeste jiny deti treba ani nemaj zuby vyrostly 🥵 zubar mu je pretrel stribrnym lakem. Vypadaji teda hrozne, ale dal nemeknou a nedroli se.
Dotýkají se stoličky? Čistíte mezizubními? My začali s mezizubními u syna pozdě ve 2 letech a 8 menších.. bývalý zubař nechtěl malý kaz vůbec ošetřit, že mu nebude způsobovat trauma. I přesto, že jsme od té doby měli opravdu 100% čištění, tak u těch dětských zubů se ten kaz zvětšuje opravdu rychle. Než jsme se dostali ke kvalitní dětské zubařce, tak měl hluboké kazy až ke kanálkům. Takže jestli nemá dobře ošetřený kaz (bývalý zubař to ani nevrtal a ani nedělal rengen, jen "zalepil" dírku plombou), tak je možný, že kaz postupuje..
@pe_tu_ss_ka no je pravda že ten první kaz co jsme našli byl taky maličký takže zubařka ho nevrtala jen to vyčistila kaz vyškrábala takovým tím háčkem a zalepila😔
No tak takový zkušenosti po braní ATB neslyšim zdaleka poprvý.... Doktor a hygienik ti samozřejmě řekne, že je to JENOM o čištění, ale je to blbost. Samozřejmě je to i o genech, o složení slin, a ano, můžou to posrat ATB.
Třeba to ale bude dobrý, zubař řekne.
Určitě bych po ATB nasadila probiotika s co nejvíc kmenama a co nejvíc breberkama. Ta vybílená mikroflóra je průšvih.
@pe_tu_ss_ka no je pravda že ten první kaz co jsme našli byl taky maličký takže zubařka ho nevrtala jen to vyčistila kaz vyškrábala takovým tím háčkem a zalepila😔
@anonym_autor samozřejmě že mezizubní nemají vliv na kousaci plosky. Našim dětem po antibiotikách zuby zežloutly a pomohl až sonický kartáček a následně hygiena. Jen to chce vybrat správnou, která to umí s dětmi. My chodíme u naší zubařky k její hygienistce a ta děti pak připravuje i na následný zákrok, pokud je nějaký čeká. Syn takhle diky tomu (a diky knížkam https://www.minismile.cz/produkt/kniha-u-zubare/, které jsme četli do zblnutí) zvládl vyndání nervů a ošetření kanálků.

Dotýkají se stoličky? Čistíte mezizubními? My začali s mezizubními u syna pozdě ve 2 letech a 8 menších.. bývalý zubař nechtěl malý kaz vůbec ošetřit, že mu nebude způsobovat trauma. I přesto, že jsme od té doby měli opravdu 100% čištění, tak u těch dětských zubů se ten kaz zvětšuje opravdu rychle. Než jsme se dostali ke kvalitní dětské zubařce, tak měl hluboké kazy až ke kanálkům. Takže jestli nemá dobře ošetřený kaz (bývalý zubař to ani nevrtal a ani nedělal rengen, jen "zalepil" dírku plombou), tak je možný, že kaz postupuje..