Je Frejkova peřinka pro kyčle přemrštěná?
Dobrý den, zajímali by mě vaše zkušenosti s kyčlemi. Byli jsme na prvním ultrazvuku kyčlí ve 3 týdnech, bylo nám řečeno, že kyčle dobrý, ale mohlo by to být lepší, hned naordinována Frejkova peřinka a nosit 24/7, kontrola za 3 týdny. Když jsem se pak koukla do zprávy tak máme napsaný typ IIA a IB. Dle článků a tabulek co jsem na netu četla by to měl být fyziologický nález v tomto věku a proto mi přijde ta peřinka strašně přemrštěná, malej je z toho nešťastnej a pořád plače, nejraději bych mu to sundala, ale bojím se abych něco nezanedbala.
My meli taky preventivne siroke baleni, i kdyz nalez byl vcelku dobry, ale mohl by byt jeste lepsi.
Uprimne bych si vycitala, kdybych se na to vyprdla a pak se to vazne zhorsilo.
Divné je, že je na každém kloubu jiný nález, byť fyziologická nezralost, vypadá to, že se kyčle nevyvíjejí souměrně a sama bych se bála peřinku nedávat, raději bych se obrátila na pana doktora Jansu je konzultaci, i za cenu, že bych musela kus dojet. My měli na obou kyčlích IIA a to jsem se teda na radu dr. (široké balení dávejte "preventivně") vykašlala. Stejně jsme nosili v nosítka, kde děti mají kyčle na široko.
Osobní zkušenost nemám, ale z doslechu vím, že start je prý strašně důležitý, že to jsou potom ty lidi, kteří mají řekněme v 50 problém. Radši bych se kousla a dělala něco 3 týdny (nebo déle) "zbytečně" než aby potom to dítě v dospělosti trpělo. Ale chápu, že to musí být hrozné a je vám ho líto.

@anonym_autor za mě se řiť tím co ti doporučil lékař ne tím co jsi četla na netu .. aby jsi si to pak časem nevyčítala