icon

Je bezpečné dávat novorozencům sirup Mucosolvan?

nisavkuzhikkatil
13. črc 2023

Ahoj holky . Jsem úplně nešťastná.
Mám doma čtrnáctidenní miminko a je nemocná. Má kašel, rymu.
Naše doktorka má dovolenou, tak jsme museli na zaskok a ta mi řekla, ať ji dám mucosolvan. No teď jsem dala první dávku a potom jsem se na skupině dočetla od jedné zdravotní sestry, že absolutně mucosolvan ne. Že si akorát tak užene zápal plic, jelikoz nemůže vykašlávat😔
Dala jsem ji ho asi před půl hodinou. Myslite že to bude v pořádku?

sinicka
•
13. črc 2023

Naše malá taky onemocněla ještě v 6nedělí, nedávala jsem nic. Jen kojit, kojit, kojit. Nestresuj se, nečti facebooky a klid! Určitě po jedné dávce nedostane zápal plic 🙂. Pro tvůj klid bych další nedávala a v případě zhoršení stavu jela na pohotovost. Musi hlavne papat, mít počurane plinky. Jediny co bych delala já - koupit odsavacku na vysavac do nosiku a odsavat sopel. Pak by nemela ani tolik kaslat.
V zadnych skupinach bych urcite neverila nikomu víc, nez doktorce…

sanoela
•
13. črc 2023

@nisavkuzhikkatil ahoj, z jedné dávky si určitě zápal plic neuzene. Zkusila bych třeba mořskou vodu no nosu, odsávat, zvlhčovat vzduch, cibuli nakrájet a pověsit do ponožky k postýlce apod a spíše řešit tu rýmu, kašel je jen obrana. Zkušenost od mých dětí až když se vše zhoršuje, tak pak dávám na kašel. A to začínám tak třeba sirupem z cibule. Ono takhle malý mimuska toho stejně moc nemůžou
A přesně viz komentář výše. Kojit pokud to jde a hlavně klid😊

zmrzlinka
•
13. črc 2023

@nisavkuzhikkatil jestli kašle tak by měl miminko někdo poslechnout.Na rýmu určitě mořskou vodu a Nasivin kapky.Na kašel by byli vhodné inhalace Vincentky.

prejeta_zaba
•
13. črc 2023

Jejda hlavně do ní nelej žádné Nasiviny a Mucosolvany. Neléčená rýma trvá 7 dní a léčená týden. Prostě koj, nechoďte na slunce a příroda si poradí. To jí dá rozhodně víc než blbosti na kašel. 🙄Nechápu tady tu honbu za léky, na první zakašlání hned nasadit kopec sirupů - úplně zbytečně zatěžuješ ledviny tak malého mimča.

laxesis
•
13. črc 2023

Neboj se, nic se jí jednou dávkou nestane. Nos - odsávat nudle, stříkat mořskou vodu. Kašel by měl poslechnout doktor (podle mě ji možná dráždí ty nudle, takže řešte nos) a léky bych dávala jen na teplotu, pokud bude. Já ještě kapala do nosu mateřské mléko na doporučení lp.

erchia
•
13. črc 2023

Se sirupem nemám zkušenost, nicméně chci stejně jako víc lidí přede mnou, zdůraznit to, že je důležité, jestli dceru poslechl lékař, což snad ano, když jste byli u záskoku.
A i tak, pokud se ti nebude něco zdát, tak bych se nerozpakovala jet na pohotovost, což věřím, že zdůraznila i doktorka ;)

Náš syn takhle byl s RS viry na pár dní v nemocnici v jeho dvou měsících. S tím, že nám říkali, že takhle malé děti se berou do nemocnice hlavně pro jistotu. Ale rozhodně tě nechci děsit, u našeho mladýho ho tam poslala doktorka hned po poslechu a navíc už předtím několik dní kašlal a měl rýmu.

cuuza
•
14. črc 2023

Pokud má rýmu, tak kašel bude s největší pravděpodobností jen z toho, jak jí rýma stéká. Pokud se jí blbě kojí, tak odsávat před kojením. A na rýmu je dobrá mořská voda.