icon

Je Frejkova peřinka pro kyčle přemrštěná?

27. led 2026

Dobrý den, zajímali by mě vaše zkušenosti s kyčlemi. Byli jsme na prvním ultrazvuku kyčlí ve 3 týdnech, bylo nám řečeno, že kyčle dobrý, ale mohlo by to být lepší, hned naordinována Frejkova peřinka a nosit 24/7, kontrola za 3 týdny. Když jsem se pak koukla do zprávy tak máme napsaný typ IIA a IB. Dle článků a tabulek co jsem na netu četla by to měl být fyziologický nález v tomto věku a proto mi přijde ta peřinka strašně přemrštěná, malej je z toho nešťastnej a pořád plače, nejraději bych mu to sundala, ale bojím se abych něco nezanedbala.

wladimira
27. led 2026

@anonym_autor za mě se řiť tím co ti doporučil lékař ne tím co jsi četla na netu .. aby jsi si to pak časem nevyčítala

strom14
27. led 2026

My meli taky preventivne siroke baleni, i kdyz nalez byl vcelku dobry, ale mohl by byt jeste lepsi.
Uprimne bych si vycitala, kdybych se na to vyprdla a pak se to vazne zhorsilo.

lenerka1
27. led 2026

Divné je, že je na každém kloubu jiný nález, byť fyziologická nezralost, vypadá to, že se kyčle nevyvíjejí souměrně a sama bych se bála peřinku nedávat, raději bych se obrátila na pana doktora Jansu je konzultaci, i za cenu, že bych musela kus dojet. My měli na obou kyčlích IIA a to jsem se teda na radu dr. (široké balení dávejte "preventivně") vykašlala. Stejně jsme nosili v nosítka, kde děti mají kyčle na široko.

kuki012
28. led 2026

Osobní zkušenost nemám, ale z doslechu vím, že start je prý strašně důležitý, že to jsou potom ty lidi, kteří mají řekněme v 50 problém. Radši bych se kousla a dělala něco 3 týdny (nebo déle) "zbytečně" než aby potom to dítě v dospělosti trpělo. Ale chápu, že to musí být hrozné a je vám ho líto.