icon

Jaké léky pro kojence po hexavakcíně použít?

prdipirko
30. led 2025

Ahoj, dnes jsme byli na očkováni hexavakciny, prckovi jsou 2 mesice a 14 dnu, má 4,3 kg. Jako prvorodicka jsem poměrně pomatena v lécích, byt mi lékař s klidem poradil, ale myslím si, ze z cesty.
Já si koupila homeopatikum Viburcol pro kojence a novorozence, a paralen cipky. Bohužel jsem zjistila, ze cipky paralen jsou pro děti od 7kg.
Pediatr - viburcol neberte, když bude teplota nad 38, dejte cely čípek a za 3 hodiny dejte čípek nurofenu, taky celou dávku (jiná začíná látka, od 3 měsíců). A za další 3 hodiny paralen čípek, to se mu nic nestane a tak dokola. Horecku snižovat obklady či zabal. Teplotu mezi 37-38 nereste.
Lekarnice - začnete s viburcol, a když to nezabere dejte za hodinu nurofen čípek, který dáte 3/4. Můžete měnit i s paralen čípek, který ale přepulite. Zabal opatrně, spis omyvat vlaznou vodou.

Já se prosím ptam, jaký léky jste užívaly? Mě dává spis smysl od paní lekarnice. Než do 4,3 kulového dítěte rvat čípek na 7 kg. ?

Díky

jana5382
30. led 2025

@prdipirko Dávala jsem viburcol, ale s tím moc úleva nepřišla. Poté jsem tedy půlila čipek nejspíš Paralenu ( už je to delší doba😀) a to zabralo. Takové dávky co doporučil Mudr bych asi nevolila asi ani zábaly. Je taky možné, že reakce nebude žádná.

marketa1218
30. led 2025

@prdipirko Třeba tě uklidnim tím, že moje dcera vůbec žádné reakce neměla. Vy už nějakou máte?

ellyem
30. led 2025

Ani jeden ze synů žádnou reakci po Hexe neměli… maximálně měli večer zvýšenou teplotu, tak jsem před spaním dala Nurofen, aby se vyspali. Zbytečně bych tak léky nedávala a počkala, jestli vůbec nějaká reakce přijde.

chybadel
30. led 2025

@prdipirko po hexe jsme měli doma šílený řev akorat prvni večer pak byla dobrá teploty jsme neměli a čípky jsme nedávali a když bych dávala tak půlku paralenu ne celý

kristyn86
30. led 2025

Ja na homeopatika neverim,takze bych si Viburcol nekoupila uz vubec ne s tim,ze bych se s nim snazila srazit teplotu. Mozna na nejaky stav neklidu. Moje deti nemely reakci snad na zadne ockovani,jakoze teplotu. Nanejvys byly jen protivnejsi,plactivejsi. No a kdyby byla teplota,tak bych dala pulku cipku paralenu. Kdyby nahodou horecka neklesala,zase vystoupla,tak za 3-4 hodiny se muze dat cipek s jinou ucinou latkou,a to Nurofen. Ale jen v pripade,ze by byla znovu ta horecka. Ne preventivne. Toto se dela hlavne u velkych horecek,delam to tak u deti stale (8 a 6 let). A u sebe uz taky. Tyka se tp nejen cipku,ale i sirupu tabletek. Proste stridat ucinnou latku,pokud nezabira ta jedna.

me_druhe_ja
30. led 2025

Klid. Spousta dětí nemá absolutně ŽÁDNOU reakci. Moje jedno dítě nemělo reakci ani jednou, na žádnou vakcínu. Druhý dítě mělo po jednom očkování teplotu. Dala jsem normálně Nurofen nebo Paralen sirup a hotovo.
Já jsem teda silně Proockovaci, začala jsem u obou dětí ve dvou měsících, ale oba už měli přes 5kg. Bejt tebou tak počkám na těch min 5 kg...

guliii
31. led 2025

Nurofen se dává od 3 měsíce. S viburcolem zkušenost nemám, ale u tak malého miminka se dá 3/4 paralen čípku, prostě podle váhy se přibližně odkrojí. Ale to až při teplotě nad 38, hodně dětí nemá reakci žádnou a možná to ani nebude potřeba řešit. Určitě bych toho do něj necpala tolik, max ten viburcol a paralen.

vlasta1981
31. led 2025

@prdipirko čípek paralen a nebo nurofen . Mi hexa vakcínu nedali ani u jednoho dítěte a ani u vnuka . měli jsme ji rozdělenou do jednotlivých vakcín a žádné reakce nebyli . Držím palce

veruuu_kubesovic
1. únor 2025

@prdipirko takhle brzo??? Proč??? Já jsem nechala starší dceru očkovat ve 4mesicich, syna až v 6mesicich, do takového miminka bych vakcínu hned necpala kór v období chripek...
Nenech se ukecat od pediatry, že teď je to potřeba...ne není, miminko má jen pouhé 2,5mesice, očkování není soutěž, mít to co nejrychleji za s sebou🤔

prdipirko
autor
1. únor 2025

@me_druhe_ja ze já se nechala ukecat. 🫣 peklo. Třetí den jedeme 38,7 38,9 do toho silné průjmy, malátnost, spavost, a skoro nechce kojit (což vidím jako problém, aby nebyl dehydratovany), takže každou chvíli vstávám, aby alespoň se trochu nakojil. Podrážděnost, plac. ….. Hold první zkušenost. Taky jsem se na očkováni netvárila, a když ještě doktorka začala “a copak mu dame k tomu, když už tu jste, pneumokoka, rotaviry?” … jak v cukrárně u zakusku.

prdipirko
autor
1. únor 2025

@marketa1218 ano, ano…. Odprdli jsme to na plane čáře. 38,7 a 38,9 silné prujmy, spavost, podrážděnost, plac a nechce ani kojit 🫣😮‍💨

prdipirko
autor
1. únor 2025

@veruuu_kubesovic jo. Taky si říkám. 3x jsem doktorce říkala, ze si přeju až na konci 3 mesice, ze i teď měl rýmu (tvrdila mě, ze to vůbec nevadí, ze byl nastydly 🫣), dvakrát jsem termín rusila, ale není s ni moc řec. I celkove zvažují jiného pediatra. Protože když jsem s ni diskutovala o očkováni akorát ze mě udělala blbce, ze tomu nerozumím a ona je lékařka.